Şimdi Ara

Laptop'a SSD düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar laptopa SSD almayı planlıyorum ama yuvası olup olmadıgını veya hangi tip(m2 vs) alcağımı bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Laptop MSİ GF62 8RE

Sanırım sitedede şu linkte
    www.msi.com
    GF62 8RE | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global
    https://www.msi.com/Laptop/GF62-8RE/Specification

• Şu anda üzerinde HDD ile mi kullanıyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    evet alıdığım gibi , 128 gb ssd ve 1 tb hdd var şu an üzerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekirdek61 -- 14 Nisan 2020; 20:18:12 >
  • Storage Capability

1x M.2 SSD Combo (NVMe PCIe Gen3 / SATA )
    1x 2.5" SATA HDD

1 adet M2 SSD combo var (şu an 128 Gb SSD takılı olduğu)
    1 adet sata var (şu an 1 tb diskin bağlı olduğu )

şu an 128 GB SSD takili olan yuva combo onu çıkarıp yerine M2 takabiliyorsun, M2 takarsan sata SSD yani 128 GB olanı sökmen gerekiyor çünkü yuva combo, yuva 2 farklı teknolojiyi destekliyor fakat aynı anda değil sadece 1 tanesini kullanmana izin veriyor.

Edit: imla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 15 Nisan 2020; 6:54:43 >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için. Kısaca HDD cıkarıp SSD takamıyorum ama mevcut ssdyi degistirip yükseltebilirim
  • 1 Tb HDD yerinde SSD takabilirsin, fakat yazma ve okuma hızları 550 Mb civari olur hiçbir esprisi yok, Su an SSD takılı yere M2 SSD takabilirsin aldığın modele göre 3500 mb civarı hızlara erişebilirsin. HDD kalsın mekanik 1 TB olan , 120 GB olan SSD yerine M2 al derim.

Laptop'a SSD düşünüyorum

şuan bunlar var üzerinde.Sitesinde 1x M.2 SSD Combo (NVMe PCIe Gen3 / SATA ) yazıyor.
    internetten üzerinde takılı olan ssd'yi buldum TAKILI SSD

şimdi internetten biraz araştırma yaptım Samsung m2 evo plus 'ların neredeyse yarı fiyatına depolama alanı 2 katı olan SSD almak bana daha mantıklı geldi ( okuma yazma hızları düşüyor ama benim için çok önemli değil)

Bulduklarım :
    Adata XPG SX8200 Pro 512GB M.2 PCIe 3500-2300MB/s SSD ASX8200PNP-512GT
    Samsung 970 Evo Plus 250GB 3500MB-2300MB/s NVMe M.2 SSD

Tercihen adata daha mantıklı geliyor bana. Sıkıntı şu ki şu an üzerinde bulunan SSD'nin giriş yuvası 3 parça ,M2 SSDLERİN girişleri 2 parça halinde. Acaba bu konuda uyum sorunu yaşarmıyım(takamama vs)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an sizin sistemde m2 var mı?

Edit: kusura bakma hocam Moonster bir laptop vardı ona da yazıyordum kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 20 Nisan 2020; 15:34:6 >
    sıkıntı yok hocam. Şöyleki yabancı sitelerden okuduguma göre MSI kendi laptop grubunda sitesinde yazandan farklı girişleri olabiliyormuş. Şu an bende bulunan SSD'yi aratınca m2 sata ssd çıkıyor.
    Laptop'a SSD düşünüyorum

üstteki nvme giriş alttaki m2 sata girişi. Benimkinin girişleri (aygıt yöneticisinde yazanı arayıp bulduğum) m2 sata girişine benziyor. Buda demekki site bizi yanıltıyor. kısaca sitesinde yazan NVMe PCIe Gen3 / SATA bu ama laptopta m2 sata ssdi var anladığım kadarıyla . dediğim gibi söktükten sonra daha net olacak herşey :)

• Laptop'a SSD düşünüyorum

Bu çıktı içinden sanırım M2 SATA ssd bu.

Laptop'a SSD düşünüyorum

böyle bir giriş var daha giriş yok. Anladığım kadarıyla başka almıyor ssd yuvası yok.

şimdiki sıkıntım windows ssd'e kurulu bunu Hdd'ye nasıl taşıyabilirim teşekkürler

• Bilgisayarın daha doğrusu anakartın küçük SSD'lerini (sanırsam M2 deniyor) nasıl anlarız? Bir programı var mı ya da illa açmak gerekiyorsa nasıl bir delik aramamız gerekior? Anakart özelliklerini bulduysak ne yazması gerekiyor?

@sanalboy61 SSD'den HDD'ye taşımak için çeşitli programlar mevcut. Benim tavisyem AOMEI olur:
    www.ubackup.com
    Best Free SSD Cloning Software for Windows 10, 8, and 7
    https://www.ubackup.com/clone/ssd-cloning-freeware-4348.html

• engineer037 kullanıcısına yanıt
    herşeyi yaptım taşıdım rahat şekilde. SSD ayırt etmek için ise girişteki dişlere bakman yeterli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.