Şimdi Ara

Laptop Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    https://www.hepsiburada.com/asus-x55c-sx018h-intel-core-i3-2350m-2-3ghz-4gb-500gb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-pm-bd302085

Laptopun dün ekran kartı driverlarını silip kurdum , sonra biosu resetledim. Sonra da biosu güncelliyim dedim ama en güncel sürüm olduğu için izin vermedi ,bende laptopu kapatıp yattım. Sabah laptopu elektrik süpürgesiyle temizlerken yanlışlıkla güç tuşuna bastım ,ekran gelmedi siyah ekranda kaldı. Power ve kilit simgeli ışıkları yanıyor ama tepki yok. Hdmi takıp ekranı paylastırmaya çalıştım yine olmadı. Siyah arka panel ışığı da yok. BİOS TAN ŞÜPHELENİYORUM. Bios pili yok biosu nasıl sıfırlayıp açabilirim.

Geniş açıklama: laptopa harici ekran kartımı bağlamaya çalışıyordum. Daha önce de bağlamıştım pcie girişten fakat dün taktığım gtx 750ti harici taktığım kartta ünlem işareti vardı(aygıt yöneticisinde) intel ekran kartını görüyordu.(Bu harici ekran kartı aparatını takınca sadece harici monitöre görüntü verir).bende kod 12 yani çakışan aygıt hatası veriyordu. Driverları sildim güncelledim, biosu resetledim. Anakartta 4gb gömülü ram var, diğer taktığım 4gb rami çıkardım ama yine ekran kartını görmedi. Tüm kabloları çikardım yine olmadı. Sabahta pc açılmıyor.

Bu yöntemleri denedim ama sonuç alamadım, laptopu ısıttım yine sonuç yok.;
    https://youtu.be/uuVFY2MAMbM

Ya bios ayarlarını bozdum ya da intel driverları silindi diycem ama en azından ekrana görüntü gelirdi.

(Geçen sene de aynısı oldu çözümü bulamayınca anakartı değiştirdim.şimdi anakart oldu 450tl)

Sabaha kadar burdayım LÜTFEN ÇÖZÜM ÖNERİSİ YAZIN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.