Arkadaşlar geçen sene aldığım ASUS K52JK-SX108D laptop' ım masaüstünde 3 GB DDR3' lik hafızasının %30-35 civarını harcıyor. Ki bu da yaklaşık 1 GB' a tekabül ediyor. Şu anda 2 sekmelik Google Chrome sayfası dışında hiçbir şey kullanmamama rağmen, %39 RAM kullanılıyor. Açıkçası bu bana biraz fazla geldi. İşte resim de aşağıda, ölçümü 32 bit Windows 7 Ultimate işletim sisteminin masaüstü aracıyla yaptım.
Resimde hangi programların açık olduğu görünüyor. Tavsiyeleriniz neler? Bu kullanımı nasıl düşürebilirim?
windows 7 nin superfetchi sağolsun rami boş boş cache eder. ömrün boyunca kullanmayacağın programlar için ram yersin
quote:
Orijinalden alıntı: M4N68T-MV2
windows 7 nin superfetchi sağolsun rami boş boş cache eder. ömrün boyunca kullanmayacağın programlar için ram yersin
Hocam sağ olun cevap için. Bunun bir çözümü yok mudur? Boşu boşuna RAM' in ısınmasına da yol açıyor.
henüz ben de tam çözebilmiş değilim. regeditten kapatmama rağmen ilk sıra bir miktar boşta ram kalıyor, sonra yeniden 0a düşüyor free ram
Teşekkür ederim. Regedit' de tam olarak nereye girmeliyim? HKEY_LOCAL_MACHINE - HARDWARE kısmına giriyorum. Ancak sonra bilmediğim terimler karşıma çıkıyor. RAM düşüreyim derken, sistemi mahvetmek istemem.