Dün öğlen saatinde masama su döküldü ve şans eseri laptopumun yanına döküldü . Laptopu soğutucu ile kullanmam beni kurtarmış oldu biraz da . Çok az bir su içine girmeyecek şekilde yan tarafındaki hava kanalının ağzındaki plastik yere geldi ve onu hızlı bir şekilde silip laptopu masadan kaldırdım ve kapattım . Daha sonra oyuncu klavyemide masadan kaldırdım ve altındaki suyu farketmedim . Altındaki su bir şişe kapağı kadarı laptop kapalı vaziyetteyken üstüne döküldü Bunu farkettikten sonra hızlı bir şekilde peçete ile kurulayıp uzun bir süre soğuk fön makinesi tuttum . Ayrı olarak ters tuttum . Arasına emici bez de koydum yani suyu kurutmak için bildiğim tüm işlemleri yaptım . Yaklaşık bu işlemleri uzun bir süre yaptıktan sonra gece vakti çalıştırdım . Laptopta ne klavyesinde ne çalışmasında hiç bir sıkıntı yoktu. Bu işlerden anlayan bir abime oksitlenme ihtimalini sorduğum zaman normal içme suyu ise ve az miktarda ise ve kurutulduysa oksitlenme olmayacağını söyledi . Şuanda kullanıyorum. Sizede şunu soracağım bundan sonra bir sıkıntı yaşar mıyım . Yapabileceğim ayrı bir işlem var mı ve sorduğum abim doğru söylemiş mi . Bu sorulara cevap verirseniz memnun olurum. |
Bildirim