Şimdi Ara

Laptop Anakart'ım Kısa devreden dumanlar içinde kaldı. Tekrar olmasın diye Ne yapmam lazım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence voltaj dalgalanmasından olmuş olamaz çünkü adaptör var hadi adaptör bozulmadı geçirdi sonra tekrar laptopta koruma devresi oluyor. Bunca şeyi geçip bilgisayarda duman attıracağını hiç sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monster marka laptoplarda çokça duydum anakart problemini. Kısacası doğrudan sizden kaynaklandığını düşünmüyorum, monsterlarda bu tarz problemler olabiliyor. Bundan sonra yapmanız gereken monster almamak bence.

Orijinalden alıntı: haruncic3k

Hocam sorduğum soru bu laptop aşırı ısınıyordu ekran kartı 100 dereceleri geçiyordu bundan da kaynaklanan bir şey olabilir mi acaba kullanıcı hatası olup olmaması bir şey değiştirir mi garanti süresi doldu zaten.
    Bakımsızlıktan olur. Uzun süreler termal macun tazelenmemiş se, fan temizliği yapılmamışsa, hava sirkülasyon yerleri kapalıysa, 100 dereceleri bulur. Normaldir.

Garanti olayı 07-2017 de bitmiştir. Bunları artık yazmayın.

Cihaz bumu hocam bunumu yoksa online ups mi alayım birde bunlara çoğaltıcı taktım mı hala işlevini korur mu acaba?

• double or nothing kullanıcısına yanıt
    aynen ne alalım acaba? :)
    Başka neyden olabilir acaba topraklama bilmemne o tarz bir şeyden olabilir mi ona göre elektrikci filanda çağırayım olmadı. Yeni bilgisayar aldığımda da böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorum :)

www.hepsiburada.com
    Schneider Electric APC Tekli Akım Korumalı Priz 230V Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-tekli-akim-korumali-priz-230v-p-HRSPPM1WGR?magaza=T%c3%bcrkanElektrik

Benim kullandığım bu ürün voltaj dalgalanmalarından yıldırımdan vs. Koruyor. Bu işlerde en iyisi f/p olarak tabiki

Sizin attığınız üründe voltaj dalgalanmasını ve Yıldırım'ı sönümlemek yerine bi gariplik olduğunda röle ile elektriği kesiyor.
    Attığım üründe belli bir koruma kapasitesi var ondan sonra görevini tamamlayınca üzerindeki yeşil ışık sönüyor ve emekliye ayrılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

SSD ürünün orjinalinde varsa isterler hocam çünkü ürünün bütünlüğü bozulmuş oluyor.

Ayrıca yeni toplayacağınız sistemde her parça ayrı ayrı olduğu için her ürünü ayrı şekilde düşünmek gerekiyor.
    Vatan, itopya vs. Firmalarda toplayıp sattığı için her ürünün garantisi ayrı oluyor.

Mesela Casper masaüstü bilgisayar aldınız diyelim.
    Bundada ekran kartınız bozuldu ve tamirini istediniz değişim yapılacak ürünün bulunma ihtimali daha yüksek çünkü laptoplarda o modele özel üretiliyor Universal olmuyor. Masaüstlerinde ise bi üretilen kart 5 yıl normal satılıyor bile
    Hadi diyelim ürün yok bir üst modeli yada güncel modeli ile değişecek ama sizden eskisinin değişim ücreti alınacak buda internetten sıfır almaya göre uygun olacağını pek sanmıyorum.
    Yani dediğiniz gibi her parça ayrı ayrı oluyor.

Kasa ve masaüstü tavsiyesinde donanım bölümünde canavar gibi arkadaşlar var hem bu bölüme göre daha canlı daha iyi yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
    Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Eğer laptop'u çok taşımıyorsanız yada arada bir gerekiyorsa
    Aynı fiyata 2 kat daha güçlü masaüstü toplanıyor masaüstü almak daha mantıklı hem ısınma derdi yok.
    Arıza konusuna gelirsek parçalar ayrı olduğu için arıza olasılığı daha az ve maliyeti daha az çünkü masaüstünde işlemci ekran kartı anakart ayrı ayrı laptopta hepsi bir gidiyor.
    Ki zaman içinde parçaları eskidikçe minimum zarar ile güncellersiniz.
    Ama laptopta klavye bozulur. Batarya şarj tutmaz. Isınma sorunu olmaya başlar. Menteşeler bozulur uzar gider.

Bilgisayarı ne için kullandığınız çok önemli tabi karar verme konusunda laptop'unda avantajları var kendine has

Bilgisayarı hangi amaçla nerede kullanıyorsunuz hocam internet, oyun, ofis, mimari yada mühendislik çizimler vs. taşıyabilmek sizin için ne kadar önemli
    Bu arada inşaat mühendisiyim ama eski gamer'ım mmorpg oyunlarda çok vakit harcıyorum. Yani arada projelere bakıyorum autocad den filan arada oyun , hatta şimdi video yapma hevesim var youtube için o yüzden render olayı için iyi sistem toplamam gerekiyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

Hocam ben tv,modem'in olduğu, çamaşır, kurutma makinesinin bir olduğu ve masaüstü bilgisayarımın tüm ıvır zıvırlarıyla ortak olarak kullanıyorum sorun yaşamadım.

https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-tekli-akim-korumali-priz-230v-p-HRSPPM1WGR?magaza=T%c3%bcrkanElektrik
    Benim kullandığım bu ürün voltaj dalgalanmalarından yıldırımdan vs. Koruyor. Bu işlerde en iyisi f/p olarak tabiki

Sizin attığınız üründe voltaj dalgalanmasını ve Yıldırım'ı sönümlemek yerine bi gariplik olduğunda röle ile elektriği kesiyor.
    Attığım üründe belli bir koruma kapasitesi var ondan sonra görevini tamamlayınca üzerindeki yeşil ışık sönüyor ve emekliye ayrılıyor.
    Biliyorum hocam bu ürünleri baya araştırdım bu attığınız ürün fazla voltaj için koruma sağlıyor içinde yuvarlak bir parça var o patlıyor adını unuttum neyse ama asıl kısa devreleri dalgalanmalar yapıyormuş fazla voltaj yapmıyormuş diyede okudum o yüzden asıl regülatörler akım korumalıymış. Hatta bu sizin attığınızın yapım videoları var elinizde bir priz varsa arasına sadece 50 kuruşluk bir parça ekleyerek yapılıyor evde baya kandırmaca ürünler diye videoları mevcut internette

• haruncic3k kullanıcısına yanıt
    Topraklamanın amacı insanı çarpılmaktan korumaktır makine için topraklamanın bi önemi yok
    Son zamanlarda çok ısındığını yazmışsınız bundan dolayı olabilir. Kısa vadede birşey olmasada uzun vadede anakartın üzerindeki komponentler benden bu kadar diyecektir tabi bunda monsterin hatasıda vardır bütün aksilikler hesaplanıp tasarlanması lazım kartın tabi bu sadece varsayım belki anakarta bakılsa adaptöre vs. Bakılsa kaba taslak ne olduğu belli olur.
    Elektronik alet komple şans bir gün bi internet cafeye gittim cafe sahibi bi türlü açamıyor bilgisayarı sağı solu söktü çalıştı tekrar taktı olmadı falan en son kameradan olduğu çıktı. Kamera olunca çalışmıyordu PC :D

Belki monsterin kart tasarımındada hata olabilir tamam bi parça arızalanıp ömrünü tamamlamış kısa devreye düşmüş olabilir ama sigorta olması lazım bilgisayarın duman atmaması lazım.

Hocam elektrik konusunda scheider apc Mercedes gibidir.
    Tabi aslında en iyisi kesintisiz güç kaynağı kullanmak ama biraz maliyetli pahalı bir bilgisayarsa değer tabi

Hocam sizin için ekran kartı 1. Öncelikte bildiğiniz gibi laptoplarda yüksek ekran kartlı bir bilgisayar almak çok pahalı oluyor. Ayrıca ufacık dandik bir ekranda kullanmak hiç bana göre değil :)
    Size bi masaüstü gider bence

Hocam lenovo, msi, dell, asus bu markalar diğer markalara göre bir tık daha iyidir.

Aşırı ısınmanın önüne geçmek için,
    Bence; Rüzgarlar estiren, kuvvetli, sağlam bir laptop soğutucusu alın.
    DİKKAT! KESİNLİKLE Enerji beslemesini, laptop 'tan kullanmayacaksınız. Harici bir besleme kullanın.
    Laptop 'larda USB portları sadece USB bellekler için kullanın.
    Yazın serinleme için pervane takmayın, gece ışıklandırma için LED vs.vs.. için kullanmayın, telefon şarjı gibi işlemler için USB portları kullanmayın.
    Yeni nesil laptoplar da USB protlar güney köprüsü üzerinden direk işlemciye bağlıdır. USB portta ters takma veyaa zorlama ile kırılan port kısa devre yaparak güneyi ve dolayısıyla işlemciyi götürür.
    Büyük masraf çıkartır.

Her sene bakım için işini hakkı ile yapan, kaliteli bir bilgisayarcı da, fan temizliği ve termal macunlarını yenileyin.

Uzun süreler, arızasız kullanırsınız

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Laptopu da zaten 27 inc 165 hz Ips gsync ekranda kullanıyordum dediğiniz gibi kasa alsamda çok bir fark olmayacak benim için hem daha uzun ömürlü olur hem daha uygun. 2080 super li bir sistem toplamak istiyorum bakalım sistem tavsiyelerine açtım bir konu :)

anladım hocam o kadar derin detay bilmiyorum ama laptop almaktan vazgeçtim iş için bir tane laptopum var bunuda evde kendi çapımda oyunlarda video editinde filan kullanmak için almayı düşünüyorum. Aynı usb portlarını mesela klavye mouse vs kullandığımda da sıkıntı çıkarır mı. Birde bbir sorum daha olacak bu monitörü Display porttan bağlıyordum bu bazen elime elektrik filan çarptırıyordu. Benim kızda o portu çok oynuyordu acaba ondanda olmuş olabilir mi ? Yeni alacağım kasada ekran kartına aynı display portla bağlayacağım sanırım onada sıkıntı çıkarır mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruncic3k -- 2 Temmuz 2020; 23:33:31 >

Sataşma yapacağına yazdıklarımı oku.
    Belki biraz bilgini geliştirirsin.

Laptopu da uygun fiyatla onarimini yaptirirsaniz, ofis işlerinde de kullanırsınız.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.