Şimdi Ara

Laptop 'seçen' Wireless Router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde EagleTec marka minyatür bir "travel nano router" var. Bu aleti bir VDSL modemin LAN portundan kablolu (Cat-5/6 Ethernet) bağlantıyla kablosuz bir access point olarak kullanacağım. Üretici firma artık tarihe karışmış; bu aleti yıllar önce Hong Kong'a gittiğimde beğenip almıştım.


    Şimdi bahsettiğim gibi bağlantıyı yaptığımda elimdeki Macbook Pro late 2012 13.3" laptop hiçbir sorun olmadan oluşan kablosuz yayını görüyor ve internete bağlanıyor. Eldeki yine 6-7 yıllık ve OS olarak Windows 7 Basic kullanan bir laptopta da hiçbir sıkıntı yok. Velakin geçen yılın üretimi, Win 10 Home kullanan yepyeni bir Lenovo laptop wireless yayını görüyor ama kesinlikle internete bağlanamıyor.


    Bu Lenovo laptopta bahsettiğim EagleTec travel routerla uyumlu olmayan bir sürücü olmaması problemin nedeni olabilir mi?








  • Yepyeni laptopundaki wifi kartı modeli nedir? Aygıt yöneticisinden bakabilirmisin, ona göre bir öneride bulunalım. Ayrıca routerındaki chipset nedir? Mediatek? Broadcom? Atheros? Realtek?

  • Sürücü problemi gibi duruyor. Ayrıca router'ın kanal ayarları hakkında da Avrupa/Türkiye uyumluluğu olan kanalları tercih ettiğini kontrol ediniz.

  • Laptop aslında benim değil, bir arkadaşımın. Wireless kartının özelliğine bakmamışım. Cuma günü tekrar gittiğimde bakacağım. Yanımda 2-3 ayrı 802.11b/g (54 Mbps) AP götüreceğim, umarım birinden birisi işe yarar! Arkadaşımın illa ki 802.11n veya 802.11ac'ye ihtiyacı yok. Alt tarafı salonda (yani şu an Wi-Fi çekmeyen alanda) cep telefonuyla internete bağlanacak, laptopta da surf yapacak, sanal market siparişi, verecek. Yani müzik hele hele film indirme gibi işleri yok.

  • model yaz markadan bir şey çıkmıyor... wifi ayarındandır 11a/b/g/n?... 11n bile çok seçenekli... avrupa uyumlu değilse sorun olur bağlanamaz... aynı dilde bile farklı lehçede anlaşılmadığı oluyor...

  • Konuyu şöylece hallettim: Fiber Modemin ethernet çıkışından bir hat alıp evin salon girişinin tam karşısına gelecek (görecek yere) bu hattı çektim; orada banyo kapısı var. Kapının tam üzerine bir priz taktım (yakınlarda bir buvat vardı, şansıma). Buraya bende olan TP-Link'in ethernet girişli bir "seyahat tipi routerını" taktım. Herşey halloldu, tek sıkıntı o routerın eskice bir model olmasından dolayı sadece 2.4Ghz bandından Wi-Fi yayını oluyor, 5.0Ghz yayını yok. Ama kullanıcıların da 5.0Ghz'e zaten ihtiyacı yok...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.