Bildirim
laptop pili tamiri
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
pil tamir eden hickimseyi tanimiyorum. zaten tamir ederiz deselerde inanma. pillar yapilari itibari ile birdefa bozulurlar ve tamir edilemezler. yeni pilden baska secenegin yok. -
quote:
Orjinalden alıntı: devilsunti2
pil tamir eden hickimseyi tanimiyorum. zaten tamir ederiz deselerde inanma. pillar yapilari itibari ile birdefa bozulurlar ve tamir edilemezler. yeni pilden baska secenegin yok.
ben pil tamiri derken laptopun bataryasının içindeki pilleri değiştirmeyi kastetmiştim, pillerin tamir olmayacağı belli, bozulduğu zaman atmak lazım, ama onların yerine yeni pil eklenebilir, böyle yapan yerler olduğunu duymuştum, -
yaw bizim arkadaştada var 2045 pro idi galiba
pili 1.5 saat gitmiyor bile
geçen bende araştırdım forumda
bilen yok
internette satanlar var ama onlarda aynı modeli satıyor
ve 130euro gibi bi fiyat istiyolar
1.5 saat gittikten sonra neden o kadar para verip aynı pili alalımki
daha kapasitelisinide internette bulamadım -
karaköy selanik çarşısı içerisinde girişte ve alt katta pil içindeki hücreleri değiştiren yerler vardı.
tabi taiwan çin malı hücreler ile ama yine de pilin yarı fiaytına çıkar bu iş -
nerde bu yer tam olarak
goldun eksenin olduğu yerdemi
yazıcıoğlunun neresinde -
kadıköy değil arkadaşım "karaköy" selanik yani elektronikçiler çarşısı karaköy meydanda köhne eski bir han
bankalar caddesinin olduğu tarafta, yer ismi hatrılamıyorum ama arkadaşın 5 senelik bir toshiba nın pili revize etmişlerdi 1 seneye yakın bir süre önce. tek yer değil bir kaç yer var zaten o hücreleri bulabileceğin yegane yer orası ama pil istersen kadıköyde sebil 130 - 135 $ civarı heralde senin aradığın pil.
diğer bir konuda pilin içinde koruma devresi mi akım kesici mi tam ne olduğunu bilmediğim bir şey var dı
dikkat et onu devre dışı bırakmasınlar. -
quote:
Orjinalden alıntı: grcim
karaköy selanik çarşısı içerisinde girişte ve alt katta pil içindeki hücreleri değiştiren yerler vardı.
tabi taiwan çin malı hücreler ile ama yine de pilin yarı fiaytına çıkar bu iş
benim laptopun pili hiç gitmiyor, bende burayı araştırıyordum arkadaşım, çok sağol, -
bende 1655 modeli var ilk 3 ayda pildesorun çıktı servis değiştirdi senin süresi bittimi yensini al gitsin boşver benimki 2.5 saate yakın gidiyor -
Pilin içini açıp içinde artık ne varsa(kuru pil ya da kimyasal) onu değiştiren yerler var,Ankara da Konya sokakta rahatlıkla bulunabiliyorlar,İstanbulda ise Karaköy(aman dikkat),Doğubank ve Kadıköy civarındaki pasajlardan çare bulunabilir -
benim laptop eski olduğu için garantisi falan kalmadı, pilide hiç gitmiyor, pilini gözden çıkardım, yenileride çok pahalı, en iyisi bu şekilde değerlendirmek diye düşündüm, -
Merhaba stresss,
Bende Fujitsu Siemens kullanıcıyım. Sana başka bir şey tavsiye edeceğim. Ben ebay.comdan getirttirdim. Benim orjinal pilin fiyatı 150 Euro + KDV
idi. Ben Amerikadan getirtmek dahil 2 sene önce 90 YTL ye mal ettim. Hala da ara sıra kontrol ediyorum. Fiyatı bu mertebelerde.
Bilgine... Bu arada Tahtakale'de adına Pil Hastanesi diyen bir yer var. Elektikli cihazların pillerini buraya değiştirttiyorum ve çok da memnunum.
Orada Notebook pilide yenilediklerini duymuştum ama sadece bu kadar. Başarıları nedir bilemiyorum. Diğer aletlerde çıkardıkları işi bu işte de çıkarıyorlar ise başarılı olabilirler
quote:
Orjinalden alıntı: stresss
arkadaşlar fujitsu siemens laptopum var, bunun pili hiç gitmiyor, istanbul'da tamir ettirebileceğim bir yer varmı, yenileri çok pahalı,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoaDHuNTeR -- 7 Mart 2007; 23:51:08 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: RoaDHuNTeR
Merhaba stresss,
Bende Fujitsu Siemens kullanıcıyım. Sana başka bir şey tavsiye edeceğim. Ben ebay.comdan getirttirdim. Benim orjinal pilin fiyatı 150 Euro + KDV
idi. Ben Amerikadan getirtmek dahil 2 sene önce 90 YTL ye mal ettim. Hala da ara sıra kontrol ediyorum. Fiyatı bu mertebelerde.
Bilgine... Bu arada Tahtakale'de adına Pil Hastanesi diyen bir yer var. Elektikli cihazların pillerini buraya değiştirttiyorum ve çok da memnunum.
Orada Notebook pilide yenilediklerini duymuştum ama sadece bu kadar. Başarıları nedir bilemiyorum. Diğer aletlerde çıkardıkları işi bu işte de çıkarıyorlar ise başarılı olabilirler
quote:
Orjinalden alıntı: stresss
arkadaşlar fujitsu siemens laptopum var, bunun pili hiç gitmiyor, istanbul'da tamir ettirebileceğim bir yer varmı, yenileri çok pahalı,
verdiğin bilgiler için teşekkürler,
-
içini açıp pili değiştirmek mümkünmü 3 yıl geçmiş bilen varmı -
evet arkadasim mumkun.pressli kab icerisinde piller ancak maket bicagiyla felan aciliyor.geneldede 6 tanede pil cikiyor icinden.2 ser paralel 3 seri bagli ve piller arasinda isi sensoru var ve soket kismindada elektronik bir kart var,goye pilin kac kes sarj oldugu sayilip hafizada tutlurmu$ ve atiyorum 500 dolumdan sonra islevi bitiriyormu$.pili yenisiyle degistirsende bilgiler sebebiyle dolmayacagi soyleniyor.meraktan dolayi bir iki omrunu tamamlamis pil parcalamistim.yenisini alip deneme sansim olmadi cunku pilin teki 15 lira civari ve 6 adet alip takimi tamamlamak 90 lira ettiginden yeni batarya alman yakin fiyat oldugundan parcaladikalrim kenarda duruyor.zaman zaman bu bataryanin icindeki piller gg da satisa sunuluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: maximusix
içini açıp pili değiştirmek mümkünmü 3 yıl geçmiş bilen varmı
-
Arkadaşlar bu işe kalkışmış biri olarak size tavsiyem hiç girişmeyin ben denedim, malesef artık bataryayı görmüyor laptop cihaz DELL 6000 malesef adamlar yapmış ticeri zihniyet insanları bataryanın yenisini almaya mecbur bırakıyor, benden söylemesi paranıza yazık etmeyin kullanılan pillerin tanesi 12,50 TL varın siz yapın hesabını kolay gelsin -
su an pilleri soktum içlerine 2450 ma duracel pil taktım bilgisayar açık doluyor diyor bakalım ne olacak -
Hocam pil degisir ama piyasadaki pillerin geneli icr dir ve icr pille laptop sorun yaratir. Cgr veya nmr bulman gerek. Bir de eprom sorun yaratir. Bu konuda ve piller hakkinda pilbilgi.blogspot.com adresinde ayrintili bilgi bulabilirsin. Nimh pille calistirbiliesin ancak cok agir olur ve lion pil icin yapilan sarj duzdnegi nimh illerde zayif kalir.voltaj farki yuzunden doluluk gostergesi de cokca yanilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X