- Kesilen sinir: Kesik, parmağınızdaki bir siniri kesmiş olabilir, bu da uyuşukluğa neden olabilir.
- Şişlik: Kesik etrafındaki şişlik, siniri sıkıştırarak uyuşukluğa neden olabilir.
- Enfeksiyon: Kesik enfekte olursa, şişlik ve iltihaplanma siniri sıkıştırabilir ve uyuşukluğa neden olabilir.
Ne Yapmalısın?
Parmağınızı kestiyseniz ve uyuşma yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları atmalısınız:
- Kesik bölgesini temizle: Kesik bölgesini ılık su ve sabunla temizle.
- Kanı durdur: Kesikten kan akıyorsa, temiz bir bezle hafifçe bastırarak kanı durdur.
- Tıbbi yardım al: Kesik derin veya büyükse veya uyuşma devam ediyorsa, derhal tıbbi yardım al.
- Doktorun talimatlarına uy: Doktorunuz, kesik için dikiş, antibiyotik veya diğer tedaviler önerebilir.
- Kesik bölgesini dinlendir: Kesik iyileşene kadar parmağını dinlendir.
Uyarı İşaretleri:
Aşağıdaki uyarı işaretlerini yaşarsan, derhal tıbbi yardım almalısın:
- Şiddetli ağrı
- Artmakta olan şişlik
- İrin veya kötü kokulu akıntı
- Ateş
- Uyuşmanın devam etmesi veya kötüleşmesi
Sonuç:
Parmağınızı kestiyseniz ve uyuşma yaşıyorsanız, kesikten sonra sinir hasarı oluşmuş olabilir. Kesik bölgesini temizleyin, kanı durdurun ve derhal tıbbi yardım alın. Doktorun talimatlarına uymak ve uyarı işaretlerine dikkat etmek, parmağınızın doğru şekilde iyileşmesini ve uyuşukluğun geçmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

Yaşamda Teknoloji
kullanıcısına yanıt
Parmak gitmesin de 

Hızlı