Şimdi Ara

Laptop'a İstenilen Ses Kartı Takılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, ben bu piyasadan açıkçası pek anlamam!
    1. olarak; Bana şöyle Ekran Kartı ve Ses Kartı Sağlam Olan bir Laptop Gerekli! Bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?
    2. olaraksa; eğer ki ben güzel bi' laptop alsam, herhangi istediğim bir Ses kartı (mesela M-Audio Firewall Solo) ile bağlantı kurabilirmiyim ya da taktırabilirmiyim? Böyle bi'şeye imkan var mı?
    Şimdiden Hepinize teşekkür ediyorum! Saygılar!..



  • laptop piyasası son yıllarda çok renklendi...fiyat aralığı gibi öncelikli bir bilgi vermeden düzgün yardım alman zor..ama kabaca sana tavsiyede bulunmak gerekirse;
    Ekran Kartı:oyun oynayan birisiysen ekran kartı en düşük 8600m GT olsun..para sıkıntın yoksa 9500m gs daha iyi bir seçim olur.
    İşlemci: işlemci olarak artık piyasada 4 çekirdek dediğimiz işlemcilere yönelin en kötü T8300 olanlarından alın..gene maddi durumunuza göre T9300 tavsiyem olur.

    Ses kartı sorusuna gelince laptopa 2 şekilde ses kartı bağlarsınız:
    1-usb den: usb ses kartlarını gene laptopın usb sinden bağlayabilirsiniz..buna örnek oalrak creative audigy 2 nx diyebilirim
    2-pci-express girişten bağlayabilirsiniz: laptopın yan tarafında bulunan bir giriştir.bu girişe takabileceğiniz bir ses kartı olarak örnek verirsek; creative x-fi xtreme audio notebook.


    bahsettiğiniz ses kartı sanırım firewire giriş ile bağlanabiliyor (ses kartı elinizdeyse kendiniz kontrol etmelisiniz..yani masaüstü bilgisayarın içine takılan ayrı bir pci kartı yoksa ; benim internette gördüğüm gibi sadece bir tane dış ünite ise) ...yani 3. bir bağlantı şekline sahip .bu giriş de laptoplarda mevcuttur...ama bu kart sanırım daha çok ses kayıt amaçlı ve müzik dinleme amaçlı kullanılan bir kart...bu kartı creative ile karşılaştıracak olursak bu tür kartlar creative den ses ve kayıt ortamında çok daha başarılı iken ,oyun ve film konusunda sınıfta kalır...gerçi siz bu karta sahipseniz zaten çok daha fazlasını biliyorsunuzdur.




  • Dizüstü bilgisayarların tek değişen parçası ram diğer türlü parçalarını değiştirdinmi garanti dışı kalır ve zaten parça değiştirmeniz sisteme zarar verecektir ki böyle bir şeyi kendiniz yapmaya kalkışmayın
  • İlk olarak cevaplar için teşekkürler!

    trimaxsahinabi; arkadaşım, T9300 sence ne kadar iyi? ... fanı nasıl? uzun süreli (misal 8-10 saat) çalıştırıp her istediğim işi yapabilirmiyim ? Kaç sene işimi görür ?
    Bunlar hakkında kısa bilgi verirsen sevinirim....

    (edit: http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2938 bu fiyat sence nasıl?)

    HeKiMoĞLu-47; bilgin için teşekkür ediyorum!...
    Saygılar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redakrap -- 4 Temmuz 2008; 12:14:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.