Şimdi Ara

Laptop'umu nası yakabilirim [CİDDİ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Crysis 3ün tüm ayarları fulle aç sonra masaüstüne dönüp bf3ü aç tüm ayarları fulle. Donanım harikası değilse pc pert.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncelllll
  • günecl cevap lütfen
  • Yakacağına laptop'u sat, masaüstüne gelir koy
  • quote:

Orijinalden alıntı: knab

Yakacağına laptop'u sat, masaüstüne gelir koy

para sıkıntısı yok ama satışa izin yok iştee
  • laptopu nasil yikayabilirim diye okudum

• csb
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

biosu güncellerken, yeni flas yazılırken pili ve elektiriği çek ondan sonra at çöpe gitsin

Aynen laptoplarda bios kurtarmak zor olur.
  • en mantıklısı ekran kartı programına gir ve fanı en yavaş haline getir sıcar bi yere git ve bilgisayarın ot kapanması ayarını yap kapanmasın prime testi yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: resquer

quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

over and over and overclock yaparsan yanar heralde. Ama önce bir beni dinle.

İlk masaüstünü 98 ya da 99'da almıştık. Pentium II 300 MHz. 2004'e kadar kullandım. Sonra tamir edilmez raddeye geldi. Yenisini toplamak daha uygundu. AMD 3200+ işlemcili 2.00 GHz makina topladık. Son dokuz yıldır: Anakartın sata kontrolleri bozuldu, daha kötü bir anakart ile değiştirmek zorunda kaldık; 939 pin anakartlar artık bulunmuyordu. Ekran kartı yandı saçma bi ekran kartı aldık 100 lira civarıydı. Ramlerden biri bozuldu 512 Mb ile yoluma devam ettim. Sonra ekran kartı yine bozuldu; çıkardım. Birkaç ay önce de ram bozuldu ram aldık. Anakartın ram slot 1 i bozulmuş onu da son iki gündür format atmaya çalışırken keşfettim; slot 2 ye aldım 48 saat sonunda sorun çıkmadan format atabildim sonunda. Sisteme daha az yükleniyor diye son 4-5 yıldır Linux kullanmaktayım. Sonuç olarak zaman içinde upgrade olan değil downgrade olan bir bilgisayarı halen daha kullanmaktayım. Ekran kartım yok, 960 mb ram, eskisinden kötü bir anakart ve 2.00 GHz tek çekirdek işlemci. Ve bozulan monitörlerin yerine eşden dosttan bulduğumuz kullanmadıkları eski tüplü 17" monitör. Ve çalışmayan DVD sürücüleri ile 1'den 9'a kadar rakam tuşları bozulmuş klavye, apostrof koymak, parantez açmak gibi şeyler için ekran klavyesi kullandığım bir bilgisayar..

Son beş yıldır işlemcinin yanmasını bekliyorum. O zaman kurtarılamaz olacak, 939 pin işlemci kalmadı. Dolayısıyla anakartın ve ramlerin de değişmesi gerekicek. Almışken 500 lira üstüne orta seviye bir ekran kartı almak da vaciptir. Bu olduğunda 460W PSU'nun da değişmesi gerekecektir diye düşünüyorum. Hatta kalan parçaları kasayla birlikte satıp taşınabilir bir çanta kasa inşaa etmeyi düşünüyorum. Bu olduğunda 19" veya üzeri widescreen lcd de satın almamızın yolunu açmış oluyor. Harddisklerim dolu olduğu için de yeni çift işletim sistemim için 500 GB veya üzeri harddisk alabileceğim. Yapmayı düşündüğüm çanta bilgisayarın son 1 yıldır aklımda ve kağıt üzerinde tasarımını yapıyorum.

Bunların hepsi işlemcimin yanmasına bağlı. Ama on yıldır kullanıyorum. Çünkü babam da 256mb ram li ekran kartı ve wireless ile bluetooth'u olmayan, ekranı bozulduğu için tüplü monitöre bağlayıp kullandığı; klavyesi bozulduğu için klavye alıp bağladığı; internet içinse 25 metre ethernet kablosu çektiği, açılması dakikalar süren 2003 üretim yıllı ikinci el bir laptop kullanıyor.

Şimdi o adam bunu kullanırken, benim işlemcimin yanmasını istemem reva mı?

Git iş bul, günlük yevmiye ile çalış. Okuyorsan da okullar açılınca haftasonları ya da okuldan sonraları çalış. Çok sürmez zaten çalışsan 1 ayda hoş bi para toplarsın. Elindekini de satar üstüne koyar dilediğini alırsın. Yetmediği yerde "baba çalıştım şu kadar para kazandım ama bana bu kadar lazım; sınavlar da yaklaşıyor, üstünü tamamlayabilir misin?" diye sorarsın. Yoksa böyle hem babana laf edersin, hem de parasını yersin. Bir de iyisini alsın diye kendi malına zarar verirsin. Sen iyisini alayım diye çalışanı bozacaksan, ileride öksürüp tıskırınca karıyı da öldürürsün.

zaten para sıkıntısı yok ama bilgisayar almaya ikna olamıyor hep lapop'un var diye tutturuyor zaten bu laptop olmasa almıştım

Ben sana bizim para sorunumuz var demedim ki. Sorun olarak gördüğüm bir para sorunum olsa iş ayırt etmeden bulur çalışırdım. Babamın emekli maaşı yanısıra üç evden kira gelirimiz var. Ama arabamız yok, toplu taşıma kullanırız; koltuk kırılmadan, televizyon açılmamak üzere kapanmadan, bilgisayar ve telefon parçalanmadan bir malı eskidi diye atıp yenisini almayız. Kıyafetin söküğünü paçasını annem diker, evin boyasını kaplamasını babam yapar; Buna tasarruf denir. Ve ev sahibi oldurur. Zamanında bize ev ekonomisi dersinde tasarruf öğretilirdi. Zamanında dediysem bundan 10-15 sene önce ilk ve orta okulda ben öğrendim. Ama günümüzde bunlar unutulmuştur. Toplum; "bugün var yarın yokuz, mezara götürecek değiliz, benim ondan neyim eksik, yaşamak için geldik dünyaya, ellisinden sonra mı yaşayacağım" gibi söylemlerle çılgın bir tüketim toplumuna dönüşmüştür. Ve insandan insana virüs gibi bulaşıp yayılmaktadır.

Bu çılgın tüketim toplumunda Ayfonu olmayan adam yerine konmaz olmuştur. Çocukluk arkadaşım gelip de yüzüme "senin gibi teknoloji manyağı birinin nasıl olur da ayfonu olmaz" dediği vakit; annen sabahtan akşama kadar evine çocuklarına bakmak için iş yerinde ter dökerken, senin cebinde kredi kartıyla girdiğin yere kırk lira bayılmadan çıkmayışın, gününü gün ederken her yere taksiyle seyahat edip gecelere kadar dönmeyişin, bunun üzerine gidip de annene yardım etmeyişin nasıl mümkün olabiliyorsa; yaşam enerjisini USB den şarj eden, günün onbeş saatini bilgisayar başında geçiren teknoloji manyağı benim için de ayfona ve yeni teknolojilere sahip olmamak mümkün olabilir; demeyecek kadar da ağırbaşlıyımdır. Biz Ayfon alıp da adam olamadık ne yapalım...

Evet, bugün var yarın yokuz ama bugün biz varsak yarın da çocuklarımız var olacak. Öldükten sonra her ne kadar umrumda olmayacak olsa dahi geride bıraktıklarım kendi zamanlarını geride bırakacakları çocuklarına devredene kadar iyi hatırlanmak; benden sonra geleceklere doğru yaşam ve iyi örnek teşkil etmek isterim.

Son söylediğin cümle için edit: Zaten bu bilgisayar olmasa ben de almıştım. Ama her ne kadar "çöpe atsan geri atar" desem de emektarı hayatta tutmak için elimden geleni de yapıyorum. Hem ne kadar geç bozulursa, o kadar daha yeni ve güçlü bir teknolojinin sahibi olacağım. Bundan beş sene önce bozulsaydı; o beş sene ve önümüzdeki beş sene de çift çekirdek kullanmak zorunda kalıcaktım. Ama tek çekirdeğim bugün bozulsa, yarın 8 çekirdek AMD alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 27 Ağustos 2013; 20:42:57 >

• Çakmakla

• Durumunuz yoksa yapma. Biraz aileni düşün. Öyle karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adana Devleti

Durumunuz yoksa yapma. Biraz aileni düşün. Öyle karar ver.

durum var zaten kasanın parasıda hazır ama laptopum olduğu için alınmıyor idare et diyolar hala...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adana Devleti

Durumunuz yoksa yapma. Biraz aileni düşün. Öyle karar ver.

durum var zaten kasanın parasıda hazır ama laptopum olduğu için alınmıyor idare et diyolar hala...

O zaman yak bari
  • ocağa koy
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knab

Yakacağına laptop'u sat, masaüstüne gelir koy

para sıkıntısı yok ama satışa izin yok iştee

ne mantıksız ailen varmış seninde.Söyle bu çok ısınıyor para sıkıntım yok zaten de .bunu satarım kendime ısınmayan güzel bilgisayar alırm de.Sen çıkmışsın yok ekran kartını nasıl yakabilirm yok cart yok curt

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışırken içine ve/veya üzerine yanlışlıkla şekerli bi şey dök (çay,kahve), yine çalışırken yanlışlıkla yere düşür hızlıca. anakart+hdd gitsin zaten masrafı 400-500 lirayı bulur. yeni alalım dersin. ya da ihtiyacı olan birne ver, bi öğrenciyi sevindir. çalındı dersin evdekilere de yenisini aldır. boşa gitmiş olmasın.
  • quote:

merhabalar arkadaşlar benim bi kaç derdim var yeni kasa alıcaktım noldu alamadım yok efendim laptop işte taşıması daha kolaymış vs. vs. zaten laptopların masaüstü pc lerden üstün görünmesinden bıktım artık şu laptopda fazla ısınmayı nası yapıcam öyle bi ısınsınki ekran kartı yansın yada bişeyi yansın işte yeni bi makine almak zorunda kalalım acil tavsiyeleri bekliyorum.

Bana o günlerimi hatırlattın bende babama bilgisiyar aldırmak için ilk bi çay dökmüştüm kapandı açılmadı sabah açıldı sonra üzerine kolonyağı döktüm sonra açılmadı emin oluyim diye musluğa tuttum fanından su girdi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.