Şimdi Ara

LAPTOPA BAĞLADIĞIM MONİTÖR BAŞIMA BELA OLDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar öncelikle :) Bana çok ilginç gelen bir sorun bu :D Size de ilginç gelecek eminim:
    Şimdi Monster Laptop var elimde 1050 ti Ekran kartı var ve haliyle HDMI girişli. Ayrıca laptop ekranı 15.6" yani 1920x1080 destekliyor.
    Ve büyük ekranda oynamak için aldığım bir monitör var elimde 60 hz 24" monitör var fakat sadece vga girişi ve dp girişi var.
    Şimdi soruna gelelim. Bilgisayarı monitöre bağladım (HDMI to VGA dönüştürücü ile). Windows 10 ayarlarımdan ekranı ''YİNELE'' yaptığım zaman problemsiz akıyor 2 ekranda, fakat PUBG gibi oyunlara girdiğimde FPS ağır şekilde düşüyor.
    Bunu değiştirip ''SADECE 2. EKRANI '' seçtiğimde ise görüntü düzgün, oyunlar gayet akıcı performansta sıkıntı yok fakat bilgisayarı kapatıp yeniden açtığımda monitör de laptopun ekranı da açılmıyor, Windows başlatılma ekranı geçiyor ve gri ekranda kalıyor.
    >Belki işe yarar diye söylüyorum: Görüntü ayarlarına girdiğimde Laptopun ekranı laptopun temel ekran kartı olan bağlı karttan yani intel hd graphics 650den alıyor fakat monitör ise 1050ti 'den aldığını gösteriyor tabi haliyle. Ayrıca monitörü ilk bağladığımda ses aktaramıyordu ayarlardan ses cıkısını monitör olarak gördüm ve değiştirdim bunu laptopun ses çıkısı yaptım sorun çözüldü fakat bu sorun neden kaynaklı anlamadım gitti.
    Şimdi: Sorun nerde hata bende mi ya da izlemem gereken yok nedir söylerseniz muazzam sevinirim :D
    Çözüm olarak şu aklıma geldi , harici monitörün 1050ti değilde normal bağlı ekran kartından güç almasını sağlarsam belki açılışta sıkıntı yaşamam dedim fakat bunu nasıl yaparım bilmiyorum.
    >Yaşayan arkadaşlar varsa ve ya bilgisi olan , dönüş yaparsa çok çok sevinirim şimdiden elinize sağlık :)







  • Büyük ihtimal dönüştürücü kullandığınız için ilk anda algılamıyor monitörü eğer klavye kısayollarında yenile veya sadece 2. Ekran seçebiliyorsanız gelecektir ekran

    Birde monitör farketmeksizin normal kullanımda intel ekran kartı kullanılır oyuna falan girerseniz 1050ti çalışır ikisini aynı ayna aktif etmez veya sadece 1050ti çalıştırma özelliği yoksa kullanamazsınız normal kullanımda kısacası ekran kartı seçemiyoruz malesef
  • Anladım teşekkürler sanırım sorun bu yüzden kaynaklanıyor laptopa monitör bağlamak da sıkıntı nereden aldım ya.
  • mhmmdrzrm kullanıcısına yanıt
    bende monitörle kullanıyorum hiç sıkıntı olmuyor ama direk hdmi ile bağlı bende
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.