Şimdi Ara

Laptopa Taktığım SSD Gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarıma ssd taktım ve biraz araştırma yaptığımda disk yöneticisinden ssdyi çevrimiçi yapılabildiğini öğrendim. Disk yöneticisine girdiğimde ssdyi göremiyorum fakat biosta gözüküyor. Anakart ile uyumlu olup olmadığına bakamadım. Kontrol edebilir misiniz?


    Anakart: Stonic_CMS

    SSD: Kioxia Exceria (LRC10Z500GG8)


    Laptopa Taktığım SSD Gözükmüyor



    GÜNCELLEME: Usb'ye linux işletim sistemi kurup bilgisayara taktım ve linux kurmayı denedim. Linux kurulumunu bitirmeden iptal ettim ve windows 10'a geçtiğimde ssd gözüküyordu. Aynı sorunu yaşayanlar bir de bunu denesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahaMert_10 -- 9 Mart 2024; 13:57:19 >







  • Biosta gözüküyorsa çalşıyor yani sıkntı yok. Siz işletim sisteminde disk yönetimine girince alt alta disk 0 disk 1 gibi aşağı doğru takılı diskleri gösterir.


    Orada bu diskin formatlanması gerekir biçimlendirme gibi kısa sürede. O bölümde takılan yeni diskin kapasitesi gözükür kutu içinde ( mesela 476 gb gibi... gözüken diskler mavi kutu içinde olur. Yeni takılan gözükmeyen siyah kutu içinde olur. İşlem ona yapılacak.


    Sağ tık yapın sorulan şeye GPT olanı seçin ileri deyin. Harf ataması gibi şeyler soracaktır bir harf belirleyin kafanıza göre. Genelde ileri devam seçilecek , dosya sistemi ntfs de kalabilir. Her şey sorunsuz devam ederse disk gözükür.


    EDİT: Güncellemeyi sonradan gördüm ok.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Hallettim yine de sağ olun. Laptopa Taktığım SSD Gözükmüyor 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.