Şimdi Ara

Laptop hoparlörü degistirmek *evde* (Resimlidir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS m51v serisi laptopun hoparlörleri zaman icinde bozuldu. Önce cızırtı ve patlamalar yapmaya basladı sonra birisi tamamen iptal oldu. Servise göndersem muhtemelen söyle bir tablo cıkacaktı karsıma
    - iki hoparlör 50tl
    - işçilik 50tl
    - kargo gidis dönüs 30 tl
    toplam en az 130tlye patlayacaktı ve iki sene sonra yine aynı seyler olacaktı cünkü hoparlörün yaylanmasını saglayan ince plastik zamanla sertlesip yırtılıyor. Ayrıca serviste gececek sürede cabası en az 30gün oyalarlar beni.. Tüm bunları düsününce kendim yapmaya karar verdim ve sonuc mükemmel
    sıkı durun hemde 2TL bu is olmakta. (iki tane kücük hoparlör ücreti)

Önce iki adet hoparlör alıyoruz. (21mm 8ohm 0.5watt,,, 7mm yüksekliginde)

Laptopumuzun hoparlör yeri pilinin altında gözükmekte

Hoparlörün yanındaki yarıktan ince uclu tornavidayı sokup onu yukarıya dogru zorluyoruz. Böylece yerinden cıkartıcaz.

Sonra icindeki zarı cıkartıcaz fakat önce hoparlöre giden telleri zarın dibinden kesiyoruz

Zarı cıkarttıktan sonra yuvadaki cıkıntıyı maket bıcagı ile tam deligin capında traslıyoruz.

Vee hoparlörümüzü yuvasına yerlestirip kablolarını lehimliyoruz. Böylece icini acmadan hoparlörleri degistirmis olduk. (icini acmak inanın bunu yapmaktan cok daha zor)

Bataryasınıda yerine takıyoruz ve hersey bitmis oluyor..

Yeni hoparlörler ile film ses denemesi.... sonuc harika Görüntü net degil ama önemli olan ses oldugu icin sorun yok.

Sadece 2tlye ve bir kac saatlik zaman kaybı ile yeniden düzgün sese kavusmak cok güzel.. Artık kolay kolay bozulmaz, bozulsa bile yenisini takmak sadece 5 dakika sürer.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Hoparlörünü Evde Değiştirme: Adım Adım Kılavuz

Laptopun hoparlörleri bozulursa, evde değiştirerek sorunu çözebilirsin. İşte adım adım bir kılavuz:

Gerekli Malzemeler:

• Yeni laptop hoparlörü
    • Tornavida seti
    • Cımbız veya pense

Adımlar:

1. Gücü Kapat: Laptopunu kapat ve fişini çek.
    2. Pilini Çıkar (Varsa): Bazı dizüstü bilgisayar modellerinde çıkarılabilir piller bulunur. Varsa, pili çıkar.
    3. Kasayı Aç: Laptopun altındaki vidaları çıkar ve kasayı dikkatlice aç.
    4. Hoparlörleri Bul: Hoparlörler genellikle laptopun üst veya alt tarafında bulunur. Onları kablolarıyla takip et.
    5. Kabloları Çıkar: Hoparlörleri anakarttan bağlayan kabloları dikkatlice çıkar. Cımbız veya pense kullanabilirsin.
    6. Hoparlörleri Çıkar: Hoparlörleri yerinde tutan vidaları çıkar. Ardından, hoparlörleri dikkatlice kaldır ve çıkar.
    7. Yeni Hoparlörleri Tak: Yeni hoparlörleri çıkarılanların yerine yerleştir.
    8. Vidaları Sık: Hoparlörleri yerinde tutan vidaları sık.
    9. Kabloları Bağla: Hoparlörleri anakarttan bağlayan kabloları tekrar bağla.
    10. Kasayı Kapat: Laptopun kasasını kapat ve vidaları sık.
    11. Pili Tak (Varsa): Çıkarılabilir bir piliniz varsa, pili yeniden takın.
    12. Gücü Aç: Laptopunu aç ve hoparlörlerin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et.

İpuçları:

• İşlem başlamadan önce laptopun kullanım kılavuzuna göz at.
    • Vidaları gevşetmek ve sıkmak için doğru tornavida boyutunu kullan.
    • Anakart üzerindeki kabloları dikkatlice çıkar.
    • Yeni hoparlörlerin laptop modeline uygun olduğundan emin ol.

Laptop Hoparlör Değişimi Fiyatları:

Laptop hoparlör değiştirme fiyatları, laptop modeline ve kullanılan hoparlörlere bağlı olarak değişir. Genel olarak, profesyonel bir tamirciden yapılırsa [fiyat aralığı] tutarındadır.

Laptop Hoparlör Patlaması Nasıl Anlaşılır:

Laptop hoparlör patlaması, [patlama belirtileri] ile kendini gösterir. Bunlar arasında bozuk ses, kısık ses veya hiç ses çıkmaması yer alır.

Laptop Patlak Hoparlör Tamiri:

Patlak bir laptop hoparlörü genellikle [tamiri] gerektirir. Bu işlem, yukarıda açıklanan hoparlör değiştirme adımlarına benzer, ancak ek olarak hasarlı alanların da onarılması gerekir.

Laptop Hoparlör Tamiri Fiyatları:

Laptop hoparlör tamiri fiyatları, hasarın ciddiyetine bağlı olarak [fiyat aralığı] tutarındadır. Profesyonel bir tamirciye yaptırmak genellikle evde onarmaktan daha maliyetlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim pcnin hoparlorleri kolay yerde cikartmasi zor olmaz senin aldigin hoparlorleri direk oraya koyup yapsam olmaz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Benim pcnin hoparlorleri kolay yerde cikartmasi zor olmaz senin aldigin hoparlorleri direk oraya koyup yapsam olmaz mi?

olur tabi. eskileri sökerken kablolara dikkat et yeter.
  • Asus m51v için hoparlör ararken kendimi burada buldum. Bu tür işler elimden geldiği için dakka beklemeden hoparlörleri söktüm.

Ardından akşam iş dönüşü Kadıköy Yazıcıoğlu İş Merkekezine uğrayarak hoparör aramaya başladım. Sormadığım dükkan kalmadı ama Yazıcıoğlunda bulamadım. Bunu yazıcıoğlunu boşyere gezmeyin diye yazıyorum.

Yazıcıoğlunun karşısında Emintaş İş Merkezi var içeri girdiğinizde sağda Saygın Elektronik var oradan rahatlıkla hoparlörleri bulabilirsiniz. 2,5 yılda biraz zam gelmiş tanesi 5 tl olmuş. Denize düşen yılana sarılır mantığıyla 2 tane aldım. (Resimde görüldüğü gibi etrafı plastikli bir hoparlör alın, hoparlör metalleri sağa sola temas etmesin) Pc yanında mı, biz lehimleyelim dediler 10 tl de ona verdim. Toplamda 20tl ye mal oldu.

Hoparlörün kalitesinen mi bilmem ama ses hem çok az hem de kalitesiz (orjinaline göre). Ama yine de iş görür.

Patlak hoparör ile bilgisayarı satmak zor olacağından hoparlörleri değiştirdim.

Desteğin için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderbozat -- 5 Mart 2015; 11:36:07 >

• Hoparlör kalitesi sesi etkiler tabikide.. eskiden piyasada bu kücük hoparlörlerden cok cesit vardı ama ne hikmetse birden yok oldular. sonuc olarak isinizin görülmüs olması yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.