Şimdi Ara

Laptoptaki batarya sorununun yeni batarya almama rağmen devam etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Yaklaşık iki haftadır laptopumdaki şarj - şarj aleti takılı olmasına rağmen- kendiliğinden düşüyor ve en sonunda laptop kapanıyordu, ben bunun üzerine ilk başta şarj aleti aldım ancak problemin devam ettiğini görünce bu sefer laptop bataryası aldım. Bu batarya dün akşam elime ulaştı, kullanım kılavuzunda bataryanın laptopa takılmasından sonra, laptopa şarj aleti takılmayıp, bataryadaki şarjın yüzde 3-4 civarına düşürülüp sonra 7-8 saat boyunca şarj edilmesi söyleniyordu. Ben söyleneni yaptım, ancak bu sabah kalkıp laptopu kontrol ettiğimde, laptopa şarj takılı olmasına rağmen, şarjın kendiliğinden düştüğünü görüyorum. Bana bu sorunu çözmem için ne önerirsiniz??




    _____________________________
  • batarya yı sök. şarj kablosunu çıkart. usb de herhangi bir şey takılı olmasın varsa çıkart. 10-15 dk bekle. bataryayı tak. şarj kabloyu tak. power on düğmesine 40/60 sn arası basılı tut sonra bırak. tekrar power on 1 kere bas açılsın.

    _____________________________
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğinizi yaptım (gerçi laptopu 15 dakika beklettikten sonra şarj aleti dışında mouse ve hdd usb kablolarını da taktım) ancak sorun devam ediyor. Şarj aleti takılı olmasına rağmen şarj 100%'den 90%'a düştü 20-25 dakika içerisinde.


    Edit: Hocam bu arada şunu fark ettim. Bataryayı çıkarınca, laptopa sarj aleti takılı olsa bile laptop çalışmıyor. Benim laptopun sarj girisi kısmında bir aciklik/boşluk vardı, ben bundan rahatsiz olduğum için (bu boşluğun laptopun altındaki sarja yakın yerdeki vida boşluğunda vida olmamasından kaynaklandığını zannettigimden) laptop tamircisine gittim, ve oraya vida ekletip orayı sıkıştırdım ancak eve geldiğimden laptopu açtığımda bu boşluğun tamamen geçmediğini gördüm. Bence bu sarj girişinde temassızlik olabilir gibi (laptopta her ne kadar - batarya takılıyken - sarj aletinin takılı olduğu ve şarj olunduğu söylense bile). Senin bu konu hakkındaki fikrin ne? Tamirciye götüreyim mi? Eğer böyle bir şey varsa, sarj aletini ve bataryayı boşuna aldım demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 1 Ağustos 2025; 19:28:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • hammerdown H kullanıcısına yanıt

    bir tamirciye götürmek mantıklı. içini açıp anakartın gerekli yerlerini ölçmesi lazım şarj giriş soketi vs. adaptör ve şarj kabloyla beraber götür.

    _____________________________
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam, yarın götüreceğim. Sorunun neyden kaynaklandığını buraya yazarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    Hocam bugün götürdüm, sarj soketinde arıza varmış, 2000 liraya yaparım dedi bende pazarlıkla falan uğraşmak istemedim, tamam dedim. Şimdi çalışıyor laptop.


    Bu arada yeni aldığım bataryayı geri iade etmemeye karar verdim zira 3 saat civarı dayanırken eski batarya 1 saat civarı dayanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 2000 nedir yahu :) Araba mı tamir etmiş. Allah bilir çok kısa ve basit bir işlem olsa gerek.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.