Şimdi Ara

Lastik ve Konfor İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fabrikasyon 225-45-17 ebatlarında lastik takılı araca 215-50-17 ebatında lastik taksam konfor anlamında kayda değer bir fark olur mu.Lastik dönüş çapı %2 artıyor buda kabul edilebilir bir değer.Yada 205-55-17 takmak istesem janta sığar mı ? Sizlerin bu konuda görüşleriniz neler ona göre lastik değişikliği yapacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben eski aracımda 205-45-16'dan 205-50-16 ve 195-50-16 gibi değişimler yapmıştım.. hatta kışlıklar için 15inç jant alıp 185-55-15'de denemiştim..

Konforda artıştan ziyade yol tutuşta ciddi kayıp hissetmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 9 Ağustos 2016; 22:34:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Ben eski aracımda 205-45-16'dan 205-50-16 ve 195-50-16 gibi değişimler yapmıştım.. hatta kışlıklar için 15inç jant alıp 185-55-15'de denemiştim..

Konforda artıştan ziyade yol tutuşta ciddi kayıp hissetmiştim.

Bu yol tutuş farkı 15 inçe geçtiğinizde mi oldu birde 205 55 den 205 60 a geçtiğinizde konfor olarak hissedilir bir fark olmadı mı ? Yol tutuş olarakta yanak artınca belki virajlarda araç biraz daha sağa sola yatma eğilimi göstermiş olabilir.

• Konfordaki değişim pek farkedilmeyecek seviyede. Ama yol tutuş ve fren mesafesi hissedilir derecede değişir. Ben konfor odaklı size p7 öneririm. Mic con gibi markalarda kullandım kumho yakahoma lassa bir sürü marka denedim ama p7 deki konforu hiçbirinde bulamadım üstelik fren mesafesi ve abs devreye girme zamanıda epey değişti. Tek bugüne kadar bana hepsini verip memnun kaldığım lastik oldu. Üstelik ab etiket değerleri rakiplerinden daha düşük olmasına rağmen. Kullandığım ebat 225 45 17

Edit: p7 cinturato 91w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 9 Ağustos 2016; 23:54:38 >
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Normalde pirelliler için sert lastik derlerdi herhalde son serilerde yumuşak hamura geçtiler.Aracım c4 ve üzerinde fabrikasyon gelen michelin primacy hp 225-45-17 var.Arabanın çok iyi yol tutuşu var o konuda çok memnunum.Lastikler 2011 üretim ve 40 bin km oldu.Şimdilerde inanılmaz sertleştiler ve uğultu yapmaya başladılar.Geçen araca 2011 üretim 15 inçlik kış lastiği taktırdım deneme amaçlı +35 derecede bile benim lastiklerimden çok daha sessizlerdi.Konfor olarakta çok beğendim.Takılan ebat yanlış hatırlamıyorsam 185-65-15 ti.Bu yüzden lastik yanağını biraz artırmak istiyorum.Yol tutuştan ziyade konfora daha çok önem veriyorum.225 45 ile 215 50 arasında gerçekten konforda fark olmuyor mu ?

• Okan9455 kullanıcısına yanıt
    Para vermeye değecek kadar olmuyor pirelli bayi varsa lastik testleri var deneyebilirsiniz veya p7 cinturato olan birinin aracını sürün

• goodyear ef. Performanse öneririm.
    AB etiketlerine bakabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Jant ve Lastik Seçimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam benim araçta Dunlop var ama ben gayet memnunum fren mesafesi olsun konfor olsun iyi fakat lastiklerim ömrü doldu nerdeyse tekrar dunlop almayı düşünüyorum ama dediğiniz lastik kafama girdi sanırım sizinde aracınız Bmw
  • Dave grohl kullanıcısına yanıt
    evet bmw kullanıcısıyım. 225/45/17 hep kullandım lastikte ebattan ebata farklılık gösterir. dunlop kullanmadım karşılaştırma yapamam. şu sıralar konfor, fren mesafesi, yol tutuş ve fiyat bakımından en ideali p7 cinturato.
    Pirelli'yi savunan birini görmek ne güzel. İnternetteki çoğu kişi ve lastikçiler ağız burun kıvırıyordu Pirelli hakkında ama bence Cinturato serisiyle baya yol katettiler. Yoldaki Bmwlere bakıyorum hepsinde Continental vardı. Pirelli bayisinde Cinturato P1 Verde'ye baktım beklediğimden yumuşaktı. Bir daha gidip Cinturato P7 Blue'ya bakacağım o daha iyi gibi testlerde. Fiyatı makul olursa onu alırım o olmazsa P1 Verde'yi alacağım.
    Anladım hocam dediğiniz lastiğe bi bakıcam ebat büyütmeyi düşünüyorum fiyatı bütçemi aşmazsa alırım teşekkür ederim tavsiye için
  • quote:

Orijinalden alıntı: practicer

Pirelli'yi savunan birini görmek ne güzel. İnternetteki çoğu kişi ve lastikçiler ağız burun kıvırıyordu Pirelli hakkında ama bence Cinturato serisiyle baya yol katettiler. Yoldaki Bmwlere bakıyorum hepsinde Continental vardı. Pirelli bayisinde Cinturato P1 Verde'ye baktım beklediğimden yumuşaktı. Bir daha gidip Cinturato P7 Blue'ya bakacağım o daha iyi gibi testlerde. Fiyatı makul olursa onu alırım o olmazsa P1 Verde'yi alacağım.

dave; rica ederim.

ben 2015 üretimi p7 cinturato kullandım. çokda memnun kaldım. spor araçlarda artık zero modeli kullanılıyor. bugün lambo aldığınızda fabrikadan p zero ile geliyor. zaten pırelli 5 büyük premium üreticiden birisi. hatta motorsikletimde uzun zamandır pırelli mt serisi, rosso 2 ve super corsa kullandım. şöyle söyleyeyim pırelli son zamanda çok fazla yol katetti. conti good ile ilk üçü sürekli paylaşıyor. mıc son zamanlarda çok kötü bir zamanların en iyisi iken tahtı vermek üzere. testlerde de zaten ilk 5 e zor giriyor.

benim için lastik demek herşey demek. yolla aramdaki tek temasım lastiktir. onun için gider kullandığım ebatlarda göre en iyisini almaya çalışırım. en son p7 lere 383 diyorlardı.

• pirelli p7'leri konfor için öneren arkadaşlar michelin primacy ve conti premium contacti hiç kullanmamış anlaşılan. pirelli p7'ler konforlu falan değil sert bir lastik
  • 215 45 17 ile cok konforsuz olan aracıma 50 yanak takınca konforda bir nebze düzelme oldu. Yol tutuş olarak kayda değer bir düşüş hissetmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

pirelli p7'leri konfor için öneren arkadaşlar michelin primacy ve conti premium contacti hiç kullanmamış anlaşılan. pirelli p7'ler konforlu falan değil sert bir lastik

Primacy için bende kefilim. Yol tutuşu, fren mesafesi çok iyi ama kışın kış lastiği ile değiştirmek gerek.
  • @yolcu07 Goodyear eff.grip performance gerçekten güzel bir lastik.16 inç lastikli diğer aracıma 2 ay önce taktım.17 inçlerde fiyat nerdeyse 2 katına çıktığı için şimdilik tercihlerim arasında değil.Birde lastik ne kadar yumuşak olursa olsun 225-45 olunca araç yinede gereğinden fazla sarsılacaktır.Kalın yanaklı lastiğe sahip araçlar 2 süspansiyonla gezerken ince yanaklılar tek süspansiyonla geziyormuş hissi veriyor.

insomnia__ Lastik tabanı aynı kalarak mı 50 yanağa geçtiğiniz.Araç yerden yükselince yol tutuşta herhangi bir dezavantajını hissettiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan9455 -- 11 Ağustos 2016; 20:34:35 >
  • p7 cinturato yı ben de kullanıyorum şuan, pirelli genelde serttir imajı var ama iş aldığınız lastiğin hamurunda bitiyor. lastikler yumuşak hamur ve eğer yanaklı bi lastik seçerseniz süspansiyonu sert olan bi araçta bile aracı konforlu hale getiriyor.

kısacası ben memnunum, lastiklerke 15binkm yaptım, şuanki izlenimim değiştirdiğimde tekrar aynısından almayı düşünüyorum
  • Evet taban ayni, yanak 50 oldu.

• Hocam lastiğin dönüş çapıyla ilgisi yok dönüş çapı yürüyen aksam, direksiyonun n kadar dönebildiği ile alakalı bir şey. Konfor istiyorsanız conti goodyear veya michelin öneririm

• şuanda ab lastik etiketine bakarak en iyi lastik goodyear efficient grip performance'dır A/A değeri veren tek lastiktir.

konfor istiyorsanız yanak boyutunu artırmalısınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.