Şimdi Ara

Laptop BİOS Şifre Kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
27.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Hp laptop kullanıyorum. Bilgisayar ilk açılırken şifre soruyor. Kullanıcı adı şifresini güvenli modta açıp kaldırıyorduk. Bunu nasıl kaldırabiliriz. Şifre bilinmiyor.

• İlk açılışta sorulan şifreyi güvenli kipte falan kaldıramazsın şifreyi bilmiyorsan kullanamazsında.Şayet o makinayı 2.el olarak o halde aldıysan karakoldan yada hp teknik servisinden seri numarasını sorgulat muhtemel çalıntı bir makina olabilir.

O açılış şifresi sadece teknik serviste cihaza master key girilerek aşılabilir kendi imkanlarınla hiçbirşey yapamazsın.
  • bios pilini çıkartarak aşabilirsin.
    eğer garantisi geçmişse tabii. geçmemiş ise hp teknik servisine başvurman gerekebilir.
  • Altta ram slotunun oldugu kapağı açarsan bios pilini görürsün.Açacağın iki tane vidadan ibaret. Pil açıkta zaten.Kolay gelsin.
  • Makineyi sıfır alındı yani bizim şifreyi babam biliyor ama kaldırmak istiyoruz. Bir taraflarını sökmeden yapamazmıyız ?
  • bende notebooku servise vermiştim biosa şifre koymuşlar şu an acil lazım ne yapacağım bilmiyorum...
  • Güvenli kipte açıp
    Başlat > çalıştır > cmd > net user "kullanıcı adı" *
    sonra "enter" a bas.
    ÖR: benim kullanıcı adım ın husayin16 olduğunu düşünelim(windows oturumunda). yazman gereken şu:

net user husayin16 *
    daha sonra karşına yeni şifreyi girin yazısı çıkacak.
    sen de yeni şifreyi gireceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 30 Ocak 2010; 16:05:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki41

Güvenli kipte açıp
    sonra "enter" a bas.
    ÖR: benim kullanıcı adım ın husayin16 olduğunu düşünelim(windows oturumunda). yazman gereken şu:

net user husayin16 *

Bu BİOS için geçerli değil mi kardeş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

Orijinalden alıntı: zeki41

Güvenli kipte açıp
    sonra "enter" a bas.

net user husayin16 *

Bu BİOS için geçerli değil mi kardeş ?

Bunun BIOS'la alakası yok o yapılan işlem Windows açıldıktan sonra yapılan ve windowsundaki şifreyi değiştiren veya kaldıran bi işlem..
  • arkadaşlar ben bu laptop şifresini açma işini bbceremedim bir türlü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.