Malum kış yaklaşıyor ve yağmurlarda yağmaya başladı Bugün yağmurlu havada ufak bir gezintiye çıktım. Yolların ıslak olması sebebiyle hafif rampada arabayı kaldırırken fazla gaz verdiğim zaman pati çekmeye başlıyor. Fazla gaz vermesem bu seferde araba kalkmıyor Lastikler yaz başlangıcında takılmıştı. CEAT Spider markası. Sizce lastiklerde mi problem var yoksa yol ıslak diye böyle yapması normal midir?
Benim lastiklerde 3000 küsür km önce değişti, bugün yağmurlu havada bende çıktım dışarıya. Rampada kırmızı ışıkta durdum kalkarken bende ufak bir patiye yattım :)
Malumunuz zaman içerisinde yol sathı toz, akaryakıt, yağ vb. ile kaplanıyor, bunun üzerine de yağmur yağdığında özellikle de ilk zamanlarda daha kaygan bir zemin oluşuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Dominic Toretto
Malum kış yaklaşıyor ve yağmurlarda yağmaya başladı Bugün yağmurlu havada ufak bir gezintiye çıktım. Yolların ıslak olması sebebiyle hafif rampada arabayı kaldırırken fazla gaz verdiğim zaman pati çekmeye başlıyor. Fazla gaz vermesem bu seferde araba kalkmıyor Lastikler yaz başlangıcında takılmıştı. CEAT Spider markası. Sizce lastiklerde mi problem var yoksa yol ıslak diye böyle yapması normal midir?
Araç: Hyundai Accent 1.3 (2001)
Görmeden bir şey demek çok zor ama bence sorun kırmızı alıntı yaptığım yerde.
Lastıklerınız kac yıllık ya da su ana kadar kac km yaptı oncelılkler bunları bılmek lazım Ayrıca ıllakı kuru havaya gore ıslak zemınde az bısey fazla gaz verınce patınaj ceker
Rampa dikse normaldir,yerine göre kuru zeminde rampada bile pati çekebiliyor araclar
quote:
Orijinalden alıntı: oiven
Malumunuz zaman içerisinde yol sathı toz, akaryakıt, yağ vb. ile kaplanıyor, bunun üzerine de yağmur yağdığında özellikle de ilk zamanlarda daha kaygan bir zemin oluşuyor.