Şimdi Ara

Lastik basıncı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık iki hafta kadar önce sol ön lastiğin havasının biraz inik olduğunu farkettim. Bir benzincide kontrol ettiğimde sol ön lastik 21, diğerleri 30 çıktı. Bu sefer hepsinin havasını 29 a eşitledim. 10 gün kadar sonra (yani bayramın 2. günü) tekrar aynı yerde kontrol ettim, sol ön lastik 28 e inmişti (1 birim kayıp).

Bugün de müsait olmamı fırsat bilerek bir lastikçiye gitmek için evden çıktım, hemen öncesinde ise başka bir benzincide tekrar lastik basınç kontrolü yaptım. Orada ise ön lastiklerin ikisi de 27, arkalar 28 çıktı (o da ayrı bi dumur konusu )
    hepsini 29 a tamamladım
    Lastikçi sol ön lastiği kontrol etti, bi sorun yok tekrar hava indirirse gelirsin dedi.
    Bi de arabayı eğimli biyere parkediyo musun diye sordu hayır dedim. Kısa süreli parketmeler dışında araç evimin önünde duruyor ve gayet düzgün bir zemin.
    Bu konu hakkında bir yorumu olan var mı :)

Bu arada lastikleri kontrol ettiğim iki benzincideki hava pompasının ayarları farklı sanırım
    ben hangisine güvenicem şimdi?
    (ilk gittiğim yer normalde benzin aldığım yer ama diğeri daha fazla güven verdi )

Not : araç 2003 model megane 1

• yok mu bi fikri olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: victor

yok mu bi fikri olan?
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    Öncelikle farkettiğiniz gibi ayar tutmuyor tüm istasyonlarda.
    En doğru ölçüm mekanik ölçüm,dijitallerde sapma oluyor mutlaka 2-3 psi(benzincilerden bahsediyorum)
    Bu arada tüm lastik havaları bir olmaz aracınbızdaki lastik ebatlarına göre olması gereken psi değerini kontrol edin

Emniyet kemeri hayat kurtarır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

En doğru ölçüm mekanik ölçüm,dijitallerde sapma oluyor mutlaka 2-3 psi(benzincilerden bahsediyorum)
    Bu arada tüm lastik havaları bir olmaz aracınbızdaki lastik ebatlarına göre olması gereken psi değerini kontrol edin

Alıntıları Göster
    benide sol ön lastik diğerlerine göre daha çabuk sönüyordu her zaman. sızın dediğiniz gibi 2 hafta sonra sol ön 21 ken sağ ön 29 larda arkaların her ıkısıde hep 30 da kalıyordu. Bu arada genelde önlere 32 arkalara 30 basarım. Herhalde lastik te bir problem var dedim uzun sure öyle kullandım. 3 sene sonra arkaları öne aldırdım aynı problem yşn edevam etti. Demek lastik te bir problem yok. Sol ön lastik nedense daha çabuk sönüyor yada hava kaybedşyor bırsekılde. ben çogunlukla tek binerim araca belki sol tarafa daha çok yuk gelıyor dıye duşunuyorum oda darbelerde daha cabuk hava kaçırıyor.

bence bır anormallık yok dıyorum benım araçta odlugu gıbı sızdede vuku buluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

benide sol ön lastik diğerlerine göre daha çabuk sönüyordu her zaman. sızın dediğiniz gibi 2 hafta sonra sol ön 21 ken sağ ön 29 larda arkaların her ıkısıde hep 30 da kalıyordu. Bu arada genelde önlere 32 arkalara 30 basarım. Herhalde lastik te bir problem var dedim uzun sure öyle kullandım. 3 sene sonra arkaları öne aldırdım aynı problem yşn edevam etti. Demek lastik te bir problem yok. Sol ön lastik nedense daha çabuk sönüyor yada hava kaybedşyor bırsekılde. ben çogunlukla tek binerim araca belki sol tarafa daha çok yuk gelıyor dıye duşunuyorum oda darbelerde daha cabuk hava kaçırıyor.

bence bır anormallık yok dıyorum benım araçta odlugu gıbı sızdede vuku buluyor

Alıntıları Göster
    büyük olasılıkla lastikleriniz michelin değil,benimde lastikler michelin olmadığı zaman böyle oynuyor,ya devamlı kontrol edin yada michelin alın ,iyi akşamlar.
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

büyük olasılıkla lastikleriniz michelin değil,benimde lastikler michelin olmadığı zaman böyle oynuyor,ya devamlı kontrol edin yada michelin alın ,iyi akşamlar.

Alıntıları Göster
    Tekrar inerse sibop değiştirtin ucuz birşey eskimiş olabilir.
    14 yıl önce açıldı
    passat lastik basıncı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Nasıl bir yorumdur bu

Orijinalden alıntı: cyrtocaramoorii

quote:

Nasıl bir yorumdur bu

Emniyet kemeri hayat kurtarır...
  • ben yine tam tersi diye tahmin etmiştim

quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

• o da olabilir
    7 senelik araba sonuçta

bi süre kontrol edicem artık
    ama bu hava pompalarının da bi standardının olmaması kafa karıştırıcı biraz

quote:

Orijinalden alıntı: feylesof2150

• quote:

o da olabilir
    7 senelik araba sonuçta

bi süre kontrol edicem artık
    ama bu hava pompalarının da bi standardının olmaması kafa karıştırıcı biraz

quote:

Orijinalden alıntı: feylesof2150

Alıntıları Göster
    Bezinciden benzinciye 1-2 oynar basinc, dediginiz gibi hepsinin kalibrasyonu dogru olmuyor.
    Bir de inik lastigi sicakken sisirdiyesniz sonra tekrar basincinin dusmesi normal. Hepsini lastikler sogukken kontrol etmek lazim.
    Ayrica hava sicakligi da etkliliyor sizin 29 yaptigini gun hava sicaksa, sonra soguk bir gunde 27-28 cikmasi normal. Onemli olan 1-2 oynama degil. AMa ilk durumdaki gibi tekrar 21 e falan duserse o zaman sorun var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bezinciden benzinciye 1-2 oynar basinc, dediginiz gibi hepsinin kalibrasyonu dogru olmuyor.
    Bir de inik lastigi sicakken sisirdiyesniz sonra tekrar basincinin dusmesi normal. Hepsini lastikler sogukken kontrol etmek lazim.
    Ayrica hava sicakligi da etkliliyor sizin 29 yaptigini gun hava sicaksa, sonra soguk bir gunde 27-28 cikmasi normal. Onemli olan 1-2 oynama degil. AMa ilk durumdaki gibi tekrar 21 e falan duserse o zaman sorun var demektir.

Alıntıları Göster
    benzinlikte 30 diye bastığım hava lastikçide 38 çıktı.
    benzinlikteki aletlere güvenmeyi acil durumlar dışında...

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Ben de lastikçiye güvenmem.
    Lastikçiden sonra kendim ölçerim.

Orijinalden alıntı: ihsanokur

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Ben de lastikçiye güvenmem.
    Lastikçiden sonra kendim ölçerim.

Alıntıları Göster
    kendiniz neyle ölçüyorsunuz?

quote:

Nasıl bir yorumdur bu

michelin dışındaki bütün lastikleri kullandım hepsinde arkadaşın yaşadığı problemi yaşadım bir tek michelinde havayı bastımmı 6 ay değişmeden gidiyor yanlış olabilir ama kendi tecrübemi yazıyorum .Arkadaş lastiğinin markasını yazarsa çok sevinirim.
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

quote:

quote:

Nasıl bir yorumdur bu

michelin dışındaki bütün lastikleri kullandım hepsinde arkadaşın yaşadığı problemi yaşadım bir tek michelinde havayı bastımmı 6 ay değişmeden gidiyor yanlış olabilir ama kendi tecrübemi yazıyorum .Arkadaş lastiğinin markasını yazarsa çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    lastik konusu acılmısken,lastiklerde takma yonu varmıdır,bazı lastiklerde outside yazıyor bazılarında ise hiç bir sey yazmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: texmo

lastik konusu acılmısken,lastiklerde takma yonu varmıdır,bazı lastiklerde outside yazıyor bazılarında ise hiç bir sey yazmıyor

Bazilari yonludur. Yonlu olanlarin ustunde ok vardir. Okun donus yonunu gostermesi gerekir.
    Outside yazanlarda ise o tarafin disa gelmesi gerekir.

quote:

quote:

quote:

Nasıl bir yorumdur bu

• debica lastik aldım ,sanırım tam simetrik oldugu için yon farkı yok dikkatli baktım goremedim herhangi işaret
    quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

Orijinalden alıntı: texmo

Bazilari yonludur. Yonlu olanlarin ustunde ok vardir. Okun donus yonunu gostermesi gerekir.
    Outside yazanlarda ise o tarafin disa gelmesi gerekir.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.