Şimdi Ara

Laptop fan temizleme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk defa laptopta işlemci fanını temizliyorum 2 2.5 yıldır temizlenmiyor artık bir bakayım dedim.Laptop fan temizleme.

Resmi internetten aldım ancak içi böyle aletin fanı nasıl temizlemeliyim öncesinde yapmam gereken birşey var mı ?

• İsi degerleriniz nasil cok yuksek degilse sadece fanlardaki tozu almak yeterli olacaktir eski dis fircasi ve elektrikli supurge is goruyor

Laptop fan temizleme. sadece fani temizledim 80 dereceden 70e dustu

Laptop fan temizleme.
    Hatta senin fanlarin rahat cikar cikartip ic izgarayida temizleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbl0000 -- 21 Haziran 2017; 0:30:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tavsiyem kolay sökülüyorsa komple sök temizle ve etiketin altında yağlanacak yeri var ya vd 40 sık yada şırıngayla makine yağı sık fan rahatlar
  • 2 yıl önce aşırı ısınmadan dolayı 2 yıllık laptop'umu şirketin bilgi işlemine bakan yere verdim "sağ olsunlar parada almadılar" sözde fanını temizleyip ve işlemci macununu değişeceklerdi.. neyse 1 hafta sonra teslim ettiler ama gözle görülür bir fark yoktu.. açtım youtube ilgili laptop baştan aşağı nasıl sökülür takılır izledim. sonra kendim açtım meğer adamlar elini bile sürmemiş laptopa.. öyle ki fan girişindeki ızgaralar tozdan tıkanmıştı. o bölüm sökülüyordu çıkardım "yıkadım" :D macun falan almadığım için işlemciye karışmadım fanında diş fırçasıyla bir güzel temizledim. geri taktım ve ilk günkü perfonmansını elde ettim.. bazen kendi göbeğini kesmek gerekiyor..
    neyse sana tavsiyem sökmesi kolay takması zordur özellikle klavyenin portuna dikkat et çünkü kısa ve yeri çok dar oluyor.. o kadar abartılacak bir zorluğu yok korkarsan yapamazsın..
    bir tane işlemci macunu al yukarıdaki resimdeki plakanın altı büyük ihtimal toz bağlamıştır (ızgaralar orada) fanı sökmen için işlemciye giden bakır boruları çıkarman lazım hazır çıkarmışken işlemci macununuda yenilemiş olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 22 Haziran 2017; 15:49:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

2 yıl önce aşırı ısınmadan dolayı 2 yıllık laptop'umu şirketin bilgi işlemine bakan yere verdim "sağ olsunlar parada almadılar" sözde fanını temizleyip ve işlemci macununu değişeceklerdi.. neyse 1 hafta sonra teslim ettiler ama gözle görülür bir fark yoktu.. açtım youtube ilgili laptop baştan aşağı nasıl sökülür takılır izledim. sonra kendim açtım meğer adamlar elini bile sürmemiş laptopa.. öyle ki fan girişindeki ızgaralar tozdan tıkanmıştı. o bölüm sökülüyordu çıkardım "yıkadım" :D macun falan almadığım için işlemciye karışmadım fanında diş fırçasıyla bir güzel temizledim. geri taktım ve ilk günkü perfonmansını elde ettim.. bazen kendi göbeğini kesmek gerekiyor..
    neyse sana tavsiyem sökmesi kolay takması zordur özellikle klavyenin portuna dikkat et çünkü kısa ve yeri çok dar oluyor.. o kadar abartılacak bir zorluğu yok korkarsan yapamazsın..
    bir tane işlemci macunu al yukarıdaki resimdeki plakanın altı büyük ihtimal toz bağlamıştır (ızgaralar orada) fanı sökmen için işlemciye giden bakır boruları çıkarman lazım hazır çıkarmışken işlemci macununuda yenilemiş olursun

İsı borularını söküp halledeceğim bakalım

• Ben de tam bugün, 5 yıl aradan sonra ,laptopun fanını temizleyeyim dedim. O fanı yerinden sökmemle gördüğüm manzara dehşet vericiydi.
    Fanın kendisini zaten geç, hava üflediği her yerde kalın bir tabaka halinde simsiyah pislik tabakasıyla kaplandı. Fanın kanatları ise, tozdan birbirine bağlanmış yekpare bir tekeri andırıyordu. Elektrik süpürgesi kar etmedi. Fanı tazyikli suyla yıkadım. Ona rağmen temizleyemedim. Elimden geldiği kadar temizleyip geri taktım. Demek ki bir fanı 5 yıl hiç temizlemeden bırakırsak, artık temizlenemiyormuş.
  • Benimde fanı temizlemem gerekiyor ama cesaret edemiyorum. Eski laptobum casperdı ve arka kapağı söktüğüm gibi fana ulaşabiliyordum,temizlemesi kolaydı. Şuan 4 yılını dolduran bir Hp 650 laptobum var ve hiç fanını temizlemedim. Eminim leş gibidir ama cesaret edemiyorum. Fana ulaşmak için her şeyi sökmek gerekiyor. Klavye dahil. Youtubedan izleyerek sökebilirim belki ama geri toplayamam diye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 29 Haziran 2017; 8:52:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    şöyle düşün bu işi yapanların senden bir fazlası yok onlar yapıyorsa sen de yapabilirsin.. bir iki video izle öğrenirsin.. klavyenin kablosuna dikkat et yeter gerisi göründüğünden kolay
  • Laptop mıdeline göre değişir elbette ama genelde laptopların arkasındaki yekpare halde bulunan levhayı sökünce sistem bileşenlerine kolayca ulaşırsınız. Yani laptopun tamamını sökmenize gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim attığım resimdeki kolay mı hallolur batarya gömülü onunda Sökmem gerekir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Benim attığım resimdeki kolay mı hallolur batarya gömülü onunda Sökmem gerekir mi ?

Hocam, ilk mesajdaki görüntüyü diyorsan, fanların gayet temiz görünüyor. Ya da benim soba bacası kurumu bağlamış fanı gördükten sonra bana temiz geliyor olabilir.

Görebildiğim kadarıyla, işlemcinin üstünde 2 adet fanı taşıyan bir blok var. Ve iki fanın bağlı olduğu 2 adet soket var (Sarı-Kırmızı-Siyah). Sadece soketleri çıkarıp, fanların olduğu bloğun vidalarını sökersen orası çıkar gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalistikBomba -- 30 Haziran 2017; 20:16:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalistikBomba

quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Benim attığım resimdeki kolay mı hallolur batarya gömülü onunda Sökmem gerekir mi ?

Hocam, ilk mesajdaki görüntüyü diyorsan, fanların gayet temiz görünüyor. Ya da benim soba bacası kurumu bağlamış fanı gördükten sonra bana temiz geliyor olabilir.

Görebildiğim kadarıyla, işlemcinin üstünde 2 adet fanı taşıyan bir blok var. Ve iki fanın bağlı olduğu 2 adet soket var (Sarı-Kırmızı-Siyah). Sadece soketleri çıkarıp, fanların olduğu bloğun vidalarını sökersen orası çıkar gibime geliyor.

Yok hocam temsili resim o öyle olsa dokunur muyum hiç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.