Şimdi Ara

Laptop Adaptörü Çıldırmak ÜZereyim===>ARIZAYI BULAMADIM===Sigorta atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İLk açtığımda
    2 Mosfet 2 sigorta direnç - Köprü diyot birde giriş HIZLI SİGORTA atmıştı....Malzemeleri değiştirdim ama yine sigortayı attırdı
    Yalnız hızlı sigorta yerine yine aynı değerde 3,15 normal sigorta taktım...

Bakmam gereken nedir?
    Ne önerirsiniz?

• power supply devresinde regülatör bozulduğunda sigortayı attırıyordu, laptopların adaptöründe böyle bir parça var mıdır yok mudur bilemeyeceğim.
  • yani girişte olan parçalar belli ama acaba tecrübesi olan varmı?
  • girişteki ptc bozulmus olabilir hocam böyle durumlarda biz onu devre dısı bırakarak düzgün bi şekilde calıstıgını bilioruz artı tek sorun olarak ısı ile devre dısı olayı kalkıyo ama o kadar da önemli deil bizce
  • hocam sigorta attığında genellikle diyotlarda gider,diyotlara bak.Artı olarak ise üstte bir ark.daha söylemiş ptc denilen bir malzeme vardır bu arızalı olduğunda da attırabilir.Biz tv lerde degoist bobin soketini çıkararak bunu engelleriiz(anlık)ama ona ne şekilde bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe7822

hocam sigorta attığında genellikle diyotlarda gider,diyotlara bak.Artı olarak ise üstte bir ark.daha söylemiş ptc denilen bir malzeme vardır bu arızalı olduğunda da attırabilir.Biz tv lerde degoist bobin soketini çıkararak bunu engelleriiz(anlık)ama ona ne şekilde bilemiyorum

zaten dikkat ettimde PTC direnç değeri 3 ohm falandı bundanda şüphelenmeidm değil
    sizce kaç ohm aralıklarında olmalı

Birde hızlı sigorta yerine normal sigorta takmamız mümkünmü?
  • hcam bi kac foto eklesen de baksak duruma ona göre bi yorum yapsak sana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.