[/simage] hp notebook siyah ekran sorunum vardı.notebooku sarıp kendi ısısıyla kapanınca bir iki hafta çalışıyordu daha sonra yine aynı sorun.ekran açılmıyor sadece caps clok ve numlock ışıkları yanıp sönüyordu. sorunun ekran kartının chipsetinin lehimlerinden olduğunu araştırıp öğrendim.youtube videolara bakarak notebooku söktüm fırınlama veya fön makinesi kullanmayı düşünüyorum.ekran kartım atı readon.benim sorum ati yazan kare ekran kartı kısım kırmızı silikonlarla tutturulmuş.fön makinesi ile arka tarafındanmı yoksa üst taraftanmı ısıtmam gerekli yoksa silikonlarından söküp ayrıcamı fırınlamalıyım.teknisyenim yalnız bu işi ilk yaptığımdan acemiyim.bilgisi olan tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
Fön makinesi ile fırınlama yapmak çok yanlış, statik elektrik ile cihazı bozabilirsiniz. Zamanında bende akıl sır erdirememiştim, yakmıştım cihazı. Ne var ne yok hurdaya dönmüştü, ta ki belleğe kadar. Fırınlama işlemini adı üstünde gerçekten de fırında yapmalısınız, biraz saçma gelebilir belki ama öyle. Aşağıdaki videoyu izleyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz, umarım.