Eski bilgisayarım olan Samsung NP270E5J-X01TR ekrana görüntü vermiyordu. Yalnız hiçbir görüntü gelmiyor. Yani bilgisayar güç bağlantısı takılı değilken nasılsa o şekilde, arada renk değişimi bile olmuyor. Garantisi bitmiş olmasından dolayı şehrimde ki tamircilere getirdim. Getirdiğim iki tamirciden biri bakmamış bile diğer ki ise anakartın yanmış dedi. Anakartı değiştirmeyi düşündüm. Yalnız bilgisayarıma uygun anakartı bulamıyorum sizlere sorum şunlar;
1 - Ben anakartın bozulduğunu düşünmüyorum, gerçekten anakartın bozulmuş olduğunu anlamam için bir yöntem var mıdır ?
2 - Samsung NP270E5J-X01TR bilgisayarımın anakartını Samsung NP270E5J-X01TR Anakart diye aratıyorum çünkü anakart üstünde yada internet sitesinde model vb. göremedim. Bilgisayarımın anakart modelini nasıl öğrenirim ?
3 - 3. sorum ise anakart alındığı zaman üzerinde ekran kartı ve işlemci bulunuyor değil mi ? Bir sitede bununla ilgili yazı gördüm de
4 - Samsung NP270 in diğer modellerinin anakartı Samsung NP270E5J-X01TR ile uyumlu olur mu ?
5 - Bilgisayarı Samsung un yetkili servisine gönderim ücret karşılığı sıfır ürünleri taktırabilir miyim ?
Not ; Ekran kartını ısıtma işlemi denedim yalnız işe yaramadı.