Şimdi Ara

Lastik yama/fitil? (Güvenlik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Perşembe günü eve çok yakın bir yerde lastik basınç uyarısı verdi, eve gelip incelediğimde arka lastik havası inmekteydi, doğruca lastikçiye gittim, iftar vakti de yaklaşmakta olduğundan adamcağız yavaş yavaş toparlanıyordu ama rica ettim, ilgilendi.

    Lastiği söktüğümüzde tabana 1 tane vida girmişti, fitil mi yama mı yapalım dedi, usta sensin sağlıklı olan neyse onu yap dedim, ikisi de iş görür ama yama daha iyidir dedi. O zaman yama yap dedim, söktü, içten zımparaladı, yeşil bir macun gibi bişey sürdü, 3-5 dk bekleyip yuvarlak bir parça lastik yama yaptı.

    Şimdi bu yama ile uzun yol v.s. yapılır mı? Araç 4-5 kişi dolu bagaj ile 110-120 km hızda sıkıntı yaşar mı? Her şeyden önce güvenlik gelir, can taşıyoruz, canımdan çok sevdiğim ailemi taşıyorum, gerekirse 2 lastik alırım yani.







  • Yamayı düzgün yaptıysan bir şey olmaz, o sıkıntı yanakta kaynaklanıyor. Ama yamanın iyi olması lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahsen yamalı lastiklerle "yavaş gideyim " düşüncesi olmadan binlerce km uzun yol yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım. Sizin de yaşayacağınızı sanmıyorum o yüzden.
  • İyi ustaymış, vicdansız olsa basardı yamayı iki dakikada... Birşey olmaz endişe etmeyin. En kötü ihtimal düzgün yapılmadıysa yavaş yavaş hava kaçırır.
    K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar, sorun olmaz diyorsanız rahatladım, biraz eski konulara baktım, sağlıklı olmaz diyen var, yamalı lastikle hız yapılmaz diyen var, sorun olmaz diyen var. Yani her kafadan bir ses çıkmış, güncel durumu sizlerden duymak istedim. Lastikçi de çok rahatlatmadı içimi, bizde kullanıyoruz yama ile felan dedi ama kesin konuşmadı, tabi o da bilemez, garanti veremez o ayrı mevzu.
  • Şöyle düşünün, yama lastiğin iç yüzüne yapışmış ince bir yabancı madde gibi. Dış yüzüne yapışan ince birşey nasıl zarar teşkil etmiyorsa, yama da öyle. Lastiklerin dış katmanını tamamen soyup kaplama yapıyorlar, birşey olmuyor. Lastiğin yapısal elemanları, iç donatısı sağlam olduktan sonra sorun yok. Yanaktaki hasarlar sorunludur, o da zaten ince olan yanağın aldığı zararın çoğunlukla yırtık ve kesik gibi yapısal zarar veren türden olması. Tabandaki ufak bir deliğin daha büyümesi çok katmanlı kalın yüzeyde mümkün değil.

    K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayesque kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkür ediyorum, içim rahat kullanmaya devam o zaman.
  • Doğru yapmışsınız. Allahtan lastikçide yamadan yana olmuş.
    Fitilin nasıl yapıldığını görseniz, zaten mantıksız olduğunu anlarsınız.
    Öyle saçma sapan, öyle güvensiz birşey fitil.
    Tamamen günü kurtarmalıktır fitil. Yüksek hızda atma şansı da çoktur fitilin.
    Özeti: fitil bir naneye yaramaz. Yolda kaldıysanız yapın ama. Lastikçide falan tartışılmaz, kesinlikle yama.
  • En makbul olanı mantar yamadır ama normal yama da iş görür..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defalarca vida, raptiye gibi şeyler lastiğe saplandı. Yama yaptım. Bir defa yanak kısmından artık nasıl olduysa vida girmişti. Fitil yaptırdım. Bu şekilde yüzlerce km ş.içi ve ş.dışı yol yaptım. 110 km hızlara çıktım. Şehir içinde yollar bozuktur, defalarca sert çukurlara girdim hiçbir şey olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.