Merhaba arkadaşlar, bugün ders çalışırken bardağımdaki ılık çay, laptopumun cd bölümü kısmına doğru klavyeye döküldü. Dökülür dökülmez laptopu elektrik bağlantısını kestim, zaten bataryası içindeyken bile şarj adaptörü takılmadan açılmıyor, şarj aletini çıkarınca pc de kapandı. Klavyeyi temizledim, klavyeyi söktüm ve alt kasasında bulunan cd bölümünün üstü ıslaktı, nazikçe kuruladım ve batarya anakart fan ve ram tarafına da baktım orası kuruydu. Cd ile ssd yan yana ve ssdnin de üstü de biraz ıslanmış. sonra soğuk ayar ile o bölgeye saç kurutma makinesi tuttum suyu akıtmak amacıyla. geçen ay da sıcak kahve dökmüştüm, hoparlör çalışmıyordu ertesi gün düzelmişti. Bugün de her şeyi temizledikten sonra şarj aletini taktım, laptopta şarj ışığı yanıyor, power tuşuna basınca ışık sönüyor. Ekran zaten hiçbir şekilde çalışmıyor. Pcyi tekrar tekrar söktüm bataryayı söktüm tekrar taktım ama yine olmuyor. Statik elektrik birikmiştir diye bataryanın şarjını tamamen bitirmeye çalıştım power düğmesine 15 sn basıp bırakarak. Bittiğinde elektriğe taktığımda şarj ışığı kırmızı yandı on saniye, tekrar beyaz ışık yandı ve açılmıyor. Şimdi dışarıda bir laptop tamircisine götürsem, sormaya en az 150-200 lira alacaklar. Öğrenci olduğum için de para konusunda miktar sıkıntılı olacak gibi. Şimdi caanım laptopumu pirince yatırdım. Yarın sabah tekrar deneyeceğim. Sizin bir tavsiyeniz var mı? Nasıl yapabilirim bilmiyorum. Umarım kötü bir şeyciği yoktur... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim