Şimdi Ara

laptop kapalıyken şarj oluyor açtığımda şarj olmuyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler laptopu dün gece kapattım. Hiç bir sorunu yoktu geçenlerde yere düşürmüştüm fakat sağlam bir şekilde çalışıyordu. Laptopu pilini çıkartıp kullanıyordum. Bugün sabah pilsiz açmak istediğimde açılmadı power düğmesine basıyorum ve lamba yanıyor öyle kalıyor hiçbirşey gelmiyor. pilini taktığımda ise kapalıyken şarj oluyor açıkken şarj olmuyor.

Beyler sorun nedir ?

•••GalataSaray•••
    •••R-Y-Z•••

• Laptop markası : MSI - VR601

Başlat'a(run) [windows tuşu+ r] devmgmt.msc yazıp, enter, device manageri açtıktan sonra,

Genel de en başta batteries olur, o kısmı bularak, driver'ları unistall yapabilirsiniz. 2-3 tane olabilir, hepsine sağ tıklayıp uninstall yaptıktan sonra, o pencerede, scan for hardware change'e tıklayarak yeniden otomatik kurmasını sağlayabilirsiniz. Rahatlıkla silebilirsiniz, sorun yaratmayacaktır, öyle ya da böyle Microsoft o driver'ları yüklüyor.

Benim asıl merak ettiğim gerçekten şarjı bitiyor mu? Belki göstermiyor ama doluyordur?

HWMonitor download şeklinde google da arattıktan sonra bu progrm ile pilinizi biraz daha inceleyebilirsiniz.

Bu şekilde program,

http://dl.dropbox.com/u/3665235/Battery.jpg

Hocam %52 ydi %51 oldu batarya dolmuyor.

Umarım donanımsal bir sorun değildir.

Elinizde boot CD'si varsa, Ubuntu, Unix, Pardus gibi onun Laptobu açarak şarj oluyor mu diye de kontrol edebilirsiniz, öyle ise Windows'ta bir sorun var.

Hatta BIOS ekranını açıp bekleyin derim de, şarjı bitirmeyelim :)

The first thing I did was remove the battery from the laptop and left the AC cord connected, booting it up on the power cord alone until I was able to boot into Windows 7, at which point I then put the battery back into the computer while it was still on. This worked and while a tad unsafe for most people, I wouldn’t recommend you use this idea unless you absolutely had to, that is, if there was no other choice.

The second solution that I’d recommend a lot more is to open up your Device Manager (usually a right click on your Computer/My Computer) and remove all battery related devices from the Device Manager. Then after you’ve done that, right click again and select “Scan for Changes”, which should reinstall the proper services and allow for your laptop to charge again.

2.si benim başta önerdiğim, Device Manager'den driver'ları silmeyi ve tekrar yüklemeyi öneriyor.

İlk yöntem ise, fişten laptobu açtıktan sonra, laptop açıkken, o an bataryayı takmak. (Bunu defalarca yapanlar gördüm, zarar verdiğine henüz rastlamadım) Adam önermiyorum diyor, ama ben yapan gördüm, zarar vereceğini zannetmiyorum, belki işe yarar. Ama hala driver sildikten sonra bir şeyler değişmesi lazım, belki fişten çalıştırıp, driver silip daha sonra batarya takıp(fişte ve açıkken) driver tekrar yüklenebilir...

Orijinalden alıntı: rasengan123

Burada 2 çözüm var,

The first thing I did was remove the battery from the laptop and left the AC cord connected, booting it up on the power cord alone until I was able to boot into Windows 7, at which point I then put the battery back into the computer while it was still on. This worked and while a tad unsafe for most people, I wouldn’t recommend you use this idea unless you absolutely had to, that is, if there was no other choice.

The second solution that I’d recommend a lot more is to open up your Device Manager (usually a right click on your Computer/My Computer) and remove all battery related devices from the Device Manager. Then after you’ve done that, right click again and select “Scan for Changes”, which should reinstall the proper services and allow for your laptop to charge again.

2.si benim başta önerdiğim, Device Manager'den driver'ları silmeyi ve tekrar yüklemeyi öneriyor.

İlk yöntem ise, fişten laptobu açtıktan sonra, laptop açıkken, o an bataryayı takmak. (Bunu defalarca yapanlar gördüm, zarar verdiğine henüz rastlamadım) Adam önermiyorum diyor, ama ben yapan gördüm, zarar vereceğini zannetmiyorum, belki işe yarar. Ama hala driver sildikten sonra bir şeyler değişmesi lazım, belki fişten çalıştırıp, driver silip daha sonra batarya takıp(fişte ve açıkken) driver tekrar yüklenebilir...

Hocam tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi?

1.si

Başlat'a(run) [windows tuşu+ r] devmgmt.msc yazıp, enter, device manageri açtıktan sonra,

Genel de en başta batteries olur, o kısmı bularak, driver'ları unistall yapabilirsiniz. 2-3 tane olabilir, hepsine sağ tıklayıp uninstall yaptıktan sonra, o pencerede, scan for hardware change'e tıklayarak yeniden otomatik kurmasını sağlayabilirsiniz. Rahatlıkla silebilirsiniz, sorun yaratmayacaktır, öyle ya da böyle Microsoft o driver'ları yüklüyor.

O forumdaki yöntem ise,

Normal fişten, laptop bataryası takılı değilken açınız, Windows iyice açılsın, 5-10 dk geçsin daha sonra, fişe takılı iken bataryayı laptoba takınız. Bu yolu önermişler.

Ama dediğiniz gibi " Bugün sabah pilsiz açmak istediğimde açılmadı power düğmesine basıyorum ve lamba yanıyor öyle kalıyor hiçbirşey gelmiyor"

Sizde bu yöntem olmayacak sanırım, fişte hiç açamıyorsunuz.

http://dl.dropbox.com/u/3665235/Battery.html

Windows Internet Explorer ile daha rahat izlenir, olmassa en altta indirme linkide var. Full ekran sağ alt köşeden yapılıyor.

Windows tuşu ile(alt'ın solunda kalıyor) r'ye aynı anda bastıktan sonra, çalıştırı başlatıp oraya devmgmt.msc yazarak o ekrana gelebilirsin, gerisi videoda.

Orijinalden alıntı: rasengan123

O zaman bu video yardımcı olabilir,

http://dl.dropbox.com/u/3665235/Battery.html

Windows Internet Explorer ile daha rahat izlenir, olmassa en altta indirme linkide var. Full ekran sağ alt köşeden yapılıyor.

Windows tuşu ile(alt'ın solunda kalıyor) r'ye aynı anda bastıktan sonra, çalıştırı başlatıp oraya devmgmt.msc yazarak o ekrana gelebilirsin, gerisi videoda.

Anladım hocam. O dediklerinizi yaptım fakat sonuç yine aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThunderVoid -- 5 Ağustos 2010; 0:19:33 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.