Şimdi Ara

Laptop ısındıkça oyunlar yavaşlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün bir konu açmıştım eskiden tıkır tıkır çalışan oyunların şu anda sıkıntı yarattığına dair sorunu buldum galiba, gpu sıcaklığı 65 dereceyi geçince oyunlar yavaş çalışmaya başlıyor yani eskiden böyle bir sorunum yoktu da şimdi neden böyle oldu yardım edebilir misiniz acaba

Orijinalden alıntı: burakaka

Arkadaşlar bugün bir konu açmıştım eskiden tıkır tıkır çalışan oyunların şu anda sıkıntı yarattığına dair sorunu buldum galiba, gpu sıcaklığı 65 dereceyi geçince oyunlar yavaş çalışmaya başlıyor yani eskiden böyle bir sorunum yoktu da şimdi neden böyle oldu yardım edebilir misiniz acaba

Isının olduğu yerde hız olmaz. Bu gayet normal. Bilgisayarınızın fanını temizleme vaktiniz gelmiş anlaşılan. Kompresör gibi bir hava püskürtme aracıyla fanınızın tozunu "fan çıkış bölümünden" içeriye doğru püskürterek temizleyebilirsiniz.

Alta yazacağım şeyleri bilgisayarınızın garantisi yoksa veya bitmişse yapmalısınız.

Eğer laptopunuzun garantisi bitmişse şayet daha kapsamlı bir temizlik için bilgisayarınızın altındaki kapağın vidalarını söktükten sonra kapağı çıkartın ve fanı hava püskürterek ve resim fırçası veya makyaj fırçası tarzında bir şeyle temizleyebilirsiniz. Ayrıca ekran kartınızın ve işlemcinizin termal macunlarını da yenilemeyi unutmayın.

• Benim de aklıma bu gelmişti ama laptop soğutucu etkili oluyor mu gerçekten o kadar soğutmak için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaka

Garantisi bitmedi daha temizlik için servise mi göndermem gerekiyor?

Bu gibi durumlarda servise gönderirseniz pek ilgilenmiyorlar açıkçası. Ben gönderdiğimde BIOS güncelleyip geri yolladılar. Siz fana ve bilgisayarın alt boşluklarına güçlü bir hava püskürteciyle hava püskürtün, faydasını göreceksiniz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.