Şimdi Ara

laptop sabit ghz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Benim lapto sarjdan çıkarınca bataryada ghz 1.45'e sabitleniyor, aslında turbo boost ile 2.50 den 3.50 çıkma özelliğine sahip acaba neden böyle bişey yapıyor? Ancak şarja takınca 2.45 ile 3.50 arasında yaptığım işe bağlı olarak artıyor eğer oyundaysam 3.50 de ancak pilde iken sabit 1.45'e çakılıyor?

     laptop sabit ghz



  • Ufak bir ekleme. Pilde de maksimum hıza çıkılır fakat pili çok hızlı tüketeceği için tavsiye edilmez. windows ayarlarken step speed açık durumda kalir. güç seceneklerinden ayarlanabilinir ama tekrar ediyorum pili çok hızlı tüketir.
  • Pili neden çıkarıyorsunuz?
    Eğer eski alışkanlıklar nedeniyle pili korumak amacıyla yapıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Eski pillerde hafıza efekti sorunu olduğu için pil boşalmadan şarj etmek ve de mümkünse notebooktan sökerek kullanmak önemliydi. Ancak artık yeni pillerde bu tip bir problem yok ve hatta sökerek kullanmak daha büyük tehlike yaratıyor bilginiz olsun. Hatta bu konuda kısa bir yazı okumak isterseniz hemen şuraya bakın:
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/batarya
    Hatta daha geniş bilgi istiyorsanız da aynı yerde altta bir link daha var ve şu ana kadar ülkemizde yapılmış en geniş batarya kullanım hakkındaki makaledir bilginiz olsun.

    100TL lik pili kurtarayım derken 2000 TL lik notebookunuzdan da olmayın . Çünkü bir notebook'U batarya olmadan kullanmak gerçekten oldukça tehlikelidir haberiniz olsun...

    Saygılar,
    www.indirimkenti.com




  • @exeter
    Hocam yüksek performans ayarlarında yinede sabit :(

    @indirimkenti

    Hocam pili çıkartmıyorum ama verdikleriniz bilgiler için teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.