Şimdi Ara

LAPTOMU ÇÖKTÜ FORMAT ATAMIYORUM :(((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptomum çöktü.bilgisayarı açtığımda "not found operating system" diyor
    xp cdsi ile format atmaya çalıştım fakat aşağıdaki kısımda "kur diski bulamadı" gibi bir hata veriyor
    biosda hard diski görüyor ama..

• Başka HDD ile deneme imkanın yok sanırım.Garantisi varsa servise götür.HDD bozulmuş olabilir ya da hasar görmüştür.HDD testi yapabilirsin (Hiren's Boot CD ile ki internetten indirilebilir).
  • Standart bios settingste tüm sürücüleri AUTO olarak ayarlayıp kaydetip yeniden başlatmayı dene bakalım. Yine olmazsa servis yolu gözüküor gibi.
  • dostum hdd sata oldugu için driver istiyor ...
    1.. laptopun model nosunu y az hdd sata driverını buluruz.. bu driver i xp cd si ile entegre edip yeni bir xp kurulum cd si oluşturucaksın ... öle yüklüceksin ..

2..ayrıca ilk kurulumda 2 .ci bir scsı veya raid sürücüsü yüklemek istiyorsanız f6 ya basınız yazar orda f6 ya baz yönergeleri takip et ..
    ama muhtemelen 1 secenek senin sorununu cözecektir
  • allah kimsenin başına getirmesin geçmiş olsun garanti varsa gotur kardeş ne diyelimm
  • dün aynısı benim başıma geldi arkadaşın laptopla dükkanda oyun oynuyorduk sonra müşteri gelince oyun yarıda kaldı şarzı takmayıda unutmuşuz batarya bitmiş laptop kapanmış şarzını takıp açtım markanın adını yazan ekrandan sonra siyah ekranda dıttttt diye ses geliyordu yarım saat aç kapa filan yok hep aynısı sonra format atayım dedim "kur diski bulamadı'' diye hata aldım sonra laptobu kapattım bataryayı çıkardım bir kaç dakika bekledim bataryayı geri taktım ve sorunsuz bir şekillde açıldı çok şaşırdım ve neden öyle yaptığını da anlamadım
  • slm arkadaşlar ben bu siteye yeni üyeyim ama yeni konu açamıyorum benim sorunum windows çöktü ve bana verdikleri cd de sesle ilgili sürücü olmasına rağmen ses gelmiyor ve kameram çalışmıyor bu arada nasıl yeni konu açarım bilen varsa yollasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format atamıyorum.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: eng85123

slm arkadaşlar ben bu siteye yeni üyeyim ama yeni konu açamıyorum benim sorunum windows çöktü ve bana verdikleri cd de sesle ilgili sürücü olmasına rağmen ses gelmiyor ve kameram çalışmıyor bu arada nasıl yeni konu açarım bilen varsa yollasın

öncelikle dh ye hoşgeldin yeni konu açmak için teknik yardım pencereinde başka konuya girmeden sol üstte bulunan yeni mesaj butonun ile açabilirsin

ses sürücünün yüklenmesi için windowsu update yapmanı öneririm veya öncelikle şu gönderdiğim microsoft yamasını kur ve sürücüyü tekrar yükle kolay gelsin

bu dosya türkçe xp içindir eğer farklı kullanıyorsan bildir ona göre yollayayım

http://rapid share.com/files/31204492/MSHDQFE.rar.html

linki explorer adres çubuğuna kopyala rapid ile share arasındaki boşluğu sil entere bas

• quote:

Orjinalden alıntı: darendeli

dün aynısı benim başıma geldi arkadaşın laptopla dükkanda oyun oynuyorduk sonra müşteri gelince oyun yarıda kaldı şarzı takmayıda unutmuşuz batarya bitmiş laptop kapanmış şarzını takıp açtım markanın adını yazan ekrandan sonra siyah ekranda dıttttt diye ses geliyordu yarım saat aç kapa filan yok hep aynısı sonra format atayım dedim "kur diski bulamadı'' diye hata aldım sonra laptobu kapattım bataryayı çıkardım bir kaç dakika bekledim bataryayı geri taktım ve sorunsuz bir şekillde açıldı çok şaşırdım ve neden öyle yaptığını da anlamadım

arkadaşım aynen böyle oldu.oyun oynuyordum şarzı takmayı unutmuşum.beklemeye aldı sonra şarza takıp bilgisayarı açtığımda bilgisayarıma yarım saate giriyor, oyun açmıyordu neyse kapattım laptopu ertesi gün açtığımda bilgisayar çökmüş açılmıyor.format çekmeyi denediğimde de bu hatayı verdi
    bi senin gibi deneyim bakalım inş. düzelir

• quote:

Orjinalden alıntı: megi21

quote:

dün aynısı benim başıma geldi arkadaşın laptopla dükkanda oyun oynuyorduk sonra müşteri gelince oyun yarıda kaldı şarzı takmayıda unutmuşuz batarya bitmiş laptop kapanmış şarzını takıp açtım markanın adını yazan ekrandan sonra siyah ekranda dıttttt diye ses geliyordu yarım saat aç kapa filan yok hep aynısı sonra format atayım dedim "kur diski bulamadı'' diye hata aldım sonra laptobu kapattım bataryayı çıkardım bir kaç dakika bekledim bataryayı geri taktım ve sorunsuz bir şekillde açıldı çok şaşırdım ve neden öyle yaptığını da anlamadım

arkadaşım aynen böyle oldu.oyun oynuyordum şarzı takmayı unutmuşum.beklemeye aldı sonra şarza takıp bilgisayarı açtığımda bilgisayarıma yarım saate giriyor, oyun açmıyordu neyse kapattım laptopu ertesi gün açtığımda bilgisayar çökmüş açılmıyor.format çekmeyi denediğimde de bu hatayı verdi

arkadaşım notebook hdd sata ise muhtemelen sata driver gerekli bunu için flopy gerekli notebookta olmadığı için notebooka ait sata driverini netten bul ve xp cdsinin içine göm ve bu cd ile kurmayı dene xp cdsini içine satadriveri nasıl gömülür diyorsan burayı incele
    http://forum.donanimhaber.com/m_9356538/mpage_1/key_Disket%2Csata%2Ckurmak/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: adem81

quote:

Orjinalden alıntı: megi21

quote:

arkadaşım notebook hdd sata ise muhtemelen sata driver gerekli bunu için flopy gerekli notebookta olmadığı için notebooka ait sata driverini netten bul ve xp cdsinin içine göm ve bu cd ile kurmayı dene xp cdsini içine satadriveri nasıl gömülür diyorsan burayı incele
    http://forum.donanimhaber.com/m_9356538/mpage_1/key_Disket%2Csata%2Ckurmak/tm.htm

sağol arkadaşım bataryayı çıkartmak işe yaramazsa bunu deneyeceğim zaten
    fakat ben daha önce 1 kere daha format atmıştım daha doğrusu vista olarak gelmişti laptop xpye dönmüştüm ozaman böyle bir sorun olmamıştı.bataryayı çıkartmak işe yaramazsa yinede bunu deneyeceğim

• daha önce sorunsuz xp kurduysan bu yöntem işe yaramaz bataryayı çıkartıp takmanda sorunu düzelteceğini sanmam eğer hata resimdeki gibi ise sanırım hdd de problem var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.