Şimdi Ara

Laptop kımıldatınca yeniden başlıyor????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var. Casper marka laptopum var bundan 3 ay önce kuzenim bilgisayarın mouse kısmına yumruk atmıştı ve ekren açılmyıordu. tamire gönderdim servise anakart çatlak dediler anlaştık 2. el bir anakart taktırdım cüzi bir miktara. neyse geldi bilgisayarım normal, hiç bir sorunu yoktu şimdi bilgisayarı yerinden çok az kımıldatınca yeniden başlıyor. hemen olmuyor biraz çalıştıktan sonra oluyor bu sorun. bazende kendini kapatıp açıyor fare donuyor yani bilgisayar iyicekafayı yemiş durumda :) üstadlar neden böyle oluyor bir fikriniz varmı acaba...?

    Not: Bilgisayarı açtım toz falan yok ısınma sorunuda yok, ram harddisk takılı durumda.



  • Muhtemelen anakartı değiştirmemiş olabilirler. Sadece BGA makinasına sokma ihtimalide var. Şuan görünen o ki anakartta çatlak olabilir yada bilgisayar ısınınca cpu soketi esneme gevşeme yapıyor olabilir.
  • Anakartı değiştirmişler üstadım çünkü bir üst model anakart takıldı aynı model kart değil... dediğin gibi anakartta yine çatlak olabilir sonucta 2.el takıldı... ısınma sorunu kesinlikle olmuyor ama bir ihtimal diyorum işlemciyi falan tam oturtamamış olabilirmi bilgisayarcı.
  • güncell..... arkadaşlar lütfen yardım :S
  • Forum donanım ne oldu sana :s konu güncel sorun devam ediyor arkadaşlar :S
  • sıcaklığa bakın kardeşim.aida64 gibi bir programla ya da kapandığında tekrar hemen açarak biostan işlemci sıcaklığına bakın.
    ama tabi hareket ettirince kapanması bu ihtimali biraz ortadan kaldırıyor.
    yeni anakart geldikten sonra format attınız mı bu arada?
  • Anakart geldiğinde sorun yoktu frmat atmadım ama bu sorun ortaya cıkınca format attım herseyi yüklü su anda bi sıkıntı yok, yazılımsal olmadığını dşünüyorum çünkü yerinden oynatmadıgım sürece cok nadir donuyor. birde everestle sıcaklıkları kontrol ettim gayet normal seviyede 50'yi bile gecmiyor.
  • pilde iken ve pil sökük adaptörle kullanıyorken bu sorun yaşanıyor mu?pili çıkarıp adaptörle, pil takılıyken adaptörle, pil takılıyken adaptörsüz, toplamda 3 kombinasyonda kullanıp bence durumu gözlemleyin.
    bu seçeneklerde hepsinde aynı durumu gözlemliyorsanız elektriksel - donanımsal birşey olduğu aşikar bir hale geliyor hocam.
  • bazı temassızlıklar da olabilir başka anakart takmamışlar ya da takılı anakartta problem olmuş olabilir, o cihaz sökülüp incelenmeden birşey demek zor en azındanhangi bölgede hareketin yeniden başlatmaya neden olduğunu anlayıp o bölgeyi birşeyle destekleyerek sıkıştırmak mümkün olabilir

    ayrıca parasını kendi vermediği cihaza gelip de yumruk atabiliyorsa biri ve 14-15 yaşından da yukarıysa yaşı kuzen kardeş falan bakmadan aynı yumruğu suratına yapıştırmak lazım
  • Benim başıma da gelmişti benzer olay. Sorun; kablolu mouse'da (kablosunda) kısa devre varmış.
  • ya arkadaşlar büyük ihtimalle yeni takılan 2.el anakartta skıntı var bence. cunku artık iyice sinir bozucu olmaya basladı masaya cay bardağı koydugun zaman bile donuyor kapanıyor bişey oluyor arada mavi ekran hatası veriyor okuyamadan kapanıyor deli olucam :S en iyisi bilgisayar degistirmek herhalde öyle gözüküyor... bu pc ne kadar yapılırsa yapılsın yine sorun cıkarıcak gibime geliyor :S

    Not: Kuzen daha 5 yasında ya biseyde diyemiyosun çocuga :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.