Merhaba arkadaşlar bendeki fujitsusiemens laptopda kırmızı ışık veren dijital ses için bir yer var burası anfiye çıkış yerimi yoksa laptop'a giriş mi? Eğer çıkış ise bende aynı girişli ev sinema sistemi var buraya bağladım ama ses alamadım anfiye dvd'yi bağladığım zaman çalışıyor acaba laptoptaki çıkış ise bilgisayarın içinde ayarlanacak bir yer mi var. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Anfiye ne ile bağladın?Ayrıca ses sistemleri böümünde bu sorununa çok daha hızlı yanıt alabilirsin.
Arkadaşım o kırmızı ışık veriyor ses yeri dediğin yer optik çıkıştır. Kullanabilirsin optik girişi olan müzik sistemleriyle yanlız fiyatlar biraz uçuktur 1mt kablo 33ytl gibi... Kolay gelsin.
Ev arkadaşımın datron laptopundaki kırmızı ışıklı girişe 2+1 bağladık(creative inspire 2500).Spk out çıkışı sanırım...
quote:
Orjinalden alıntı: BzBz
Arkadaşım o kırmızı ışık veriyor ses yeri dediğin yer optik çıkıştır. Kullanabilirsin optik girişi olan müzik sistemleriyle yanlız fiyatlar biraz uçuktur 1mt kablo 33ytl gibi... Kolay gelsin.
Kablo mevcut laptop çıkısına bağlıyorum optik kabloyu diğer ucunuda anfiye bağlıyorum ama olmuyor normalde dvd'den ses alıyorum ama laptoptanda almak istiyorum yani dijital bir çıkış koyduklarına göre Benim asıl öğrenmek istediğim bilgisayardan dijital ses ayarları nasıl oluyor o kısmı nasıl aktif ederim.
Dijital ses çıkış derken optic-spdif den bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla.
2 tane sorun olabilir.
> Bilgisayardan araç çubuğundaki ses ayarı denetiminde spdif ile ilgili bir ayar bulunur. buradan optic ses çıkışını etkinleştirmeniz gerekir.
> Amfiye bağlamak için kullandığınız çıkış sayısı (yani 2.1 veya 5.1 vb...) bilgisayarda ses kartı ayarlarından belirtilmelidir. Ses kartlarında genellikle bu ayar denetim masasındaki ses ayarında standart olarak bulunur. Eğer böyle bir seçenek yoksa ses kartınızı markasına göre güncellemeniz gerekir varsa ilgili programı yüklemek kesin çözüm sunar.
Amfi bağlantısı konusunda daha fazla bilgi için dost_ozan isimli arkadaştan bilgi alabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: KillForYou!
Anfiye ne ile bağladın?Ayrıca ses sistemleri böümünde bu sorununa çok daha hızlı yanıt alabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: werrem
Dijital ses çıkış derken optic-spdif den bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla.
2 tane sorun olabilir.
> Bilgisayardan araç çubuğundaki ses ayarı denetiminde spdif ile ilgili bir ayar bulunur. buradan optic ses çıkışını etkinleştirmeniz gerekir.
> Amfiye bağlamak için kullandığınız çıkış sayısı (yani 2.1 veya 5.1 vb...) bilgisayarda ses kartı ayarlarından belirtilmelidir. Ses kartlarında genellikle bu ayar denetim masasındaki ses ayarında standart olarak bulunur. Eğer böyle bir seçenek yoksa ses kartınızı markasına göre güncellemeniz gerekir varsa ilgili programı yüklemek kesin çözüm sunar.
Amfi bağlantısı konusunda daha fazla bilgi için dost_ozan isimli arkadaştan bilgi alabilirsiniz.
Akşama bakayım belki dediğin gibidir.
Kırmızı ışık varsa çıkışa sinyal veriliyor demektir. Sinyal kesilince ışık söner. bilgin olsun.
Sinyal gönderdiğini biliyorumda laptopdan ses ayarları nasıl olacak direk anfiye bağladığın da olmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme