Merhaba arkadaşlar, Dün itibariyle Lg A515 model laptop almış bulunmaktayım. Isınma probleminin çok fazla olmadığını bir çok kişiden tavsiye alarak bu modeli seçtim. Ancak anlamadığım birşey var. Makina yüklü değil iken sadece internete bağlanıyorken makina gerçekten çok ılık sadece sol tarafta ufuk bi ılıklık var geri kalan kısım soğuk bile denebilir.Ancak speedfan programını kurduğumda ise CPU sıcaklığını 49-50 ekran kartı sıcaklığını ise 50-52 C'de gösteriyor. Ancak bu kadar sıcaklık olmadığını hissedebiliyorum. Neden böyle birşey oluyo? Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
Sıcaklıklar normal,laptoplar genellikle 40-50 derece arası çalışıyor boşta iken sonuçta masaüstü bilgisayarlar gibi soğutucuları yok benim asus laptop boşta iken 45-55 arası gidip geliyor
bilemedim ki şimdi ben de bugüne kadar hep masaüstü kullandım ve hiç merak edip de ölçmedim sıcaklığını..ihtiyaç duymadım çünkü..baska forumlarda da arkadaslar 35-40 arası normaldir deyince panik oldum bozuk mal mı aldık diye
Normal hocam :)Bende masaüstünden laptop a geçince sıcaklıklara takılmıştım bir süre,sonradan alıştım sonuçta cihaz mobil ısınma olacak
Normal. Siz birde yüksek görsellik ve yüksek performansı bir arada isteyen bir uygulama çalıştırıp o zaman bakın.
quote:
Orijinalden alıntı: gunduzemir
Merhaba arkadaşlar, Dün itibariyle Lg A515 model laptop almış bulunmaktayım. Isınma probleminin çok fazla olmadığını bir çok kişiden tavsiye alarak bu modeli seçtim. Ancak anlamadığım birşey var. Makina yüklü değil iken sadece internete bağlanıyorken makina gerçekten çok ılık sadece sol tarafta ufuk bi ılıklık var geri kalan kısım soğuk bile denebilir.Ancak speedfan programını kurduğumda ise CPU sıcaklığını 49-50 ekran kartı sıcaklığını ise 50-52 C'de gösteriyor. Ancak bu kadar sıcaklık olmadığını hissedebiliyorum. Neden böyle birşey oluyo? Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
laptopun çalışırken performans kaybı yaşamıyorsan ısınmasının bir sakıncası yok o sıcaklık bilgisayar için normal diyebiliriz. eğer laptop ekranında donma, sistemde aşırı yavaşlama gibi sorunlar görülmeye başlarsa o zaman aşırı ısınmadan sözedebiliriz. eğer ısınma problemi yaşadığını ve perfoormans kaybbı olduğunu düşünüyorsan ilk yapman gereken şey sisteminde fazladan; gereksiz yere çalışan program olup olmadığını kontrol etmen. bilgisayarı yeni almışsın bu da fanlarının ve havalandırma kanallarının temiz olduğu manasına geliyor. o zaman yapacağın şey gereksiz windows7 hizmetlerini ve üretici firmanın kurulumla birlikte hediye ettiği bazı hizmet programlarını kaptmak olmalı. ben samsung marka bir laptop almıştım ve bu saydıklarımı yaparak performansını iki katına çıkardım. ısınma sorunu da sona erdi.
tamamdır beyler çok sagolasınız..aynen bn de o gereksiz bisuru yazılımdan nefret ettim valla hemen kaldırıverdim
tamamdır beyler çok sagolasınız..aynen bn de o gereksiz bisuru yazılımdan nefret ettim valla hemen kaldırıverdim
peki kaydadeğer bir sonuç alabildin mi?
evet biraz daha düştü sıcaklık ancak yine de dediğim gibi o kadar ısındığını düşünmüuyorum bilgisayarın..elimi altına koyduğum zaman ısıtmıyor bile elimi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme