Şimdi Ara

Laptop Anakart'ım Kısa devreden dumanlar içinde kaldı. Tekrar olmasın diye Ne yapmam lazım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: viper17

Şimdi aşağıdaki resime iyi bakıyoruz. USB2 - USB3 portların işlemciye takılı olduğunu görüyoruz.

Laptop Anakart'ım Kısa devreden dumanlar içinde kaldı. Tekrar olmasın diye Ne yapmam lazım?

Kuzey ve güney çiplerinin ne görev yaptığını aşağıdaki adresten takip ediyoruz.
    teknogof.com
    Kuzey ve Güney Köprüsü Nedir? - Teknogof
    https://teknogof.com/nedir/kuzey-guney-koprusu

Okumuyoruz...
    Laptop ta, kuzey nereyi kontrol eder.
    Güney nereyi, kontrol eder. Bilmiyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Temmuz 2020; 18:11:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam böyle bir yönetmelik vs bir şey mevcut mu dediğinizi ilk defa duyuyorum şuan da garanti mevcut değil kasko vs hiç bir şey yok dedikleride gönderin eğer tamir edilmeyecek haldeyse parça değişimi yaparız oda yüksek tutar , tabi onuda bulabilirsek ,onun yerine yeni bilgisayar satın alırsınız daha iyi filan dedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlar neyin tartışması anlayamadım :) . Konuyu biraz değiştireyim yeni bir laptop alayım diyorum ama ne önerirsiniz 13-14 bin civarına kadar soğutması vs iyi olan uzun süre kullanabileceğim bir öneriniz var mı ?

Yada kasamı alsam onuda bilemedim iş bilgisayarımda her şeyi yapabiliyorum. 27 inc de bir monitorum var kasa alsam ne önerirsiniz acaba hazır sistem mi önerirsiniz yoksa toplamamı?

• haruncic3k kullanıcısına yanıt

bu adreste detaylı bilgi var ama hocam bilgisayarlarda kullanım ömrü 5 yılmış eğer 5 yılı doldurduysa yapacak birşey yok malesef

1 ağustos 2015 de almışım aslında tam doldurmamış ama ben şimdi alakasız bir yere tamire verdim onunla ilgili bir yaptırım var mı acaba yani bu dediğiniz hakları kaybedermiyim ? birde 5 yıl içinde ne haklarım mevcut neresinde yazıyor acaba telefonda bulamadımda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruncic3k -- 2 Temmuz 2020; 18:31:50 >
    Hocam yetkisiz müdahale garantiyi bozar sizin zaten garanti ile ilgili bir durumunuz kalmamış.
    Siz sadece monster'den yedek parça talebinde yada tamir talebinde bulunacaksınız.
    Markada yedek parçasını karşılamak zorunda olduğu için yedek parça fiyatına size yeni bilgisayar vermesi gerekiyor.
    Birazdan müsait olacağım o zaman detaylı araştıracağım hocam
    İsterseniz sizde alo 175 tüketici haklarını arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ama laptopu arıza tespiti için verirsiniz 3k yeni anakart ücreti isterler ellerinde kart olur tamir ettirmek istemiyorum diyip vazgeçersiniz sadece biraz zaman kaybı olur sizin için ama yeni laptopla değiştirmeye değer bence :D

2 dk önce tamire verdiğim yer aradı bilgisayarın tüm parçaları bozulmuş anakartı düzeltmeye çalıştık ama diğer parçalarda bozuk filan dedi yarın öğlene kadar tekrar toplarım gelir alırsınız dedi mantıken şimdi bilgisayarın tüm parçaları bozuk hepsinin tutarı 7-8 k mesela bulamadık dediklerinde o zaman 7-8k fiyatına ben mesela 10-12 bin yada üstünde bir bilgisayar alabilirmiyim muadil anlamı ne acaba benim bilgisayar i7 4970k işlemci gtx 980m ekran kartı filan 5 yıl öncenin iyi bilgisayarıydı

Şimdi 175 i aradım çıkan hanımefendi yedek parça bulundurma zorunluluğu mevcut eğer tamir edemezler yedek parça bulundurmuyorlarsa bulunduğunuz ilin ticaret il müdürlüğünü arayıp şikayet edeceksiniz onlarda tamir etme zorunluluğuna girecekler dedi. Bende peki gene bulamazlarsa yapamazlarsa ne olur dedim sanki çok bilgili değil gibi eğer tamir edemezler yada yedek parça bulamazlarsa genede yeni bir ürün talep etme hakkına sahip değilsiniz filan dedi.Gene cevaplanmayan soru tamir edemediğinde yada parça temin edemediklerinde ticaret il müdürlüğünün yaptırımı ne olacak?

Siz tamire verdiğiniz yere rica edin hiç iz bırakmadan yaptıkları birşey varsa geri orjinale döndürüp toplasınlar bilgisayarı

Sonrada yetkili servise gönderip bekleyin. Monsterin müşteri hizmetleri iyi diye biliyorum.
    Birazda çıngar çıkarıp hakkınızı arayın umarım avantajlı birşey teklif ederler.

Ayrıca sizi aradıkları zaman yada gönderdiğiniz arıza foruma bilgisayardan duman çıktığını yazın nasıl bilgisayar yapıyorsunuz yangın çıkartabilirdi evde benim çoluk çocuğum var diyip biraz göz korkutmayı deneyin.
    Benim arkadaşım böyle şeylerde ben avukatım bütün haklarımı biliyorum diyip hakkını alıyordu çünkü çoğu firma insanların uğraşmak istemeyeceği için oralı olmuyor.

Servisin oralı olmadığını sezerseniz tüketici haklarına başvuracağınızı bütün forumlara şikayet sitelerine yazacağınızı vs. bildirin.

:) hocam en çok sorulan 3-5 şeyi biliyorlar işte
    Yasalar 5 yıl parça desteği zorunluluğu koymuş. Bu süre içinde servis parçayı getirmiyorsa nasıl bi hakkınız olmayacak mantığa aykırı :D

• Servise fazla yüklenmeyin. Ortada kullanıcı hatasindan kaynaklı arızalı laptop var.
    Yedek parça dediğiniz anakart üstünden malzeme değişimi yapmayacak.
    Anakartı değiştirecek, servisin anakart değişim fiyatının 2-3 kat daha ucuzuna ikinci el kart bulabilirsiniz.
    Yine de servisten anakart değişim fiyatını öğrenin.
    Anakartın marka modelinden malum sitelerden veya iyi bir bilgisayar servisinden garantili değişim/onarım yaptırabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamamdır dediğiniz gibi yapacağım yalnız tamire verdiğim yerle konuştum illa belli olur yaptığımız işlemler onları çok gizleyemeyiz dedi. Ama anakartı açtığımızda her tarafı simsiyah yanmış haldeydi filan dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruncic3k -- 2 Temmuz 2020; 20:5:38 >
    Hocam sorduğum soru bu laptop aşırı ısınıyordu ekran kartı 100 dereceleri geçiyordu bundan da kaynaklanan bir şey olabilir mi acaba kullanıcı hatası olup olmaması bir şey değiştirir mi garanti süresi doldu zaten.

Ama şunu söyleyeyim hocam yapmamak için olmayan kanunlar uydurabilirler yada olan kanuna yok diyebilirler dikkat edin :)

Geçende bi müşteri hizmetlerini aradım. İnternet aboneliklerinde 2 yıl taahhüt yasal değil müşterinin istediği zaman sözleşmeyi feshetme hakkı var.
    Aradım iptal edecem diyorum adam bana biz koskoca şirketiz onlarca avukatlarımız var böyle birşey olamaz. Avukatlarımız sözleşmeyi boşunamı hazırlıyor vs. Birsürü konuşup beni şüpheye düşürdü.

Sonradan araştırdım ki ilk önce iptal edip tahhüt cezasını ödemek gerekiyormuş ondan sonra tüketici haklarına gidip şikayetçi olup 1-2 ay sonra almak gerekiyormuş.
    Servis sağlayıcılarıda bunu bildiği için çoğu insan uğraşmaz ve direk nakit parasını vermek istemez diye iptal etmiyorlar. Firmaya yaptırımda çok cüzi miktar olduğu için bu soyguna devam ediyorlar.

Zaten sizin laptop mefta olmuş hocam 1-2 parçası yedek parça haricinde kullanılmaz halde elinizden geldiğince çabalayın tek şansınız.

Aynı taahhüt olayını bende daha önce yaşadım geçtiğim firma o taahhüdü ödediğinden bende pek araştırmadım. :)

Aynen laptop gitti yanar yanmaz laptopu açıp içindeki m2 ssdleri söktüm inşallah onlara bir şey olmamıştır. Bu arada o ssdleri takmadan göndersem bir farklılık olmaz herhalde değil mi ?

Bu arada bilgiler için çok teşekkürler hiç duymadığım şeyleri öğrendim sayenizde :). Olmadı paraya kıyıp yeni bir bilgisayar daha alacağız onunla ilgilide bir konu açayım olmadı ne önerirler. Ha birde aklıma takılan şey mesela ben kasa alsam toplama bir firmadan vatandan yahut ne bileyim bir firmadan bu aynı yönetmelik onlara da geçerli değil mi kendi mallarını satmıyorlar garantiler tek tek parça parça oluyor o zaman parça parça bu yönetmeliğe tabi oluyor o zaman herhalde?
    Muhsin hocam bu bilgisayardan vazgeçtim artık şimdi yeni bir kasa yada laptop alsam bu sorunun çıkmaması adına ne yapabilirim özel bir priz şu tunçmatik vs 1050 J cart curt bir şeyler satıyorlar bunlar gerçekten işe yarıyor mu bilginiz var mı ? yada başka ne yapabilirim? Birde bilgisayar öneriniz varmı 13-14 bin lira

Ayrıca yeni toplayacağınız sistemde her parça ayrı ayrı olduğu için her ürünü ayrı şekilde düşünmek gerekiyor.
    Vatan, itopya vs. Firmalarda toplayıp sattığı için her ürünün garantisi ayrı oluyor.

Mesela Casper masaüstü bilgisayar aldınız diyelim.
    Bundada ekran kartınız bozuldu ve tamirini istediniz değişim yapılacak ürünün bulunma ihtimali daha yüksek çünkü laptoplarda o modele özel üretiliyor Universal olmuyor. Masaüstlerinde ise bi üretilen kart 5 yıl normal satılıyor bile
    Hadi diyelim ürün yok bir üst modeli yada güncel modeli ile değişecek ama sizden eskisinin değişim ücreti alınacak buda internetten sıfır almaya göre uygun olacağını pek sanmıyorum.
    Yani dediğiniz gibi her parça ayrı ayrı oluyor.

Kasa ve masaüstü tavsiyesinde donanım bölümünde canavar gibi arkadaşlar var hem bu bölüme göre daha canlı daha iyi yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
    Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Eğer laptop'u çok taşımıyorsanız yada arada bir gerekiyorsa
    Aynı fiyata 2 kat daha güçlü masaüstü toplanıyor masaüstü almak daha mantıklı hem ısınma derdi yok.
    Arıza konusuna gelirsek parçalar ayrı olduğu için arıza olasılığı daha az ve maliyeti daha az çünkü masaüstünde işlemci ekran kartı anakart ayrı ayrı laptopta hepsi bir gidiyor.
    Ki zaman içinde parçaları eskidikçe minimum zarar ile güncellersiniz.
    Ama laptopta klavye bozulur. Batarya şarj tutmaz. Isınma sorunu olmaya başlar. Menteşeler bozulur uzar gider.

Bilgisayarı ne için kullandığınız çok önemli tabi karar verme konusunda laptop'unda avantajları var kendine has

Bilgisayarı hangi amaçla nerede kullanıyorsunuz hocam internet, oyun, ofis, mimari yada mühendislik çizimler vs. taşıyabilmek sizin için ne kadar önemli

• ihtiyacınız online ups.

olmadı delta'nın voltaj regülatöründen alacaksınız çılgın voltaj dalgalanmalarından bile korunacaksınız.

200 lira falan civarı. Normalde kombi için satılır ama 800-900 watt'a kadar güç çeken cihaz da bağlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 2 Temmuz 2020; 20:53:52 >
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.