Şimdi Ara

Laptop Kullanırken Yapılan Hatalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

* Laptop u yatak,koltuk,diz ve yumuşak nesnelerin üzerine koymak.
    Laptopunuzun altında fan vardır ve bu fan işlemcinizi soğutur.Sizler laptopunuzu yatağınız üzerine koyduğunuzda laptopunuz hava almaz ve kısa bir sürede ısınabilir ve ana karttaki rehimler eriyebilir.Aşağıdaki resimde alt fanı görebilirsiniz.

* Laptop çalışırken elde taşımak
    Günümüzde ne yazıkki en çok yapılan hatalardan biri laptop çalışırken elde taşımak veri diskinizin çalışma düzenini bozabilir ve sektör bozukluğuna yol açabilir.
    Genellikle makinenizi taşımanız gerekiyorsa düz bir şekilde sallamadan taşımanız gerekir.
    Not : Eger ssd(Solid State Disk) veri diskiniz varsa bu hatayı dikkate almayınız.

* Laptop pilini tam bitirme ve yarıda şarj etme
    Laptopunuzun pilini son 15 dakikada şarja takabilirsiniz.Pilin yarısı doluyken şarj etmek yada tam bitirme pilin ömrünü kısaltacaktır.

*Laptopu sıcakken kullanmak
    Oyun severler bu maddeyi dikkate almayacaktır ama laptopunuz ısındığı zaman biraz dinlendirin.Aksi taktirde rehimler eriyebilir.

*Cd okuyucusunun elmasına ellemek veya elması ile oynamak

Yukarıdaki resimde çizili olan bölgeye elmas denir.Genellikle en çok yapılan hatalardan biri o elmas ile oynamaktır.Elmas o kadar hassaski nemli ortamlarda veya üstüne toz gelirse kolayca bozulabilir.

*Laptop taşınırken cd okuyucu bölümünden tutmak
    Buda cd okuyucunuzun ses çıkarmasına ve kapağın gevşemesine neden olur.

LAPTOP KULLANIMI İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU
    * Laptopunuzu dizinizin üstüne koyarken her zaman fanın olduğu bölümü boşta bırakmaya çalışın.
    *Evinizde laptopunuzu pilsiz kullanın.(laptopumu kullanalı 2 yıl oluyor pili 1 hafta kullanmadım. Bazlı kişiler pil yüksek gerilimden korur diyorlar yüksek gerilimde ilk önce adaptör patlar)
    *Ek fan kullanın.
    *Belli bir süre sonra laptopunuzu 15 dakikada olsa dinlendirin.
    *Isınan laptopları kesinlikle dinlendirin.

Kaynak site : Laptop Kullanırken Yapılan Hatalar

• Hocam süper paylasim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Hocam süper paylasim.

Teşekkürler hocam :)
  • Rehimden kasıt lehim değildir inşallah :)
  • Pilsiz kullanim harici yararli bilgiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tum hatalari yapiyormusuz mubarek ,elmasile oynamak ayri bir zevkli ama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emachines

quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Hocam süper paylasim.

Teşekkürler hocam :)

Rica ederim :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rehim nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

rehim nedir?

Lehim. Yazim hatasi

• quote:

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior

quote:

rehim nedir?

Lehim. Yazim hatasi

iki uc kere ayni şekilde yazınca dedim baska bisey heralde bu.

batarya işi cok karışık cidden, prizdeyken, takip mi kullanalim cikartalim mi. o kadar sey okudum, herkes farkli yaziyor

• quote:

quote:

quote:

rehim nedir?

Lehim. Yazim hatasi

batarya işi cok karışık cidden, prizdeyken, takip mi kullanalim cikartalim mi. o kadar sey okudum, herkes farkli yaziyor

Ben de emin degilim herkes farkli bir sey soyluyor. Ama bunlar li-ion piller. Nikel-kadmiyum degil. Onlarda oyle bir sorun vardi. Hem de batarya dolunca artik ordan akim gecmiyor. Ben hicbir zaman batarya'yi cikarmam.

• güzel paylaşım
  • Pil dışında doğru bilgiler.Sadece yüksek gerilim olarak değil,ani elektrik kesilmelerinde de anakartı korur batarya.

Bir de laptopu,ekrandan tutup kaldırmak menteşelere zarar verir.
  • quote:

quote:

quote:

rehim nedir?

Lehim. Yazim hatasi

Batarya üzerinde kullanmak sıkıntı olsaydı ultrabooklarda bazı ince kasalı leptoplarda neden üreticiler vidalı yapıyor bütünleşik oluyorlar.Batarya üzerinde fişe takılı kullnın bazı eski bilgilerden yola çıkan arkadaşlar belli müddet sonra elektrik gidip gelmelerinde anakart çipset sounları,statik elektrik sorunları,güç kartı yakma durumlarıyla karşılaşanlar var çoğaltılabilir,birşeyi yazarken kaydetmeden elektriğin gittiğini düşün veya oyun oynuyorsun kaydetmeden yarıda kaldığını düşün bir tarafı zorlar batarya takılı olmaması.Batarya hücrelerinin kendisini besleme açısından haftada bir uyarı verene kadar doldur boşlat yapmanızı tavsiye ederin uzun süre bataryayı dolu kullnamak hücreleri zayıflatabilir deşarj etmek gerek.Bunları aynı zamanda tecrübeyle yaşamış biri olrak söylüyorum,bataryayı uyarı seviyesinin altına indirip makinenin kendisini korumasına izin vermeyin yıpranma sebebidir,bende bir anda %3 yıpranma yaptı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.