Şimdi Ara

Laptopum kilitlendi ve acamiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    laptopum bozuldu, googleda aratirken bu siteyi buldum, gercekten guzel bir site, umarim bana yardimci olabilirsiniz
    sorunum su: durup dururken ekrandaki hersey kilitlendi. mouse`u bile oynatamaz oldum. ben de fisini cekip kapattim. (bataryamin omru doldugu icin fise takili kullaniyorum da) ertesi gun on-off tusuna bastim, acilmadi. yani yesil isik yaniyor, yanindaki bardaga benzeyen sembol (neyi temsil ettigini bilmiyorum) de bir kac saniye yaniyor, dvd surucuden ses geliyor ve baska hic bir sey olmadan beklyior. ekran da simsiyah onu soylemeyi unuttum.
    neyden kaynakli olabilir? markasi dell inspiron 6400. garantisi bitti ve servise gondermek istemiyorum... malum hangisine guvenecegimizi sasirdik.
    simdiden tesekkurler

• Pilini çıkarıp o şekilde açmayı deneyin. Bir de Ram leri çıkarıp yer değiştirip takın öyle açmayı deneyin. Açılmaz ise HDD bağlantısını çıkarıp öyle bir açmayı deneyin.
  • Pcye başka bir monitör bağlayıp açmayı deneyin
  • merhabalar tekrardan,
    cevaplariniz icin tesekkur ederim oncelikle.
    ben biraz bilgisayar cahiliyim ama anlayan bir arkadasim var, ona okuttum yazdiklarinizi, yapti hepsini ama maalesef hala bir hayat belirtisi yok...
    baska ne olabilir...?
  • on-off düğmesiyle açmayı denerken ekrana yazılar geliyormu yani biosa giriyormu ve
    işletim sistemin hangisi ?
  • adaptörün verdiği voltajı bir doğru akım ölçü aleti ile ölçün...
    18-20 volt doğru akım olması lazım...
    belki yanlızca adaptör bozuk olabilir...

pil bozuk ise cihaza takılı tutmayın,çıkartın...
    adaptörden gelen gücü kısa devre edebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 6 Şubat 2010; 12:04:54 >
  • ekrana hic bir sey gelmiyor maalesef. kapaliyken nasilsa on-off tusuna basinca da ayni yani. windows xp kullaniyordum.
    bataryanin omru bitti dedim ama yine de bir yarim saat gidiyordu, onunla da denedim, yine ayni maalesef. yani adaptorden olmadigini dusunuyorum.
    tesekkurler ilginiz icin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi soruna göre, bilgisayar açılıyor fakat görüntü gelmiyor.O bardağa benzeyen(silindir) işaret Hard-Diskin işareti ve yanıyorsa onda da problem yok.

Simsiyah ekranın gelmesinin birkaç sebebi olabilir : Ram hatası, ekran kartı hatası, anakarttaki veriyolu hatası, hdd boot hatası gibi.Bunlar evde çözülebilecek durumlar değil maalesef, servise götürmeniz daha uygun olacaktır.
  • sorun görüntü ise ya ramlardan yada bataryanla ilgii bi sorun var ama büyük ihtimal ramlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.