Şimdi Ara

Laptop ekran floresani sorunu yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün işyerinde laptopun ekranını nemli bez ile sildim yaklaşık 1 saat sonra çok az bir sekilde ekranın ışığı gelip gitti 1 saniyeden az bı sürede yanıp sönüyordu ondanda yaklaşık 1 saat sonra ekran karardı.laptopu acıyorum açılıyor bende ekrana fener tuttum baktım ekranda görüntü var ama karanlık tahminimde floresanla ilgili birsey var az çok anlarım bu işlerden laptopun garantiside gecen ay bitti açıp yapabilirmiyim bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Orijinalden alıntı: yokogawa

aynısı benim laptopa olmuştu. flöresanın kablosu zarar görmüştür onu kendinde tamir edebilirsin eğer makine garantili değilse

Yok hocam garantisi bitti açıkça anlayarak yardımcı olursan çok seviniirim
  • şimdi ben kendi pcme nasıl yaptığımı anlatıyım: önce ekranın çerçevesini çıkardım, menteşelerden söktüm yavaşça. daha sonra temazsızlığın nerde olduğunu buldum. (kabloları tek tek kontrol ederek ışığın gelip gelmemesine baktım) arızalı kabloyu bulduktan sonra kabloyu kendim değiştirdim. ekran çerçevesini çıkarmak için ekrandaki plastikleri çıkarmalısınız. kolay gelsin

şimdi ben kendi pcme nasıl yaptığımı anlatıyım: önce ekranın çerçevesini çıkardım, menteşelerden söktüm yavaşça. daha sonra temazsızlığın nerde olduğunu buldum. (kabloları tek tek kontrol ederek ışığın gelip gelmemesine baktım) arızalı kabloyu bulduktan sonra kabloyu kendim değiştirdim. ekran çerçevesini çıkarmak için ekrandaki plastikleri çıkarmalısınız. kolay gelsin

Teşekkürler hocam uğraşayım biraz.direk yaptırmaya götürsem maliyeti ne olur sence

100 lira civarında flöresan fiyatı. bence kendin yapabilirsin çok riskli değil.

Hocam peki ekranı nasıl açabilirim model hp compaq presario cq61
    Laptop ses sorunu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akdenizatakan

quote:

bu konuda pratiğiniz yoksa hiç ellememenizi bi teknik servise götürmenizi tavsiye ederim ...
    selamlar
    ˚ ˛ •˛•*/______/~\。˚ ˚ ˛
    ˚ ˛ •˛• | 田田|門| ˚
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Okr

quote:

quote:

bu konuda pratiğiniz yoksa hiç ellememenizi bi teknik servise götürmenizi tavsiye ederim ...
    selamlar

hocam pratiğim yokta açarım ya az çok öğrensem.

• Öncelikle Notebook'u sökmeniz gerekiyor, daha sonra ekranın ilintili olduğu bağlantı kablolarının hepsini Notebook'tan ayıracaksınız ve ekran çıkacak, yapının menteşeleri ya da yanında plastik kaplamayı tutan çentikleri mevcuttur. Çıkarttığınız takdirde ekran elinize gelir. LCD kararma sorunları lamba veya invertor arızasını gösterir.

Lambalar kalitesine göre ve Notebook'lardaki yapıya göre fiyat farklılıkları gösterebilir, yaklaşık 10-30 lira arasında yer almaktadır.

Invertor fiyatları ise 20-50 lira arası değişir.

Bence sorun ıslak bezdeki sıvı bir lambaya temas etmiş olabilir ve sorunun bundan kaynaklanma ihtimali kanaatimce yüksektir.

Not: Orta sınıfta yer alan fiyatlardan bahsettim.

Şahsen yapabilecekseniz, açın. Ancak olumsuz sonuçlar çıkabileceği düşüncesindeyseniz; servis ortamında bu tür sorunlar rahatlıkla giderilebilir. Tahmini 100-150 TL gibi bir ücret talep ederler.

İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Öncelikle Notebook'u sökmeniz gerekiyor, daha sonra ekranın ilintili olduğu bağlantı kablolarının hepsini Notebook'tan ayıracaksınız ve ekran çıkacak, yapının menteşeleri ya da yanında plastik kaplamayı tutan çentikleri mevcuttur. Çıkarttığınız takdirde ekran elinize gelir. LCD kararma sorunları lamba veya invertor arızasını gösterir.

Lambalar kalitesine göre ve Notebook'lardaki yapıya göre fiyat farklılıkları gösterebilir, yaklaşık 10-30 lira arasında yer almaktadır.

Bence sorun ıslak bezdeki sıvı bir lambaya temas etmiş olabilir ve sorunun bundan kaynaklanma ihtimali kanaatimce yüksektir.

Şahsen yapabilecekseniz, açın. Ancak olumsuz sonuçlar çıkabileceği düşüncesindeyseniz; servis ortamında bu tür sorunlar rahatlıkla giderilebilir. Tahmini 100-150 TL gibi bir ücret talep ederler.

İyi günler.

Anladım hocam ilginize teşekkür ederim bir arkadaşımla bakacağız aksam.bı arada lambayı nereden bulabilirim bugün bı kaç yere sordum öylesine yok dedi hepsi.Bide lamba modelden modele degisiyormu yada elime lambayı alıp gitsem dahamı iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Notebook ile LCD lambası arasında tabi ki farklıdır. Yine aynı şekilde boyut farklılıklarıda buna dahildir. Butik bilgisayar tamircileri, elektronik servislerinden temin edebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Öncelikle Notebook'u sökmeniz gerekiyor, daha sonra ekranın ilintili olduğu bağlantı kablolarının hepsini Notebook'tan ayıracaksınız ve ekran çıkacak, yapının menteşeleri ya da yanında plastik kaplamayı tutan çentikleri mevcuttur. Çıkarttığınız takdirde ekran elinize gelir. LCD kararma sorunları lamba veya invertor arızasını gösterir.

İyi günler.

Anladım hocam ilginize teşekkür ederim bir arkadaşımla bakacağız aksam.bı arada lambayı nereden bulabilirim bugün bı kaç yere sordum öylesine yok dedi hepsi.Bide lamba modelden modele degisiyormu yada elime lambayı alıp gitsem dahamı iyi olur.

yapabildiniz mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.