Şimdi Ara

lastik seçimi yardım lutfen (4 mevsim )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar mazda 323 arabam var on lastikler iyi durumda 195 55 15 ebadinda arkalari yenileyecegim 185 55 15 ebadinda 4 mevsim lastik marka model nasil buluyorum.hep ariyorum ama ya yaz ya kış çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Good year efficiency grip performance. Bi arastir usta

• bridgestone un sert yazlık lastıklerı işini görür

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Good year efficiency grip performance. Bi arastir usta

Hocam en ucuz burda buldum insallah stokta vardir.yoksa diğer sitelerde 210 lira olmazsa 2 tane alirim durumum olunca diger 2 sini de alirim.ama yeni lastikleri öne eskileri arkaya takayim degil mi

• o lastikler iyidirde omru kısadır, bristone seç bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Good year efficiency grip performance. Bi arastir usta

Hocam en ucuz burda buldum insallah stokta vardir.yoksa diğer sitelerde 210 lira olmazsa 2 tane alirim durumum olunca diger 2 sini de alirim.ama yeni lastikleri öne eskileri arkaya takayim degil mi

Lastikle alakali konular var hocam. Bi onlarada bak. Belki fikir verebilir. En sagliklisi hepsini degistirmek. Ancak 2 tane alinirsa nasil olur bilemiyorum. Yani suan hatirlayamadim ama yeni lastigi one eskiyi arkaya takmanin dogru olmadigi soyleniyordu sanki. Ama emin olamadim. Bulursam eklerim

Simdi baktimda. Arkadas aynen soyle demis:
    Neden arabanın arkasına yeni veya daha az kullanılmış lastikler takılır?

Aracınız ister arkadan çekişli ister önden çekişli olsun, beklenmeyen, zor durumlarda (ani frenleme, sert viraj…) ve özellikle ıslak zeminlerde daha fazla güvenlik sağlamak için en yeni lastikleri arka tarafa takmanızı öneriyoruz.

Yapılan birçok test, ön tarafın kontrolünün arka tarafınkinden daha kolay olduğunu gösterdi.

Önden çekişli araçlarda ki günümüzde araçların çoğunluğu önden çekişlidir, ön lastikler arka lastiklere göre daha hızlı aşınır.

Ön tarafa takılan yeni lastikler:
    • Aracın kontrolü değişecektir; çünkü ön/arka dengesi ters çevrilmiş olacaktır.
    Aracın ön tarafında daha az yol tutuş hakimiyetine alışmış olan sürücü, bu durumda zorlanacaktır.
    • Kaygan bir yolda, arka taraf, ön tarafa göre daha az yol tutuş sergileyecektir. Bu şekilde sürücünün, arka tarafı kontrol etme şansı kalmayacaktır. Bu durum aracın yoldan çıkmasına (spin atmasına) sebep olacaktır. Sadece deneyimli bir sürücü bu kötü durumla başa çıkabilecektir.

Arka tarafa takılan yeni lastikler:
    • Araç kontrolü sürücünün alıştığı şekilde olacaktır (lastik değişiminden öncekine benzer); çünkü aracın yol tutuşu aynı olacaktır.
    • Lastiklerin yol tutuşu daha iyi olacaktır; sürücü aracı kontrol edebilecek ve sorunsuz bir şekilde virajı alabilecektir.

Bu nedenle Michelin size:

- virajlarda daha iyi yol tutuş
    - yüksek güvenlik

için arka tarafa yeni veya en az kullanılmış lastikler takarak alınan riski azaltmanızı öneriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 16 Kasım 2014; 9:14:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

o lastikler iyidirde omru kısadır, bristone seç bence

Hocam model söyleyebilir misiniz bakayım. Dunden eri baya kafam karisti acemiyim daha

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu 4 mevsim lastiklerin mantığını çözemedim.Yani yazlıkların kışlıkların hamuru yumuşaklığı farklı olmazmı,desenlerine hiç girmiyorum bile.Nasıl oluyorda bi lastik hem yazın sıcağında ve kışın buz üstünde aynı performansı sağlar.Muhalefet olmak değil tamamen bilmediğimden ve merak ettiğimden soruyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @eren15935 tamam hocam arkaya takiyorum. Bridgestone ep 150 nasildir arkadaşlar Bridgestone da tek uyan o

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Ben bu 4 mevsim lastiklerin mantığını çözemedim.Yani yazlıkların kışlıkların hamuru yumuşaklığı farklı olmazmı,desenlerine hiç girmiyorum bile.Nasıl oluyorda bi lastik hem yazın sıcağında ve kışın buz üstünde aynı performansı sağlar.Muhalefet olmak değil tamamen bilmediğimden ve merak ettiğimden soruyorum

Aşırı kış olmayan ama ufak tefek soğuklar 1 2 cm kar olan yerlerde kullanimi uygundur herhalde bu sartlar icin 4 kis lastigi almak agir gelebilir.ben de diyarbakır da yaşıyorum arkadaslar lastik hakkinda hava sarti bilgisi olmasi acisindan

• Weightless kullanıcısına yanıt
    4 mevsim diye satılan lastiklerin bğyük çoğunluğu kandırmaca 1.2 cm karda imkanı yok tutuş sağlamaz eğimde

• Bridgestone Turanza T001

• bence kışlık al fiyatlar daha uygun şuan, petlas falken uygundur, 4 mevsim lastiğın yazlıktan farkı yok.

• Bridgestone b330 evo hem ekonomik hemde 4 mevsim kullanabilirsin. Aynı zamanda 70-80bin km ömrü var en az

• Dostum önler 195 ise arkaya 185 olmaz. Eger 4 lastik beraber değişeceksen 185/65/15 yada 195/60/15 bakmalısın. 185/55/15 zor bulunur boşa arayıp fazla para verme. Bu arada 323 ler 175/65/14 diye hatırlıyorum.
    4 mevsim olayına gelince yazlık lastiğin diş derinliği fazla olanı sadece. Diyarbakırda kış lastiğine gerek yok bence. Karda olmaz zaten orda. En güzeli yazlık lastik al tak. İlla 4 mevsim dersen Goodyear vector, dunlop sp300 bak

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Dostum önler 195 ise arkaya 185 olmaz. Eger 4 lastik beraber değişeceksen 185/65/15 yada 195/60/15 bakmalısın. 185/55/15 zor bulunur boşa arayıp fazla para verme. Bu arada 323 ler 175/65/14 diye hatırlıyorum.
    4 mevsim olayına gelince yazlık lastiğin diş derinliği fazla olanı sadece. Diyarbakırda kış lastiğine gerek yok bence. Karda olmaz zaten orda. En güzeli yazlık lastik al tak. İlla 4 mevsim dersen Goodyear vector, dunlop sp300 bak

hocam 15 jant takmışlar arabaya mecbur 15 olacak antepdeki ustaya danıştım motora refrekte yapan usta tekerden anlamayacağını düşünmem ama o 4 ünü değişeceğim yönünde biliyor 185 55 15 takarsın demişti
  • Dört mevsimlik fazla model yok, getirmiyorlar. Son baktığımda

1. Goodyear Vector
    2. Pirelli P 2500
    3. Sumitomo HTR-Z

vardı piyasada. Vector ve P 2500 epey iyi lastiklerdir, HTR-Z ise M+S onaylı sadece ama Diyarbakır'da ve mevzuat bakımından diğer her ilde iş görür. Buzda iş görmez. Buzda iş görecek dört mevsimlik lastiklerde resimdeki dağ ikonu da vardır (2). Amerikan standardı esasen ama Avrupa da (EC) kabul ediyor.

lastik seçimi yardım lutfen (4 mevsim )

Nasıl oluyor: Hamur yumuşak oluyor, yazın dayansın diye dişlerini biraz büyük yapıyorlar. Biraz gürültülü oluyorlar ama sök taktan kurtarıyor. Büyük/ağır arabalarda ses de pek farketmiyor. Kışlar çok sert değilse bence değer. Bir de buz için onayları olanların (Vector, P 2500 gibi) silikalı hamurları oluyor. Lastik hamuruna silika eklemek zor bir işlemmiş, her üretici yapamıyormuş. Eşit olarak karışması çok önemli, eşit karıştırılamazsa faydasından çok zararı oluyormuş. Böylece kaygan zeminde tutunma sağlıyor, yazın da taban hamurunda yırtılma direnci artıyor.

'Silikalı lastik' veya 'silikalı taban hamuru' diye aratmak da dört mevsimlikleri buldurabilir.

kolay gelsin herkese

• quote:

quote:

Dostum önler 195 ise arkaya 185 olmaz. Eger 4 lastik beraber değişeceksen 185/65/15 yada 195/60/15 bakmalısın. 185/55/15 zor bulunur boşa arayıp fazla para verme. Bu arada 323 ler 175/65/14 diye hatırlıyorum.

hocam 15 jant takmışlar arabaya mecbur 15 olacak antepdeki ustaya danıştım motora refrekte yapan usta tekerden anlamayacağını düşünmem ama o 4 ünü değişeceğim yönünde biliyor 185 55 15 takarsın demişti

185/65/15 bol ve ucuz olan o yüzden söyledim. 323 için ince yanağa gerek yok. Aksiyon aracı değil sonuçta

• quote:

quote:

quote:

185/65/15 bol ve ucuz olan o yüzden söyledim. 323 için ince yanağa gerek yok. Aksiyon aracı değil sonuçta

Hocam 55 le 4 5 parmak bosluk kaliyor yaya degebilir

• Eğer sonradan yaylar kesilmedi veya spor yay takılmadıysa çamurluğa sürtmez merak etme. Ben 626da 195/65/15 kullanıyorum ne kasiste ne virajda sürtme olmadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.