Şimdi Ara

Laptop İşlemci Değişiminde Sorun Yaşıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Eski Acer aspire 2920z model laptopu canlandırmak için işlemciyi ve hdd yi değiştirmek istedim. anakart intel GML960. üzerindeki işlemci T2370. İşlemci olarak T7500 aldım. işlemciyi taktım ve pc yi açtım fakat windows logosu gelince her defasında pc dondu. o nedenle win 7 kurulumuna geçtim. kurulumun ilk aşamasını tamamladıktan sonra yeniden başlatıp yine windows logosu gelince her defasında yine laptop dondu (hem ahci hemde ide olarak kurulumları gerçekleştirdim). wista, win 10 kurulumlarındada kuruluma geçemeden pc dondu. ram değiştim hdd değiştim hepsinde kurulumda bazen kurulumun başında pc dondu bazen kurulumun ilk aşamasında önyükleme yaparken dondu. tekrar eski işlemciyle win 7 kurulumuna geçtim ve kurdum. bios u güncel. laptopun üzerinde Phoenix Technologies LTD V 1.14 07.08.2008 güncellemesi mevcut.

T7500 işlemci ile bir sonuca ulaşamayınca T5750 işlemci aldım. Bunu taktım laptop açıldı ancak yaklaşık 1 dakika sonra laptop dondu. bu birkaç defa böyle oldu. sonrasında pc açılırken donmaya başladı. Bunda da bir sonuca ulaşamadım. Bu laptop u toparlayıp bir hayır işi yapmak istiyorum.

Benim bu işlemcileri kullanabilmem için yapmam gereken birşey var mı? işlemciyi halledebilirsem ssd alıp takacağım. yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

• https://forums.tomsguide.com/threads/questions-about-acer-2920z-upgrade.253228//

şu konuda sizin gibi değişiklik yapmak isteyen biri ''T3400 T7800 T9600 gibi çarpanı 13x olan bir işlemci ile değiştirmeliyim değil mi?'' diye sormuş ama net cevap alamamış. Belkide bunlardan biri olması olması lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

https://forums.tomsguide.com/threads/questions-about-acer-2920z-upgrade.253228//

şu konuda sizin gibi değişiklik yapmak isteyen biri ''T3400 T7800 T9600 gibi çarpanı 13x olan bir işlemci ile değiştirmeliyim değil mi?'' diye sormuş ama net cevap alamamış. Belkide bunlardan biri olması olması lazım..

yönlendirmeniz için teşekkür ederim. aslında bendeki bios da bazı değişiklikler yapılabiliyor ama bu konuda bilgim olmadığı için neyi değiştireceğimi bilemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.