Şimdi Ara

Lastik hız endeksini düşürmek ve muayene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni lastik alacağım. Orijinalinden tek farkı hız endeksi bir seviye daha düşük. Fabrikanın taktığı w (270 kmh), benim bulduğum v (240 kmh).
    Tüvtürk'ün ağır kusur listesinde ''lastik yüksek hıza uygun değil.'' diye bir madde var. Araç ticari değil. Muayenede bu durumla ilgili sıkıntı yaşar mıyım ?

• kullanım klavuzunda ne yazıyor? fabrika çıkışında daha iyi lastik takılı gelebiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sunbird kullanıcısına yanıt
    94 w yazıyor, benim takmak istediğim 94 v. Forumlarda genelde yük endeksinin sorun olduğunu söylüyorlar ama hız endeksiyle ilgili bir şey bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s 2000

94 w yazıyor, benim takmak istediğim 94 v. Forumlarda genelde yük endeksinin sorun olduğunu söylüyorlar ama hız endeksiyle ilgili bir şey bulamadım.
    muayeneden geçer mi geçmez mi hakkında bir şey bilmiyorum ama klavuzda öyle yazıyorsa ve böyle bir kural varsa bakarlar diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınız binek ise sorun olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muayenede kullanım kılavuzuna bakmazlar, kapı içinde yada depo kapağında lastik ebadı ile ilgili ne yazıyorsa ona bakarlar. Oralarda da genelde hız endeksi ile ilgili bilgi olmaz, sizin araçta yazmıyorsa sorun olmaz.
  • Aracınızın son hızı 240 ı geçmiyorsa neden endişe ediyorsunuz. Bu durum lastik markaları arasında değişebilen bir konu. Son hızı 190 olan aracıma fabrikanın taktığı lastiğin hız kodu w. Bunun bir önemi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ona bakacaklarını hiç sanmıyorum. Ebat olayı önemli ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.