Şimdi Ara

LAPTOP'TA HDD SİFRE SORUNU!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SELAM ARKADASLAR,TOSHİBA LAPTOPIMIN 1.8" LİK HDD GİRİSİNE YANLISLIKLA SİFRE KONULDU VE BU SİFREYİ HATIRLIYAMIYORUM,BEN NORMAL MASA USU MANTIGIYLA YAKLASIP EN KOTU IHTIMALLE FORMAT ATARIM DİYE DUSUNUYORDUM ANCAK TOSHİBA YETKİLİ SERVİSİNE SORDUGUMDA BANA HDD NİN ARTIK BİTTİGİNİ VE YENİSİNİ ALMAM GEREKTİGİNİ SOYLEDİLER,BU KONUDA HERHANGİ BİR BİLGİSİ,FİKRİ VEYA TECRUBESİ OLAN ARKADASLARIN YARDIMCI OLACAGINA İNANIYORUM,VEYA BİLDİGİNİZ BU İSLERİ İYİ BİLEN ANKARADAKİ BİR TAMİRCİ TELİNİ BANA PM DEN ATARSANIZ SEVİNİRİM.

• doğru olabilir belki alt düzey format araçları ile kurtarabilirsin tabi verilerin uçucak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fsh77

doğru olabilir belki alt düzey format araçları ile kurtarabilirsin tabi verilerin uçucak.

sayın fsh77,bazı LAPTOP sistemlerinde HDD sifresi biostan verilebiliyor,eger biosun kendisine sifre konmus olsaydı sorun yoktu bios pilinden veya jumperlardan sorunu cozerdim,ancak HDD ye verilen sifre Pc sistemlerindeki gibi formatla hallolmuyor,eger benim bilmedigim bir program varsa ve bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
  • Hatırlamadığınız şifreyi kırın!
    http://www.pcnet.com.tr/content/view/201/29/
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Hatırlamadığınız şifreyi kırın!
    http://www.pcnet.com.tr/content/view/201/29/

sayın deejay verdiginiz sitede benim sorunumu cozen bir yazı bulunmuyor,benim sorunum hdd ye verilen sifre,yani harddiskim acılmıyor
  • Sistem BIOS'u marifeti ile atanan sabit disk koruma şifresi, diskin "firmware"ine yazılır!. Güvenlik şifresi pasifize edil(e)mediği müddetçe, sabit disk başka sistemlere transfer edilse dahi, güvenlik yapılandırması da birlikte transfer olacağından, erişilemez!.

Bu handikapı aşmak elbette mümkün, ancak ileri seviye uzmanlık ve özel donanımları gerektirir. Bunlar; özel donanım gerektien yöntemlerden biri olan, EPROM programlayıcı cihaz ile firmware'i manipüle etmekdir ki, ayrıca makina dili seviyesinde programcılık bilgisi de gerektirir... Bir diğer yöntemde, (şayet temin edilebilir ise) yeni bir firmware yazılımını sabit diske güncellemek olacaktır ki, bu yöntemde de kullanılan yazma yardımcı programı (flasher) ile firmware'in tüm adres bloklarına erişebilmeyi/hükmedebilmeyi gerektirir. Malumunuzdur ki, bu programcıklar güvenlik amaçlı adres bloklarına erişime izin vermezler. Bu durumda da, bu programcığı "Reverse Engineering" (Tersine Mühendislik) marifeti ile "DeCompile" ederek (Ters Derleyerek) kaynak kodlarına (Source) dönüştürmek ve ardından kodlarda gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrar "Compile" etmek (Derlemek) gerekir... Daha kolay gibi gözüken bir yöntem ise; (yine şayet temin edilebilir ise) aynı marka/model (belki hurdaya çıkmış ve/veya arızalanmış) bir başka sabit diskin firmware yongasını sökerek bloke olmuş sabit diske takmak olabilir. Bu yöntemde de bazı özel donanımlar gerekir. En ehemmiyetli olanı, mikro ölçekde lehimleme/sökme kabiliyeti ve aparatları olan lehimleme isyasyonu gerekecektir.

Açıklayıcı olması ümidi ile...
    Es'en kalınız.

• Bu tarz hdd ye koyulan şifreleri laptoplar konusunda ileri düzeyde uzman değilseniz çözmeniz mümkün değildir. Zira servise götürdüğünüzde de size yüklü bir ücret çıkaracaklardır. Eğer laptopda değerli bilginiz yoksa hdd yi değiştirmek en mantıklı yöntemdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop'a SSD taktım, fan sorunu..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • IBM r40 serilerinde de bu olay war.Laptopu açıp kısa devre vsvs birsürü şey war bununla ilgili ama çok pro olmak gerekiyor.Mesela bursada bu şifreleri kıran bir yer var.25 ytl almışlardı arkadaşın ibm r40 için.sanırsam sizi bahsettiğiniz şey ile aynı ama yine de kesin birşey söylemek istemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 23 Ocak 2008; 11:58:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.