Şimdi Ara

Laptop pil kullanim sekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar herkese merhaba. Ailedeki laptoplarin hepsinde pil sorunu yasamistik. Simdi bir laptop daha aldım. Pilin daha uzun omurlu olmasi icin neler yapmaliyim?
    Bazi arkadaslar normal evde kullanirken pili sök,sarj edecek bir yerin olmadigi yerlerde mesela disarida,otobuste, vb. yerlerde pili takip kullan onerisi aldim.
    Tak cikar islemi laptopa zarar verir mi?
    Bu oneri fayda saglar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• emin değilim ama adaptorun gücü bazen yetmeyebilir. pili çıkaracaksan tam dolu olmadan cıkar %60 mesela. Pil durdugu yerde de bozulur ama cok daha yavas. Bazı laptoplarda pil koruma programları var pili %60 a cıkarıyor sonra adaptorden kullanıyor. Benim laptop 3 senelik sorun yasamıyorum sarj da.
  • Valla laptop çalışırken pili söküp takmaya çalışma da yani ben o şekilde orjinal pili bozdum çöp oldu.

Pili söküp direkt adaptörden kullanabilirsin. 15 günde bir, pili yüzde 5e kadar indirip sonra full şarj yaparsın sonra şarjdan çekip yüzde 50-60'a gelince laptopu kapatıp pili sökersin, o şekilde muhafaza edebilirsin.
    Bunun avantajı, az kullanıldığı ve laptopun ısısından uzak kaldığı için pil çok daha uzun ömürlü olur.
    Dezavantajı ise pilsiz çalışırken elektrikler kesilip gelirse donanım komple zarar görebilir.
    Pil takılı kullanırsan ömrü bir miktar kısalır ama en azından elektrik giderse pilden çalışmaya devam eder zarar görmez.
    Şahsen ben 3 dakka filan giden eski pilimi kullanıyorum. bi tane de sıfır pil aldım onu da üstte anlattığım gibi arada bi şarj edip çıkarıyorum. Karar senin.
  • Pili %100 yap prize takılıyken öyle kullan

• pil %100 olduğunda şarjdan çıkar, bitince tekrar tak. Doluyken şarj etmeye devam edersen bataryanın ömrü azalır.
  • Sıklıkla ev ya da iş yerinde kullanıyorsanız bataryasını çıkarıp kullanabilirsiniz. Ve bataryanın ömrünün daha uzun olması için bataryası hafta da iki üç kez takıp full şekilde kullanıp daha sonrasında tekrar fulleyip çıkarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

emin değilim ama adaptorun gücü bazen yetmeyebilir. pili çıkaracaksan tam dolu olmadan cıkar %60 mesela. Pil durdugu yerde de bozulur ama cok daha yavas. Bazı laptoplarda pil koruma programları var pili %60 a cıkarıyor sonra adaptorden kullanıyor. Benim laptop 3 senelik sorun yasamıyorum sarj da.

Markasi ve ozellikleri nedir acaba? Isınma sorunu yapiyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Battaryasi Canlandirma?
    18 yıl önce açıldı
    Kablosuz kulaklik pil sorunu.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evde kullanirken pili hic kullanmasam,sadece priz uzerinden oynasam laptop zarar gorur mu? Illa pili de haftada bikac kez sarj edip sifirlamam gerekiyor mu?

• pili takmadan sadece adaptör ile çalıştırmak sakıncalıdır. adaptörde oluşabilecek bir bozukluk, bilgisayara gelecek ani bir voltaj yüksekliği gibi durumlar bilgisayarının bozulmasına neden olabilir, pil bu tür durumlar için ekstra trafo gövevi görür o nedenle pilsiz sadece fiş ile çalıştırma.
    pilin uzun ömürlü olması için ise batarya % 5 -20 arasında bir değere düşünce şarja tak % 100 doldurduktan sonra yarım saat daha şarj et tam kapasite dolsun hatta o şekilde fişteyken 3-4-5 saat daha kullanabilirsin(daha fazlası aşırı şarja girer ve pili yine yıpratır) ardından fişten çıkar bu şekilde kullan tekrar o seviyelere inince aynı şekilde şarj et . ayda bir kez de pili tamamen bitir pc açılamayacak duruma gelsin o şekilde % 100 şarj et ki kalibrasyon olsun. Bu şekilde kullanırsan batarya uzun ömürlü olur. pilsiz kullanmak pc için zararlı, uzun süre fişte kullanmak pil için zararlıdır bunu unutma..

• Ortalama Lityum iyon bataryanın ömrü 500 kez doldur boşaltta bitmektedir. 1000 yada 1500 kez doldur boşalt ömrü olan bataryalar mevcut olsada fiyatı gereği pek çok üretici tercih etmemektedir. 500 kez doldur boşalt yapıldığında ciddi miktarda kayıp görülecektir. Yani batarya %50 yada daha fazla güç kaybına uğradığında hemen hemen iş görmeyecektir. 3 saat çalışan bilgisayarın zamanla bataryanın eskimesi sonucu 1 saat yada 45dk çalışması can sıkıcı olacaktır
    Panasonic, lg ve samsung piyasadaki en büyük Lityum iyon batarya üreticelerindendir.

Ömrünün uzun olması için bilgisayarı kullanmadığında bataryaların %100 dolu olduğundan emin ol. Zorunlu olmadıkça %20nin altınada asla bataryayı kullanma. Tamamen boşaltıp (deşarj edip) doldurduğunda %20 oranında batarya kaldığında şarj etmene oranla %10 ile %20 arası performans kaybı yaşayacaksın.
    Bataryayı çıkartıp kullanmanı tavsiye ediyorum. Kesinlikle sök tak yapmada problem oluşmayacaktır. Dikkat etmen gereken konu ise eğer laptop'un adaptörü kalitesis ise voltaj dalgalanmasını bilgisayara yansıtma ihtimali mevcut bunun için yapman gereken akım korumalı priz kullanmak. Bu prizler günlük kullanımda oluşan yüksek akımı toprak hattına vererek cihazın yanmasını engeller. Düşük akımda adaptör yanmaz fakat bilgisayarın kapanma durumu söz konusudur. Seçim senin bataryayı çıkartarak kullanabilirsin

Seçim senin. Kendi bilgisayarımda iki ana batarya bir adet sürekli prizde takılı iken kullandığım batarya mevcut. Bu sayede bilgisayara takılı bataryanın bozulup bozulmamasını önemsememiş oluyorum

• Benim aldığım tavsiye pili %20 ila %80 aralıklarında kullanmak idi, biliyorsunuz piller içinde kimyasal denge tepkimeleri içeren aletlerdir, iki tarafa da fazla kaydırmak ömrü kısaltır diye biliyorum, yani ne %20 den aşağıda ne de %80 den yukarıda.

Yine de pilini tam dolduracaksan pil tam dolduktan sonra bilgisayarı kullanmaya devam ediyorsan pili sök, işini öyle gör derim, pirize yakın olduğunda daima bataryasız kullanırsan hiç sıkıntı olmaz. Şu an benim elimde bir asus x552l makine var, yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum, totalde 10 kere doldur boşalt yapmışımdır pili, hep pilsiz kullanıyorum sıkıntı olmuyor.
  • Pili sok kullan tak diyenler eski kafalardan kalmalar. Zaten yeni laptoplar genellikle pili sökülmeyen olarak uretiliyorlar. Pil sokmek omrunu uzaltmaz. Hatta sana ornek vereyim uzun sure pil takmayan birinde pil taktiginda pil sarj olmuyordu.

Pil omrunu en iyi oyunlari azaltarak ve parlakligi dusurerek uzatabilirsin. Ve hep kendi orjinal sarj aletini kullan.

Her ne kadar yazsak tabii cihazin kendi durumlari da var. Mesela hatlardan dolayı bir an fazla elektrik gelse direk bataryaya etki ediyor. Hatta anakarta etki edenlerde var. Bunlara tabiki yapacak bir sey yok ama sizin kendi yapacaklariniz temiz ve yormadan kullanmak.

• samtiger kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi hoş diyorsunuz da pili sökmek ve hiç kullanmamak pil ömrünü kısaltmaz, kullanılmayan şeyin ömrünün kısaldığını hiç duymadım.
    Ayrıyeten ben sökülemeyen batarya üreten laptop üreticilerini paragöz olarak görüyorum, cihaz miadını çabuk doldursun da yeni bilgisayar satalım diye düşünüyorlar bence. Pili sökülmeyen bilgisayarlarda aynı şekilde arka kapağı tamamen açmadan ram takma veya hdd değiştirme işini de yapamıyoruz çünkü.
    Ve fazla elektrik gelme olayı vb gibi şeylerin eskide kaldığını düşünüyorum. Her laptop için koskoca adaptör yapıyorlar, cihazın sigortası orası, cihazı bozmayacak şekilde akım korumalı üretiyor firmalar o adaptörleri.
  • kolay32 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar dikat etsen de bir seyin miladi vardır. Bir de teknolojide sans isi var. Bu birazda şans işi aslında kimse inanmasada.

Paragöz diye bir sey dusunmuyorum, zaten cikarilmayan bataryalar daha uzun gittigi bir gerçek. Ben şöyle bir şey dusunuyorum
    Leptopu insanların gazabından kurtarmaya çalışıyorlar. İnsanlar surekli pil sok tak veys hdd değiştir islemleri yapıyorlsr farkında olmadan cihazın içine ediyorlar. Bu da teknik servislere yansıyor tabi. Bunları engellemek icin her seyi dsha normale cevirmek icin ugrasiyorlar. Bak mesela iPhoneyi sokemiyorsun ve cihaz arizali olarak uretilmediyse zaten kimse açıpts kurcalayamiyor. Bence iyj bir hamle. İnsanoglu meraklı, kurcalamayi seviyor. :)

• kendi laptopumu ve iphone'unumu pilini kendim değiştirdim. Bunu yapamasaydım yeni cihaz almak durumunda kalacaktım. Bana kalırsa kapalı kasalarda asıl amaç yeni ürün satmak. Özellikle Apple bu konuda çok inatçı. iphone'a güncel sürüm yüklediğinizde eski sürüme normal yollarla geri dönemiyorsunuz ve cihaz yavaşlıyor.
    Kullanıcının cihazı açıp kurcalayıp bozmasını ise çok önemsediklerini sanmıyorum.
    Sonuçta hayır kurumu değil kar amaçlı şirketler.
    Laptopu pilli ve pilsiz kullanmanın ise artılarını eksilerini yukarda anlatmıştım karar kullanıcının:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her cihaz amacına uygun kullanılmalıdır
    Pil var ise pili doldurup fişten çekerim
    pil bitmeye yakın PC uyarıyor takarım
    Normali budur
  • hocam kaç paralık şey laptontan değerli değilya pili çıkarıp direk pilden kulanmayı iyi bir şey değil
  • Öğrenciyiz hocam, pili ne kadar uzun ömürlü kullanirsam o kadar iyi. pili cikarip prizde kullansam Uzun ömürlü olur mu diye merak etmistim sadece

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.