Şimdi Ara

Laptop Uzmanlarından Yardım Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler.2007 Ekim ayında satın aldığım DeLL Inspiron 1520 Model bir laptop sahibiyim.Makinemin bataryası 3 gün önce bozuldu.Zaten1.5 sene kadar %0 la kullandım.Hiçbir türlü şarj olmuyordu fakat bilgisayarım yinede bataryayı tanıyordu.3 gün önce bataryamı tanımamaya başladı bilgisayarım ve bilgisayarımın performansı anormal bir şekilde düştü.Şuan sadece elektrikte kullanıyorum.Şarj aletim yan sanayi.3 gün önce o da bozulmuştu tamire götürdüm yapıldı.Yapılan testte elektrik kaçırdığı tespit edildi.Tamirden sonra 19.1- 19.2 V arasında değerler ölçüldü.Laptopımda ve bataryanın üzerinde ise 19.5 V yazıyor.Bu performans kaybı şarj aletimin gerekli enerjiyi sağlayamamasından ötürü müdür?Yoksa bilgisayarım bataryayı görmeyince kendini kısıyor mu kendiliğinden alet.1 sene önce bu olay yine başıma geldiğinde bataryam takılı fakat 19 V luk şarj aletiyle yine kasıyordu bilgisayarım.İnanın çıkmazdayım.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Şöyle söylim kardeşim düşük şarj aleti sorun olabiliyorsaken 0.5 lik bir güç artışı leptoplara dokunmuyor..
    Ama düşük amper bir şarj aleti mesala şöyle

19v-3.5 Amper
    Senin Leptopun 19.5- 4.7 amp olması gerekiyor(Örnek veriyorum seninki bumudur bilmiyorum)
    ise sorun olabiliyor. Cünkü işlemci yüklü olarak oyunlarda özellikle fazla enerji çekcegi için sorun yaratabilir.Hatta fazla asılması durumunda powerin yanabilir.

Tabi ne kadar etki eder sonucunda orasını bilemem fakat istersen hdd badsektör taraması yap. Disk defrag yap. Belkide hdd bulunan sorundan dolayı kasma yapıyor olabilir. Daha önce formatladın mı olaylardan sonra?
  • 4.62 Amper şarj aletim.Olaydan sonra formatlamadım çünkü %99,99999999999999 bu şarj aleti batarya muhabbetinden kaynaklanıyor.Hatta batarya bozulduktan sonra bilgisayar açılırken bir sayfa çıkyordu daha windowsa girmeden battery could not find gibisinden to set the diognastic ..... Şarj aletimi yenilesem orjinalini alsam düzelir mi sence?
  • Laptopumun arkasında 19.5 V -3.34-4.62 A yazıyor.Ben herhangi bir 20 V -4.62 amper şarj aleti bulsam ucunu bneim alete uyacak şekilde taktırsam kullansam problem olur mu? yanma riski varmı pc nin?
  • Beyler yokmu fikri olan başka? 20 v luk adaptör zarar verirmi makinama?
  • UPUPUPUPUPUPUP !
  • belki olabilir çnkü 19.5 v sa fazla gelebilir 20v ama hiçbir fikrim yok mantıken söylüyorum.laptopun şarz aletinin aynısından almayı denedinmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Deniyicem ama 100 tl olunca insan başka yollarda arıyor.Olmazsa yan sanayi felan ucuz bişe alıcaz yine.
  • Öncelikle Merhaba;

2006 da DeLL inspiron 6400 E1505 marka ve model notebook aldim. Bataryasi halen takılıdır ve 3,5 Saat pil ile kullanabiliyorum. Ama kullanım şekli önemli tabi.
    Ben 2 günde 1 defa elektriğini keser bitene kadar kullanırım. Bataryada bu kullanım çok önemlidir. 1 Kez şarz aleti problem cikardi, yan sanayi vs hiç kullanmadan garanti kapsamında değiştirdim. ( ki garanti bitmesine 2 gün kalmış. Biraz şans. )
    Uzatmak istemiyorum. Kısacasi DELL , Toshiba, Asus vb markalara çok paralar verip ileri duzey makine almışsanız bunun yedek parça, servis gibi hizmetlerinden kaçınmanız sizin daha yüksek paralar ödemenize sebep olur ki bunu tecrübe etmişsiniz.
    Zamanında söyedikleri gibi : "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" veya "Ucuz etin yahnisi yavan olur"
    Hatanız yan sanayi şarz cihazı almakla bataryanızı malesef öldürmeniz.

Şu safhada yeni batarya alirsanız yine düşük degerlere sahip sarz cihazı ile yeni bataryanızıda öldürürsünüz ve problemleriniz devam eder. YENi şarz cihazı alirsanız bataryanız problemli (Elektrik ile sorun cikarmaz).

Kısacası yeni bir cift batarya ve şarz cihazı ile (HDD bad sector taraması, Registry Clean ve deffrag işlemleri sonrasında) makinenizi performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz kanaatindeyim. Maliyet yüksek gerçi ama malesef söyledigim gibi "Ucuz etin yahnisi yavan olmuş"

İyi çalışmalar.

• keşki sorun ilk çıktığında şarz cihazı almadan konu açsaydın foruma neyse geçmiş olsun
  • 20 v adaptör alman anakart üzerindeki chiplere fazla voltaj gitmesini sağlayacağı ve zaman içinde onlarada zarar vereceği için tavsiye edilmez.kurtarayım derken aha fazla zarar verirsin
  • Çok teşekkür ederim y ardımlarınız için.Artık kesenin ağzını açacağız alıcam orjinal batarya ve şarj aleti birde 2 gb ram alacağım.seviyorum makinemi.sırf klavyesinin konumu tuşlar arasındaki mesafe bile benim için bir satın alma sebebi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.