Laptop öncelikle açılış şifresini unutttaktan sonra , arkadaş yapmaya calısırken bıos a rastgele şifre koymuş ,haliyle unuttuk hic bi şekilde boot edilmiyor acılmıyor , acmaya calıstık acamadık , yetkili servise verdik yaklaşık bir hafta önce ama arkadaş hatırladı şifreyi yani öyle söylüyor , gecti artık şimdi garantili laptop ama ne yapacaklarını falan bilmiyorum anakart değişikliginden falan bahsetmişler sorunu araştırdıgımda falan , başıma ne gelecek hiç bilmiyorum .
Teşekkürler
laptop : Casper cn vti460c
önemli
Telefon edin denesinler şifreyi .
Eğer Intel'in ya da HDD'in security'sini aktif hale getirmediyseniz BIOS şifresi aynı PC'lerdeki gibi pil sök bekle tak olarak çözülebilir. BIOS (sadece BIOS password) password unutuldu diye anakart değişiyorsa o şifre özelliğini kaldırmaları lazım.
O kadar kolay teslim olmayın. Anakart değişimi ancak anakart üzerinde TPM security chip'i aktif olup şifreyi bulamamanız sonucunda olabilir. Ya da HDD üzerine girilen password'ler sorun yaratabilir.(Onun da çözümü vardır aslında da.. )
Sizin makina ev tipiyse zaten bu kadar security özelliği olduğunu düşünmüyorum.
Saygılar.
biraz önce aradım parça bekleniyor dedi , ne parçası dedim ekranda gözükmüyor dedi. Bi parça değişecekse ve bize sormadan değiştireceklerse garanti kapsamına girer umarım siz ne dersiniz?
Aynen öyle. Masraf çıkartacaklar ise mutlaka sizden onay almaları gerekiyor. Ne parçasının geleceğini bilmemeleri de enteresan tabi.