Şimdi Ara

Laptopu İlk Açtığımda Bazen Ekran Logoda Takılıp Kalıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptopu açmak için power düğmesine bastığımda bazen, ekran Acer logosunda takılıp kalıyor. Power düğmesine tekrar basıp, bilgisayarı kapatıyorum ve tekrar açıyorum, sorun ortadan kalkıp, bilgisayar normal olarak açılıyor.

Sizce bunun sebebi nedir?..

• cehckdıskle onarım yapabilirsiniz.. işe yarayabilir ..

yazılımsal bir sorun oldugunu düşünüyorum ..ama hdd bağlantılarınıda kontrol edin ..hdd yi okuyamıyor olabilir .. HD TUNE ile wındowsdan hdd yi test edin .. bir ihtimal ramler ..memtest ilede ramlerınızı test edebilirsiniz..

akla gelen ihtimaller bunlar ama ben sankı wındowsda sorun var diye düşünüyorum ..belki bir surucu uyumsuzlugu yada windiws dosylarında bir bozukluk v.s..

bu durum olmadan once kurudugunuz bir yazılım falan var mı ? .. yada hatırladıgınız yapdığınız bir değişiklik .. ?
  • Biosda bir sıkıntı olabilir.biosa girip ayarları resetleyin belki faydası olabilir.
  • Merhaba,

Bunun İşletim Sistemi ile bir alakası yok.

Öncelikle cihazınıza bağlı olan USB Aygıtları çıkartıp tekrar deneme yapın bakalım, takılma devam edecek mi?

Son olarak, Bios Update düşünebilirsiniz.
  • Tek sorun BIOS. Güncelleyebilirseniz iyi olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Tek sorun BIOS. Güncelleyebilirseniz iyi olur..

BIOS güncellemesinden çok çekiniyorum hocam. Makinenin elimde kalma ihtimali yüksek. Bunun bir kolayı varsa yapabilirim ama... İşte...
  • Başlangıç dosyalarında sorun olabilir,başlangıç onarım yapabilirsin,birde hd tune programıyla bedsector taraması yaparmısınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Başlangıç dosyalarında sorun olabilir,başlangıç onarım yapabilirsin,birde hd tune programıyla bedsector taraması yaparmısınız

Başlanıçtaki logoda HDD devreye girmediği için alakası yok..

BIOS güncelleyin. Ben defalarda güncelledim, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Korkmayın böyle şeylerden. Olacağı varsa olur. Sonuçta düzeltmek için BIOS atacaksınız..
  • Ama şunu söyleyeyim sana başlangıçtaki logoda takıldığının sebeblerinin başında gelen nedenlerden biridir bedsector araştır istersen.Benim bu şekilde bir çok bilgisayar elime geçti bedsector vardı.Onun için arkadaştan da az bir olasılık olsada bedsector taraması yapmasını istedim var diye bir şey demedim,bu seçeneği elemek için muhtemelen başlangıç dosyaları sıkıntılı.
  • Bios büyük ihtimal takılı donanımları tararken kalıyordur öylece.

Post message özelliği aktif yaparsanız nerde takıldığını görebilirsiniz.

Biosu fabrika ayarlarına geri yükleyin.
  • İyide Badsector'den dolayı başlangıçta takılıyorsa neden her açılışta bunu yapmıyor? HDD çıkarılmadığı sürece hep takılması lazım.. HDD'de Badsector yeri mi değişiyor? :D

BIOS güncelleyin.....
  • quote:

İyide Badsector'den dolayı başlangıçta takılıyorsa neden her açılışta bunu yapmıyor? HDD çıkarılmadığı sürece hep takılması lazım.. HDD'de Badsector yeri mi değişiyor? :D

BIOS güncelleyin.....

gülünecek bir durum mu var dalga gibi ne yorum yapıyorsun birşey bildiğini mi zannediyorsun.Burası forum paylaşım olur en ufak bir ihtimalide söylüyoruz karşılaştığım durumlar bizzat ve arkadaşlarda makinelerinde bu şekilde tepkiler vardı hdd'de başlangıcında bedsector olmasına rağmen bazen takılıyordu bazen açılıyordu öyle olunca ihtimal vermedim ama taratımki 55 bedsector var,böyle birkaç makine rastlayan biri olarak bu önerimi aşağılayamazsın,yaptığım açıklamayı oku düşük ihtimalde olsa seçenek olarak eleme babında yapmasını söyledim sorun budur diye diretmedim,ısrarla bios güncelleteceksin diye tutturuyorsun ne kadar düzelir bilinmez sıkıntıda çıkarabilir,dediğim gibi başlangıç onarma da yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 9 Temmuz 2012; 3:44:37 >

• quote:

quote:

İyide Badsector'den dolayı başlangıçta takılıyorsa neden her açılışta bunu yapmıyor? HDD çıkarılmadığı sürece hep takılması lazım.. HDD'de Badsector yeri mi değişiyor? :D

BIOS güncelleyin.....

gülünecek bir durum mu var dalga gibi ne yorum yapıyorsun birşey bildiğini mi zannediyorsun.Burası forum paylaşım olur en ufak bir ihtimalide söylüyoruz karşılaştığım durumlar bizzat ve arkadaşlarda makinelerinde bu şekilde tepkiler vardı hdd'de başlangıcında bedsector olmasına rağmen bazen takılıyordu bazen açılıyordu öyle olunca ihtimal vermedim ama taratımki 55 bedsector var,böyle birkaç makine rastlayan biri olarak bu önerimi aşağılayamazsın,yaptığım açıklamayı oku düşük ihtimalde olsa seçenek olarak eleme babında yapmasını söyledim sorun budur diye diretmedim,ısrarla bios güncelleteceksin diye tutturuyorsun ne kadar düzelir bilinmez sıkıntıda çıkarabilir,dediğim gibi başlangıç onarma da yapabilir.

Soruma cevap verir misiniz? Badsector'den dolayı başlangıçta takılıyorsa neden her açılışta bunu yapmıyor? Sonuçta bu badsector. HDD kafa atsa neyse. Bana çok saçma geldi, haklıda olabilirsiniz..

Dalga olarak algılamışsınız.

Elektronik sonuçta, saçma sapan ve hiç akla gelmeyen hatalarda verebiliyor..

• Yazdım cevabını arkadaşımın bilgisayarında da aynı durum vardır açılışta donuyordu açıp kapatınca açılıyordu zamanla daha sık olmaya başlayınca arkadaş durumu söyledi bana 55 adet bed sector olduğunu gördüm.Gülme smiley'i kullanırsanız sanal diyalogda yanlış anlaşılabilir sonuçta yüzyüze konuşmuyoruz.Bende biliyorum bed sector olduğunda normalde takılması lazım ama takılmadı ondan dolayı son çare dedim taratayım bedsector olduğunu görünce programlara baş vurdum.hdd regeneratör kullandım 10 adet kadar düşürdüm ama yetmedi biraz daha kullanınca yine çoğaldı hdd kendini kitledi ,maxblast'la lowlewel format attım yine azalttım ama az değil 55 bedsectorü kaybedemezsin o kadar oldu ancak garantiden değişmesini söyledim en son öyle yaptı.Dediğim gibi bedsector konusunda sadece ihtimal var demiyorum görmek açısından söyledim ama sen bunu çok irdeledin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 9 Temmuz 2012; 4:05:59 >
  • Hocam bios ayarlarında birinci boot tercihi cd/dvd-rom ise hdd yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yazdım cevabını arkadaşımın bilgisayarında da aynı durum vardır açılışta donuyordu açıp kapatınca açılıyordu zamanla daha sık olmaya başlayınca arkadaş durumu söyledi bana 55 adet bed sector olduğunu gördüm.Gülme smiley'i kullanırsanız sanal diyalogda yanlış anlaşılabilir sonuçta yüzyüze konuşmuyoruz.Bende biliyorum bed sector olduğunda normalde takılması lazım ama takılmadı ondan dolayı son çare dedim taratayım bedsector olduğunu görünce programlara baş vurdum.hdd regeneratör kullandım 10 adet kadar düşürdüm ama yetmedi biraz daha kullanınca yine çoğaldı hdd kendini kitledi ,maxblast'la lowlewel format attım yine azalttım ama az değil 55 bedsectorü kaybedemezsin o kadar oldu ancak garantiden değişmesini söyledim en son öyle yaptı.Dediğim gibi bedsector konusunda sadece ihtimal var demiyorum görmek açısından söyledim ama sen bunu çok irdeledin.

Asus bilgisayarımda arkadaşın yaşadığı sorunun aynısını malesef yaşadım. Dediğiniz gibi bedsector olayı ile sorunu kısa vadede çözdüm. Kanser hastalığı gibi birşey illa ki tekrar türüyor. Sonunda bende garantisine vererek yeni bir ürün ile değişdirdim. Bence vercenik53 arkadaşımızın söylediği gibi ufak bir ihtimal bile olsa elenmesi için denenmesi gerek. Yazılımsal sorunlaradan önce bence donanımsal sorunlar göz önünde bulundurulmalı. En son çare yazılımsal sorunları denemek olmalı diye düşünüyorum. Bu bağlamda vercenik53 nicknameli arkadaşa katılıyorum.

Konuyu açan arkadaştan ses soluk çıkmamış sorun çözüldüyse nasıl çözüldüğünü anlatırsa iyi olur :)

İyi forumlar.

• Arkadaşlar bilgisayarımın HDD i 2-3 ay kadar önce, garanti kapsamında değişti. Önce Hitachi vardı. Sonra Toshiba takmışlar. Bilgisayarımda uzun zamandır kasma sorunları da yaşıyorum ben. HDD de bad sector çıkmıyor, RAM de tek hata yok. Format atıp en güncel driverları kurarak, gereksiz programlar kurmadan kullanıyım diyorum, gene çok kasıyor. Yani kasma sonradan düzeliyor ama, herhangibir işlem yapılırken veya bilgisayar ilk açıldığında çok kasıyor. Bana bu HDD-RAM testleri konusunda bilgi veren ve yapmamı tavsiye eden üye konuya da mesaj atan Problem! adlı üye idi ve söylediklerini yaptıktan sonra sonucu kendisine bildirmemi istemişti. PM attığım halde cevap alamamıştım kendisinden. Sonra kendim araştırarak birşeyler yapmaya çalışyordum ve hala çalışıyorum.

Dün akşamdan beri cevap vermememin sebebi; harddiskte, bad sector olmasa bile başka bir sıkıntı olabileceği kanaatindeydim uzun zamandır. Çünkü; garanti kapsamında değişen Toshiba harddiskin üzerinde devir sayısı bilgisi bile yazmıyordu. Geçen günlerden birinde, GomPlayer'da film izlerken, internetten yeni indirdiğim 4 GB lık bir dosyayı WinRar'dan çıkarıyordum. Bir baktım dosya çıkarılırken filmin FPS değeri acayip bir derecede düşmüş, film çok yavaş ilerliyordu. Harddiskin devir sorunu olabileceğini düşündüm ve bir arkadaşımdan WD harddisk aldım denemek için. Windows'un son halini Acronis ile yedekleyerek, WD harddiske kurdum. Yine kasmalarda değişen birşey yok.

Başlangıçtaki ekran yine takılıyor mu diye sorarsanız; takılmıyor artık ama, önceki harddiskte de sürekli olan birşey değildi zaten. Kasma sorunlarının harddiskte olmadığı kanaatindeyim. Siz ne dersiniz bilemem. Ben BIOS güncellemesi yapayım diyorum ama, başta da belirttiğim gibi çok çekiniyorum. Bilgisayarım Acer 5739G-664G32MN modelinde bir laptop. Bana güvenli ve hatasız BIOS güncellemesini nasıl yapabilirim anlatnanızı rica ediyorum.

• ProbLem! kullanıcısına yanıt
    Windows 8.1 de aynı sorunu yaşadım USB aygıtlarını çıkartarak kapatıp yeniden açtım ve sorunsuz bir şekilde açıldı, öneriniz için teşekkürler. @ProbLem!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.