Şimdi Ara

Laptop Ekranı Çok Karanlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casper Nirvana F600 laptop kullanıyorum. Geçenlerde durup dururken kapandı, açıp ram i söküp taktım düzeldi. 3- 4 hafta sonra aynısını yaptı, bu sefer ram soket pininde sıkıntı vardı, düzelttim ve açıldı. Açıldıktan sonra ekran kartı hata kodu 43 verdi. Devre dışı bırak / etkinleştir yapınca düzelmiş gösteriyor aygıt yöneticisinde ama gelişmiş görüntü ayarlarında ve genel olarak sistemde gözükmüyor. Bazı oyunlar harici ekran kartında çalışıyor, bazıları çalışmıyor. Her yeniden başlattığımdada hata kodu 43 veriyor. Hataları vermesine rağmen ekran kartı çalışıyor ama fn+f7 yapıp ekran değiştirdiğimde çok karanlık oluyor ekran, neredeyse hiçbirşey göremiyorum. Ekranı kapattığım zamandada harici ekran kartı gidiyor, yerine 3D video denetleyicisi geliyor. Integrated ekran kartında sıkıntı yok, o normal gösteriyor. Çözüm olarak format attım, driver ları güncelledim,kaldırıp yükledim, DDU'yla silip yükledim, eski driver yükledim, sistem taraması yaptım ama hiçbirşey çözüm olmadı.BIOS ayarları kısıtlı, orada pek bir şey yapamıyorum, güncellemeyede hiç bulaşmadım. Yardımcı olabilecek varmı?

Sistem Özellikleri

i7-7500u 2.7ghz

Nvidia geforce 940mx

Intel Hd Graphics 620

16gb ram

• Farklı çözünürlük ve hz değerlerinde test edebilir misiniz?

• Farklı çözünürlüklerde bir şey değişmedi ama hz 60,005 te takılı gösteriyor, değiştiremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samael61 -- 15 Haziran 2021; 8:26:24 >
  • Ariza sizin tamir edebileceginiz bir sorun degildir. Mekanik bir sorun olmasi muhtemel. Isitarak cözerim diyenlerden ziyade sorunun nedenini tam olarak bulup, ciddi olarak cözerim diyen bir teknik servis gerekiyor, bence... Bir tane daha konu var suan boyle onun da termal macun yenileme sonrasi komple gidik karti. Senin 940 cinsi, onun 950... Yani kartlar 900 lü olanlar, 3-4 yil oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 940 ömrünü tamamlamış gibi duruyor.

tamir için geçen sene 940-950-960 için 1200 tl cıvarı fiyat vermişti bize "toşiba" servisi. birkaç yerle daha konustuk onlarda 600-1500 tl arası olur ısteğe göre demişti. bide garanti veremeyiz demişlerdi 

benzer sıkıntılar sonrası tamamen gitmişti 940m bizdeki.

yeni laptop aldık. eskısını ortaokul öğrencisi kullanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.