Şimdi Ara

Laptop serviste farklı parça takılmış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Isınma ve batarya sorunu nedeniyle laptopumu serviste gönderdim. Bugün geri geldi. Ram harddisk ve bataryayı değiştirdikleri yazıyordu önce baya sevindim daha sonra emin olmak nedeniyle parçaların marka,modellerine baktım hiçbiri orjinal değildi,alakasız markalarda parçalar takmışlar ayrıca diğerleri özellik olarak eskileriyle uyuşuyor fakat harddiskin modeli daha düşük orjinal harddiske göre yapabileceğim birşey varmı bu konuda ne gibi haklara sahibiz. Firmaya mesaj attım pazartesi müşteri hizmetleriyle irtibata geçicem.

• her türlü hakka sahipsin tabi. bi görüş bakalım ne diyecekler. ona göre bi yol izleriz.
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler görüştükten sonra tekrar yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mt1717

Isınma ve batarya sorunu nedeniyle laptopumu serviste gönderdim. Bugün geri geldi. Ram harddisk ve bataryayı değiştirdikleri yazıyordu önce baya sevindim daha sonra emin olmak nedeniyle parçaların marka,modellerine baktım hiçbiri orjinal değildi,alakasız markalarda parçalar takmışlar ayrıca diğerleri özellik olarak eskileriyle uyuşuyor fakat harddiskin modeli daha düşük orjinal harddiske göre yapabileceğim birşey varmı bu konuda ne gibi haklara sahibiz. Firmaya mesaj attım pazartesi müşteri hizmetleriyle irtibata geçicem.

Arkadaşım. Parçalar özellikleri aynı ama model olarak düşük nedemek anlamadım. Markasımı farklı? Eğer öyleyse bence dert etme sonuçta sıfır takılmış. Tekrar servise yollayıpta oynatma bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gnyaga kullanıcısına yanıt
    ram özellikleri aynı sıkıntı yok sadece markasını göstermiyor bile program onu geçtim harddisk
    750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ST9750420AS buydu wdc diye bir marka takmışlar puanlamada 7.2 deyken 5.9a düştü sabit disk veri aktarım hızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mt1717 -- 4 Ocak 2015; 12:04:48 >
  • HDD için düzeltilmesini iste.Diğer parçalarda performans sıkıntısı yoksa,adamlar en ucuzunu takacaklar zaten.Sıfır ve garantili olduğu sürece itirazına muhatap bulamayabilirsin.
  • quote:

wdc diye bir marka takmışlar puanlamada 7.2 deyken 5.9a düştü sabit disk veri aktarım hızı.

WDC dediği Western Digital Hard disk takmışlar WD hard diskler Seagete'den daha kaliteli bir üründür, belki bahsettiğin veri aktarım hızı takılan hardiskin 5900RPM olmasından kaynaklıdır, bence pek önemli bir şey değil ama tabi karar senin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7200 rpm Yerine 5400 takmışlardır ondan yavaşlama ve puanlamada düşüklük vardır. Wd dediğin western digital
  • Seagate çıkarmışlar Western Digital takmışlar hala dert ediyosun Alsalar benimkine de sevabına WDC taksalar keşke..Adamlar memnuniyetle alır öteki HDD ni geri takarlar
  • western digital pc için boktan bi ürün bence dvr larda felan kullanılıyo o yüzden daha çok.Ben olsam seagate min peşine düşerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

wdc diye bir marka takmışlar puanlamada 7.2 deyken 5.9a düştü sabit disk veri aktarım hızı.

WDC dediği Western Digital Hard disk takmışlar WD hard diskler Seagete'den daha kaliteli bir üründür, belki bahsettiğin veri aktarım hızı takılan hardiskin 5900RPM olmasından kaynaklıdır, bence pek önemli bir şey değil ama tabi karar senin.

mesleğiniz ne bilmem ama ben size şöyle istatistik vereyim 100 bilgisayar geliyorsa hdd arızalı 98' i wd ...
    benim kendi gözlemim marka bağımsız kesinlikle mecbur kalınmadıkça wd almayın...
  • arctura kullanıcısına yanıt
    Belki "WD hard diskler Seagete'den daha kaliteli" cümlesi biraz iddialı olabilir ama, gördüğüm kadarı ile kullanıcılar arasında genel kanı böyle. Ayrıca bu son yıllarda toplam 3 adet Seagate hard diskim arızalandı (çok eskiler halen çalışıyor). Zaten bu iki firma hemen hemen belli başlı Hardisk markalarını bünyelerine katarak tekel oluşturdular ve sanırım kaliteyi düşürdüler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 6 Ocak 2015; 15:30:00 >
  • Cihazınızı yetkili servisemi verdiniz ,yoksa özel servisemi ?
    Isınma problemi sebebiyle Ram - HDD değiştirmek bana mantıksız geldi .
    7200 rpm yerine 5400 rpm HDD takmak sistem hızını etkiler
    Ram adı sanı duyulmamış Ram takmak ileride olası arızalara neden olabilir.

Öncelikle ısınma problemi nedeniyle bu donanımların neden değiştiğinin mantıklı açıklamasını yapsınlar yetkili veya özel servis.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.