Casper Nirvana F600 laptop kullanıyorum. Geçenlerde durup dururken kapandı, açıp ram i söküp taktım düzeldi. 3- 4 hafta sonra aynısını yaptı, bu sefer ram soket pininde sıkıntı vardı, düzelttim ve açıldı. Açıldıktan sonra ekran kartı hata kodu 43 verdi. Devre dışı bırak / etkinleştir yapınca düzelmiş gösteriyor aygıt yöneticisinde ama gelişmiş görüntü ayarlarında ve genel olarak sistemde gözükmüyor. Bazı oyunlar harici ekran kartında çalışıyor, bazıları çalışmıyor. Her yeniden başlattığımdada hata kodu 43 veriyor. Hataları vermesine rağmen ekran kartı çalışıyor ama fn+f7 yapıp ekran değiştirdiğimde çok karanlık oluyor ekran, neredeyse hiçbirşey göremiyorum. Ekranı kapattığım zamandada harici ekran kartı gidiyor, yerine 3D video denetleyicisi geliyor. Integrated ekran kartında sıkıntı yok, o normal gösteriyor. Çözüm olarak format attım, driver ları güncelledim,kaldırıp yükledim, DDU'yla silip yükledim, eski driver yükledim, sistem taraması yaptım ama hiçbirşey çözüm olmadı.BIOS ayarları kısıtlı, orada pek bir şey yapamıyorum, güncellemeyede hiç bulaşmadım. Yardımcı olabilecek varmı? Sistem Özellikleri i7-7500u 2.7ghz Nvidia geforce 940mx Intel Hd Graphics 620 16gb ram |
Bildirim