Şimdi Ara

Laptop Fanımda sıkıntı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bayanlar mağlum yaz geldi :). Laptop fanım toz duman içinde kaldı. Ben bu toshiba qosmio x870-15e modelini kullanıyorum. Garantisi bittiği için garantiyede veremiyorum. Kendim temizlemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu laptobu aldığımda adam bana 5 yıl rahat gider demişti. Fakat bu sıcaklık ve oyunlarda deli kasmalardan bıktım artık :(( Elim biraz bu işlere yatkın fan temizleyebilirim sanırım :P

Bir bileniniz varsa nasıl yapılacağını anlatabilir mi veyahut fotoğrafınıda çekebilirim yardım edin lütfen

• pieceofire991 P kullanıcısına yanıt
    kardeşim hiç polemiye girme bilgisayarcılar 10-15 tlye temizliyor artı olarak da fanın sürekli çalışıyora az cpu da bile bilgisayarının fan ısı algılayıcısı bozulmuş olabilir kasma sorunu ise sıcaklıkdan dolayı değilse sistemden dolayısıyla bir format at gelir geçer win8 kullanıyorsan format daha kolay cd falan gerektirmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali5107 -- 27 Mayıs 2015; 0:06:00 >
  • ali5107 A kullanıcısına yanıt
    İlk başta bende dedim temizlettireyim yav ne olcak diye ama 50 lira istediler :(
    ovv kardeşim neymiş o öyle valla aydın dayken bende ses çıkartıyor diye ailemin kullandığı bilgisayarı verdim sağ olsun 15 tl ye temizledi o gün bu gündür sıkıntı yok
    bu parayı vercek durumun yoksa bak youtube ye falan notebook veya leptop fanı nasıl temizlenir diye bulursun elvet bi video :D
  • ali5107 A kullanıcısına yanıt
    İnanır mısınız hocam 1 aydır video arıyorum ama bulamıyorum. bu serinin nasıl temizlendiği yazmıyor hiçbir yerde. Ucuz veren bilgisayarcıda yok. Mecbur içini açmak zorundayım :(
    kardeşim sen diğer türlere bak hiç değilse bi fikir edin ona göre çünkü işlemci fanı temizlemek biraz sıkıntı yapabilir senin için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    kardeşim kendine güveniyorsa kalkış bu işe hani bilgisayrının fiyatıta çok ucuz birşey değilmiş şimdi baktım (aklına girmek istetem ona göre karar ver )
  • Elektirikli süpürgenin girişini tam yapıştırmadan arada 2, 3cm boşluk olcak şekilde hizala dizüstünün hava kanallarına çek tozu
  • Klavyenin üstündenmi yapayım süpürge işini yoksa arka kısımdan mı? Çünkü bu işlemi yapan birçok arkadaşımı gördüm. İşe yaramadıklarını söylediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: pieceofire991

Klavyenin üstündenmi yapayım süpürge işini yoksa arka kısımdan mı? Çünkü bu işlemi yapan birçok arkadaşımı gördüm. İşe yaramadıklarını söylediler

Dizüstü fan havasını nerden üflüyorsa oradan birde harici ufak hava girişleri de vardır oralarada uygulayabilirsin ve bunun yanı sıra klavyenin üstünden de yap klavyenin içi çer çöp dolmuştur eğer harici klavye kullanmıyorsan.!

Bu işlemi bilgisayar kapalı iken gerçekleştir ve süpürge hortumunu tam yapıştırma arada 2cm boşluk olsun.! Süpürgeyle çektikten sonra ısınmaması için ekstra olarak dizüstünü yerle temas halinde kullanma soğutucu varsa soğutucu kullan yoksa bir şekilde dizüstünün zeminle temasını kes.

• Sağolun bir deneyeyim bakalım ne olacak :)
    leptabını açtır fanını temizlet
  • nazife0138 N kullanıcısına yanıt
    Mesafeler :S
  • Hocam illa aynı modelin videosunu bulmana gerek yok. Kasa aynı olsun, önemli olan bu. 2-3 video izle. Bana kalırsa sadece temizleme, macunu da yenile. Macunu yenilersen cillop gibi olur. Eğer 50 tl'ye macun da yenileyip temizliyorsa ver parayı ama otur adamın yanın da öğrenmek istiyorum de izle. O da olmadı bilen bir arkadaşınla beraber dediğimi yap. O da olmadı sadece aç, fanı temizle. Daha sonra macun işine girersin. Önemli bir nokta da pc yi sökerken temiz çalış, ne yaptığını hatırla, gerekirse resim çek aşama aşama. Bir de vidaları yıpratmadan aç, yalama olmasın ve çok sıkma vidaları.
  • Kéén kullanıcısına yanıt
    Gaza gelip açayım dedim şimdide vidaların üstünde plastik bir malzeme var ondan kurtulmaya çalışıyorum inşallah bugün açarım :)
  • Açtığınız zaman üfleyici kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.