Şimdi Ara

Lastik ebatlarinin kullanıma etkisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın orjinal lastik ebadı 205 60 R16, ancak ben kar lastiginini 205 55R16 olarak taktım, yol tutuş, ses, fren mesafesi olarak kar lastiği çok daha iyi geldi. 80 km saat hız ile aldığım virajları, 100 km saat ile aldım...Yaz lastiği brigestone marka, kar lastiği Continental. Üretimleri de aynı yil...Bu fark markadan kaynaklı olabilir mi?? Yaz lastiğini de küçük ebat almak istiyorum, bu konuda tecrübesi olan var mı???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Küçük ebatta yol tutuşun artması normal, çünkü araç yere yaklaşıyor. Çekiş de artar ama aynı yolu gitmek için daha fazla yakıt yakarsınız.
  • Bunu hiç düşünmemiştim, yakıt farkı ne kadar olur?

• Bu fark kışlıkların Continental olmasından kaynaklanabilir,Continental'in kış lastikleri çok başarılı,testlerde sürekli birinci olan bir marka.Bridgestone sert hamurlu bir lastik olduğu için kışlığa geçince sessizlik ve konfor farkı olması normal.Ama yol tutuş ve frenin daha iyi olması hakkında fikrim yok.
  • 205/60R16 lastikten 225/45r17'e geçtim ben de, yol tutuşu başka bi boyuta çıktı. %30 filan artmıştır. Yakıt %10 civarında arttı galiba. 2kr lpg farkı yol tutuşu için değer

205/60r16 lastiğinizin yanak yapısına bağlı yana yatma eğilimi vardır. Belki o yüzden bunu yaşıyorsunuzdur.

Yazlık lastiklerinizi 205/55r16 ile değiştirebilirsiniz hiçbir şey olmaz. Sonuçta kışlıklarla bir şey yaşamamışsınız. Biraz sert bi lastik olan dunlop fm800 f/p bir çözüm olacaktır ve yol tutuşu sizi mutlu eder

16 jantın genişliği büyük ihtimal 6.5j'dir o yüzden 205 tabanı arttırmak pek sağlıklı olamayabilir ama 215/55r16 da çözüm olabilir.

• continental kışlık lastiklerin 1 numarasıdır. yakıtı etkilemez ve sessiz bir lastiktir.
  • Lastik çapı %3 azalmış, dolayısıyla km sayacı ve hız göstergesi de %3 fazla gösterir. Aracın torku artar, dur-kalk şehir içi trafikte yakıt tüketimi düşer. Uzun yol sabit hız- devirde ise tersine tüketim artar. Aracın son hızı da azalır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.