Şimdi Ara

Lastikcilerin korkulu rüyası (Lastik basınç Sensörleri)TPMS (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
2
Favori
22.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok gereksiz diyenler sanırım hiç yolda kalıp lastik değiştirmemişler, honda civic aracımda başıma geldi lastik patlamış kuş uçmaz kervan geçmez lastik gece 3 de indi iyice soğukta uğraşmıştım
  • Lastik basınç sensörlerinin kırılma sebebi, lastikçilerin lastiği janttan ayırmak için kullandığı basınçlı makineyi sibop tarafından bastırması yada levyeyi oraya denk getirmesinden dolayı oluyor. Sensörler ya da siboplar da buradan kırılıyor.
    İyi bir lastik sökme takma ustası zaten bunların bilincinde olup dikkatli oluyor. Sizin dikkat etmeniz gereken şey lastik sökülürken ustaya araçta sensör olabileceğini söylemeniz.

Yeni araçlarda zorunlu hale geldiği için artık çoğu kişi sensör olduğunu öğrendi(ustalar da dahil). Ama yine de sizin ustayı uyarmanız faydanıza olur.

İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

şu an kullandığım j kasa astra da basınç sensörü var ve 4 lastik için ayrı ayrı ölçüyor
    araç kiralık olduğundan geçen kış başı yazlıklar çıkıp yerine kışlıklar takıldı
    sonra da tekrar kışlıklar çıkıp yazlıklar takıldı , ama jantların yeri değişmiş olacak ki beni yolda bıraktı

sağ arka lastikte sürekli basınç uyarısı var , bakıyorum taş gibi sıkıntı yok
    ertesi gün yine uyarı bakıyorum yine sıkıntı yok , hem diğer lastiğe bakmak aklıma gelmiyor ayrıca sensörde hata var diye düşünüyorum
    çünkü daha önce böyle bir şey olduğunda sensör sürekli doğru lastiği göstermişti
    neyse sert bir kasisden geçtikten sonra 140 lara kadar çıktım kpa değeri 50 lere düşene kadar sağa bile çekemedim
    yanaşıp indim bir baktım sağ arka değil sol arka lastik oturmuş :))

bugünde biten yazlık lastikleri verip kışlıkları taktırmaya gittim
    Türkiye dediğin ülke bildiğin paranla rezil olmanın kitabının yazıldığı ülke
    lastikleri değişen vatandaşa diyorum ki soldaki jantları olduğu gibi sağa geçir
    hatta gittiğimde test olsun diye sağ ön lastiği indirip sensöre baktım direk sol ön lastik uyarısı veriyor , sağ sol karışmış yani

kısacası lastik değiştirirken soldaki jantları sağa sağdakileri sola takmışlar
    söylediğimde de öyle şey olmaz diyorlar , lastiği arabanın öbür tarafına taşımamak için 40 tane laf ediyorlar
    ben de esnaflık yaptım , babamda esnaflık yaptı da ayıptır be
    işleri güçleri müşteriye akıl öğretmek

sol ön lastik patlamıştı 3-5 ay önce değişmiştik , o lastiği almak istedim haliyle ölçülerde 225 50 17 ucuz değil 400 TL
    para cebimden çıkmıyrda şirketim neden haybeden para versin
    stepne desen zaten yok , olurda yarın öbür gün lastik patlar yeni almayız takarız kendi lastiğimizi

adam sol taraftaki iki lastiği söktü yuvarlayarak götürürken çaktırmadan bana bakıp yerlerini değiştirdi
    hiç bozuntuya vermedim içeri gidip lastiği kesiyorum bi yandan
    diğer adam gelip içeri de durmak yasak falan dışarı davet etti dedik peki o da işin farkında tabi
    baktı ben dışarıda ama gözler lastikte otur abi deyip sandalye çekti diğer tarafa , dedim bütün gün arabadayım böyle iyi dikilelim
    eski lastikler jantlardan ayrıldı ama benim az km yapan sol ön lastiği sona bıraktı , üstelik biraz önce o lastiği alacağımı söylemişim ama kimin umurunda
    sol ön lastik söküldüğü gibi şu lastiği verde bagaja atayım dedim , abi bu değildi şuydu buydu bakınmalar dedim yok bu bu
    zaten lastik de belli ediyor kendini baktılar yemeyecek ha evet buydu dediler
    lastiği yuvarlayıp çıkarıcam abi bırak elleme ben sarar veririm sana demezmi :)

yani 2 dakika değil , 1 dakika değil 10 saniye gözünü ayırsan ayakta uyutacaklar

• Olmazsa olmaz donanımlarımdan birkaç defa uyarı verdi lastikçiye götürdüğümde çivi girmiş olarak gördük. İyiki lastik basınç sensörü var. Ayrıca bendekiler 4 lastik ayrı olarak çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.