Şimdi Ara

'LASTİKLER' /Ebatlar/Konfor/Performans/Yakıt Tüketimi TEKNİK BİLGİLER (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
797
Cevap
98
Favori
190.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

İlginiz ve sabrınızdan ötürü teşekkür ediyorum.

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Liontech16 merhabalar,

Aracım 2011 model Ford Focus 1.6 tdci 110hp. Son üretimin oncesi makyajli kasadan.
    Şimdi ben aracımın lastik ölçülerini değiştirmek uzereyim. Hatta jant ve lastik takımını aldım, orjinal jantlarini kislik lastiklerde kullanacağım.
    Mevsimi gelince de bu jant lastiği takacağım.

Aracımın üzerinde fabrikasyon gelen jant 205/55/16 lastik ve 7' derinliğe sahip 16 jant.
    Jantin et degerini tam olarak bilmiyorum ancak;
    Yeni aldığım kombinasyon 225/45/17 lastikler, jantlar ise: ön jantlar 8' derinliğe sahip ve et degeri 35 ve çapı 17". Arkalarda ise aynı jant ama 9' derinliğe sahip ve et degeri 33 yine 17".

Ford'un et degeri tam olarak nedir bilmiyorum ancak bu kombinasyonu takinca 3,5mm voglant yay ile de düşüreceğim aracı. En büyük endişem surtme yaparmi? Eğer yaparsa emekler zayii olacak

Orjinal jantlarin et degeri tahminim 35 yada 40 olabilir en fazla.

Google de performa wheel yazınca resmi çıkıyor. Mobilde oldugum icin resim atamadım

Merhaba,

Orjinal jantınızın tam ebatı iç tarafında pres damga şeklinde yer alır. Sağına soluna iyice bakın göreceksiniz. Orada ET değeri yazar. Siz lastik genişliğini arttırmışsınız, bu çamurluğa sürtme riskini arttırır. Bunun yanında eğer ofset değeri negatife doğru kayarsa, çamurluğa sürtme riski artar.

Orjinal ölçüye göre lastiğin dışarı kaç mm çıkacağını hesaplayabilirsiniz. ET değeri mm'dir. İsterseniz siz orjinal ölçüyü kontrol edin, daha sonra yorumlayayım tekrar.

Lastiğin dış çapını fazla küçültmüşsünüz bir de. %-3.64 olmuş.

http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

Tamamdir en kısa zamanda bakarım et degerine ona göre yeniden yorumlarız. Peki lastiğin kuculmemesi icin hangi ölçü lastik tavsie edersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Tamamdir en kısa zamanda bakarım et degerine ona göre yeniden yorumlarız. Peki lastiğin kuculmemesi icin hangi ölçü lastik tavsie edersiniz ?

Az önce lastik ölçüsünü cetvele girerken yanlış girmişim, kusura bakmayın hata olmuş. Lastik ölçünüz uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 27 Aralık 2012; 0:29:57 >
  • merhaba

Aynı marka ve model lastiği dikkate aldığımızda 175 70 14 lastiği 185 65 14 veya 185 70 14 lastik ile degistirsem.

a. kuru zemin fren mesafesi
    b. ıslak zemin fren mesafesi
    c. karda fren mesafesi

nasıl değişir. teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: chemaster1

merhaba

Aynı marka ve model lastiği dikkate aldığımızda 175 70 14 lastiği 185 65 14 veya 185 70 14 lastik ile degistirsem.

c. karda fren mesafesi

Sorunuzun cevabı, ana konuda ''Lastik Ebatlarının Etkileri'' bölümünün altında yer alan 'lastik genişliği' başlığında mevcut.
  • quote:

quote:

merhaba

c. karda fren mesafesi

Sorunuzun cevabı, ana konuda ''Lastik Ebatlarının Etkileri'' bölümünün altında yer alan 'lastik genişliği' başlığında mevcut.

o kısmı okudum, ancak ıslak zemin kaygan zemin olarak mi kabul edilir. ıslak asfaltta durum nasıl onu merak ettim. teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

merhaba

c. karda fren mesafesi

o kısmı okudum, ancak ıslak zemin kaygan zemin olarak mi kabul edilir. ıslak asfaltta durum nasıl onu merak ettim. teşekkürler.

Kısa ve öz olarak cevap vereyim :

Teoride bir değişiklik olur, ancak pratikte bir değişiklik hissetmezsiniz. Kuru zeminde az bir miktar geniş taban önde, karlı zeminde ise az bir miktar dar lastik önde olur. Islak zeminde pek bir değişiklik olmaz. Siz bu farkı hissetmezsiniz.

Bu arada bir marka ve model lastiğin her ebatı aynı performansı göstermez. Ebattan ebata değişir özellikleri. Bir ebatta yüksek performans gösteren bir lastik diğer bir ebatta aynı performansı gösteremeyebilir. Lastik seçiminde önce ebat önemlidir. İmzamdaki kış lastiği test konusuna bakarsanız demek istediğimi anlarsınız.

• Astra sedan aracımda 205 55 r16 ebatlarda lastik var.Çok fazla vuruntu yapıyor konforu arttırmak istiyorum 205 60 r16 tkmak istiyorum jant masrafına girmeden.Adam akıllı bir alaşım jant takımı 600 civarında maaliyetli olacak . Ama çamurluğa sürtme yapar mı yapmaz mı bilemiyorum.Baktığımda bek dar değil gibi görünüyor çamurluk ama işte bilemiyorum o kadar lastiğe para veripte sonra böyle bir sorunla karşılaşırsam canım sıkılır .Şimdiden cevabınız için sağ olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)

Astra sedan aracımda 205 55 r16 ebatlarda lastik var.Çok fazla vuruntu yapıyor konforu arttırmak istiyorum 205 60 r16 tkmak istiyorum jant masrafına girmeden.Adam akıllı bir alaşım jant takımı 600 civarında maaliyetli olacak . Ama çamurluğa sürtme yapar mı yapmaz mı bilemiyorum.Baktığımda bek dar değil gibi görünüyor çamurluk ama işte bilemiyorum o kadar lastiğe para veripte sonra böyle bir sorunla karşılaşırsam canım sıkılır .Şimdiden cevabınız için sağ olun.

Sürtme olup olmayacağını bilmek zor. Orjinal lastik ve jant ölçünüz nedir? Aracın kullanım kılavuzunda kullanılan ebatlar hangileridir?

Bunları bilmek gerekir. Bir de eğer davlumbaza baktığınızda emin olamıyorsanız aracınızın forumlarına bakın, kullanan var mı araştırın derim.

Örnek ;

http://www.opelim.net/forums/archive/index.php/t-83428.html

Yanak yüksekliğiniz 10 mm artacak, bir de konfor odaklı bir lastik seçimi yaparsanız daha iyi olur.

• quote:

quote:

Astra sedan aracımda 205 55 r16 ebatlarda lastik var.Çok fazla vuruntu yapıyor konforu arttırmak istiyorum 205 60 r16 tkmak istiyorum jant masrafına girmeden.Adam akıllı bir alaşım jant takımı 600 civarında maaliyetli olacak . Ama çamurluğa sürtme yapar mı yapmaz mı bilemiyorum.Baktığımda bek dar değil gibi görünüyor çamurluk ama işte bilemiyorum o kadar lastiğe para veripte sonra böyle bir sorunla karşılaşırsam canım sıkılır .Şimdiden cevabınız için sağ olun.

Sürtme olup olmayacağını bilmek zor. Orjinal lastik ve jant ölçünüz nedir? Aracın kullanım kılavuzunda kullanılan ebatlar hangileridir?

Bunları bilmek gerekir. Bir de eğer davlumbaza baktığınızda emin olamıyorsanız aracınızın forumlarına bakın, kullanan var mı araştırın derim.

Örnek ;

Yanak yüksekliğiniz 10 mm artacak, bir de konfor odaklı bir lastik seçimi yaparsanız daha iyi olur.

225/45 R 17
    195/65 R 15
    205/55 R 16

Bu ebatlar aracıma orijinal takılabilen ebatlar.

• 205/60/r16 sürtme yapmaz.

Fluence da kullanılıyor en üst donanımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

205/60/r16 sürtme yapmaz.

Astra da aynı olur mu acaba ? Hiç bakmadım fluence de çamurluk genişlikleri aynı olmayabilir
  • quote:

quote:

quote:

Örnek ;

225/45 R 17
    195/65 R 15
    205/55 R 16

Bu ebatlar aracıma orijinal takılabilen ebatlar.

Buyuk ihtimalle surtme yapmaz ama emin degilim maalesef, yaniltmak istemem. Bir de takacaginiz ebatla , gostergedeki hizdan daha yuksek bir hizla gideceksiniz, bunu goz onunde bulundurun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

205/60/r16 sürtme yapmaz.

Astra da aynı olur mu acaba ? Hiç bakmadım fluence de çamurluk genişlikleri aynı olmayabilir

225/45/r17 yada 225/50/r17 spor versiyonlarda oluyor ve sürtme yapmıyor diye biliyorum.

Bir ölçü büyütme yapacağınız için sorun olmaz.
  • Sağolun mesajlarınız için.
  • quote:

Cruze 1.6'da 205/60 R 16 ebadında lastik kullanılıyor. Astra Sedan ile altyapıları birbirlerine ne kadar benzer bilemiyorum ama uygun olabilir sizin için o ölçü.
    Ayrıca lastik değişirse, serviste ESP'nin yeniden kalibre edilmesini isteyin.

Edit: Alıntı düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 7 Ocak 2013; 0:18:19 >
  • Merhaba vw caddy'nin üzerindeki orjinal lastikleri 195/65/15 95T bunun yerine 195/65/15 91T taksak güvenlik açısından sorun olur mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gripin518

Merhaba vw caddy'nin üzerindeki orjinal lastikleri 195/65/15 95T bunun yerine 195/65/15 91T taksak güvenlik açısından sorun olur mu.

Lastik kodundaki 91 ve 95 ; yük indeksini gösterir. 91 yük indeksine sahip lastik 615 kg taşıyabilirken, 95 yük indeksine sahip lastik ise 690 kg taşıyabilmektedir.

İkisinin arasında 75 kg var ve bagaj için toplam 150 kg yükleme kapasitesinin kaybı anlamına geliyor. Eğer yük taşıyorsanız ve bu kayıp sizin için önemli ise 95 yük indeksine sahip lastik tercih etmenizi tavsiye ederim. 150 kg'lık kayıp önemli değil ise 91'i tercih edebilirsiniz.

/>

• Aracı ticari olarak kullanmıyoruz zaten 150 kg lık bağajımız hiç olmadı. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gripin518

Aracı ticari olarak kullanmıyoruz zaten 150 kg lık bağajımız hiç olmadı. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Rica ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.