Şimdi Ara

Laptop bataryasının şarj olmama (canı isteyince olma?) sorunu.. YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptopumun bataryası bazen doluyor, bazen dolmuyor... Genelde batarya azken bilgisayarıma taktığımda ve bilgisayarımı prize bağladığımda şarj oluyor sıkıntı yok, şarjdan çıkardıktan sonra normal bir şekilde şarj azalmaya başlıyor ama tekrar şarj aletimi bağlarsam bu sefer şarj artmıyor, ve batarya boşaldığında bilgisayar kapanıyor.. Batarya da şarj cihazı da orjinal değil. İlk aldığımda ikisinde de sorun yoktu. Model HP Elitebook 8470p.

Yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum, daha yeni tüm verilerimi ssdye atıp hddye format arttırdım windows yeni kuruldu.

Bataryayı mı değiştirmem gerek, şarj cihazını mı? Ya da alternatif bir çözümünüz var mı acaba?

Teşekkürler

• Sorun 2sinde de olabilir.

Öncelikle sorunu anlayabilmek için laptop prizde değilken bataryayı çıkarın, adaptörü takıp çalıştırın, eğer adaptörde sıkıntı varsa ya çalışmaz ya da çalışırken aniden kapanır.

Eğer sıkıntısız çalışıyorsa sorun bataryadadır, büyük ihtimal ömrü dolmuştur ki sahte bataryaların kalitesi oldukça düşük oluyor genelde. Bataryayı bilmem ama adaptörü kaliteli kullanmanızı öneririm. Umarım sorunu hızlıca çözersiniz.

• KASAP1910 kullanıcısına yanıt

Hocam benim laptop pili takılı değil adaptör kablsuna dokununca kapanıyor fakat sorunun adaptörden mi yoksa şarj giriş soketinden mi olduğuna emin değilim çünkü bazen takıyorum hareket ettirmezsem saatlerce çalışıyor. Birde biraz eski bir model olduğu için güvenilir adaptör nereden alabilirim?

• Hocam sizin durumda da sağlamlığından emin olduğunuz başka bir adaptör ile(sizin adaptörünüzle aynı değerde) denemeniz gerekli, eğer sorun olmazsa şarj soketi sağlamdır. Aksi durumda şarj soketi sıkıntılıdır.

Açıkçası uzun süredir batarya, adaptör vs. almadım. Piyasasını ve güvenilir olarak nereden temin edilir bilmiyorum. Fakat sizin orijinal adaptörünüzün üstünde yazan değerde biraz araştırıp kaliteli bir şeyler bulabilirsiniz,illa aynı marka laptopun olacak diye bir şart yok,aynı değerleri vermesi ve kaliteli olması yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.